AnonymBruker Skrevet 3. januar 2014 #21 Skrevet 3. januar 2014 Når det kommer til saus er det ingenting som slår blåmuggostsaus i mine øyne. Jeg liker ikke blåmuggost separat, men sausen er fantastisk! 3 dl fløte 3 dl seterrømme Og blåmuggost etter ønske. Kok opp og la stå og småputre mens du lager alt det andre. Jeg pleier også ha oppi en "fond du chef" fra Knorr (okse).Anonymous poster hash: cc1b9...8e8 Jeg er gravid så muggost er utelukket, men det skal jeg huske på til en annen gang Anonymous poster hash: d3d8a...d68
Gjest Vinglepetra Skrevet 3. januar 2014 #22 Skrevet 3. januar 2014 Grønnsaker: sopp, asparges, hjemmelagde potetbåter, stekte potetskiver, bakt potet eller fløtegratinerte poteter, maiskolbe, bakte tomater, fylt paprika saus: rødvinssaus, soppsaus, fløtesaus, peppersaus Hvordan lager du bakt tomat? Høres spennende ut
Brunhilde Skrevet 3. januar 2014 #23 Skrevet 3. januar 2014 Jeg er heller ingen tilhenger av saus til biffen, men stekt sopp og tomater høres ordentlig godt ut En spesiell sopp du anbefaler?Anonymous poster hash: d3d8a...d68 Jeg havner ofte på sjampinjong og/eller kantarell. Stekes i meierismør - det er nesten det viktigste, syns jeg.
Luckiness Skrevet 3. januar 2014 #24 Skrevet 3. januar 2014 Hvordan lager du bakt tomat? Høres spennende ut deler i to og legger "skallsiden" på stekebrettet. Strør litt pepper og basilikum på toppen, evt salg og så strør du litt raspet ost over. Steker til osten er smeltet
AnonymBruker Skrevet 4. januar 2014 #26 Skrevet 4. januar 2014 Noterer meg at ingen har nevnt det beste: Mer biff. Anonymous poster hash: 2be89...3bd 3
AnonymBruker Skrevet 4. januar 2014 #27 Skrevet 4. januar 2014 vi bruker ris og peppersaus Anonymous poster hash: 482b5...81b
AnonymBruker Skrevet 4. januar 2014 #28 Skrevet 4. januar 2014 Jeg er gravid så muggost er utelukket, men det skal jeg huske på til en annen gang Anonymous poster hash: d3d8a...d68 Du kan fint spise blåmuggost som gravid så lenge den er varmebehandlet. Og det blir den jo hvis du lager saus av den Anonymous poster hash: 0dc93...6e2
AnonymBruker Skrevet 4. januar 2014 #29 Skrevet 4. januar 2014 Jeg er gravid så muggost er utelukket, men det skal jeg huske på til en annen gang Anonymous poster hash: d3d8a...d68 Da burde du vel strengt tatt ikke spise biff heller?Anonymous poster hash: 9788c...9b4
AnonymBruker Skrevet 4. januar 2014 #30 Skrevet 4. januar 2014 Jeg ville hatt solskinnsmos til biffen. Det er potetmos med gul paprika og mais i. Anonymous poster hash: 06ecb...7a2
murray Skrevet 4. januar 2014 #31 Skrevet 4. januar 2014 Til biff liker jeg klassisk tilbehør som hjemmelaget bearnesaus, stekte amadinepoteter og stekte tomater
Leahisabella Skrevet 4. januar 2014 #32 Skrevet 4. januar 2014 Maiskrem er uten tvil det bete som finnes til biff!
Dagoberta Skrevet 4. januar 2014 #33 Skrevet 4. januar 2014 Crash potatoes: http://thepioneerwoman.com/cooking/2008/06/crash-hot-potatoes/ Evt del poteter i båter, stek dem i panne til de får stekeskorpe, ha dem så over i langpanne, med olje/margarin og salt, og ha i ovn på ca 200 grader til de er gjennomstekt, omtrent 20 min.
AnonymBruker Skrevet 4. januar 2014 #34 Skrevet 4. januar 2014 Da burde du vel strengt tatt ikke spise biff heller?Anonymous poster hash: 9788c...9b4 Jeg kan fint spise biff så lenge den er gjennomstekt. Vet at mange foretrekker den medium stekt, men jeg er ikke en av dem Anonymous poster hash: d3d8a...d68
bettypaige Skrevet 4. januar 2014 #36 Skrevet 4. januar 2014 MMM biff! Jeg koker som regel poteter til, har en god salat (med fetaost og oliven kanskje?) og noen ganger steker jeg charlottløk og sopp godt i smør, og heller på litt matfløte salt og pepper, dette skal kokes litt slik at det blir litt mer fylde enn det fløten er. Mmmm, ble sulten!
Gjest Violetta Skrevet 4. januar 2014 #37 Skrevet 4. januar 2014 og noen ganger steker jeg charlottløk og sopp godt i smør, og heller på litt matfløte salt og pepper, dette skal kokes litt slik at det blir litt mer fylde enn det fløten er. Mmmm, ble sulten! Soppstuing altså. 1
AnonymBruker Skrevet 4. januar 2014 #38 Skrevet 4. januar 2014 Tips mht soppstuing: Smak til med litt sherryeddik tilslutt, og du får en helt annen smaksopplevelse. Ingenting blir godt av å bare kokes i fløte, man trenger syre til å balansere med. Anonymous poster hash: ea71b...735
Gjest Violetta Skrevet 4. januar 2014 #39 Skrevet 4. januar 2014 Tips mht soppstuing: Smak til med litt sherryeddik tilslutt, og du får en helt annen smaksopplevelse. Ingenting blir godt av å bare kokes i fløte, man trenger syre til å balansere med.Anonymous poster hash: ea71b...735 Jeg er veldig uenig med deg. Jeg mener at mat med færrest mulig ingredienser som oftest smaker best. Litt bastant den siste setningen din. Selv om det kanskje gjelder for deg trenger det ikke å gjelde for alle.
AnonymBruker Skrevet 4. januar 2014 #40 Skrevet 4. januar 2014 Jeg er veldig uenig med deg. Jeg mener at mat med færrest mulig ingredienser som oftest smaker best. Litt bastant den siste setningen din. Selv om det kanskje gjelder for deg trenger det ikke å gjelde for alle. Dette dreier seg ikke om mine personlige preferanser først og fremst, men om grunnleggende kunnskaper mht balanse mellom fett og syre for å oppnå en balansert smak i matretter (slik også grunnsmakene søtt, salt, bittert og surt spiller sammen når man smaker til retter). Det var et velment velutprøvd råd, take it or leave it. Anonymous poster hash: ea71b...735 2
Fremhevede innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå