Høhø Skrevet 27. desember 2013 #1 Skrevet 27. desember 2013 Hei!Dere som har skjærebrett av tre, hvordan vedlikeholder dere de? Har fått et fint, dyrt skjærebrett av tre til jul, og på det står det:"Remember: drizzle the board with mineral oil and rub it in with a dry cloth before use! Repeat this every day for about a week, then condition your boards once a month thereafter. Wash your cutting boards in warm, soapy water after every use. dry with kitchen towel." Synes det var ganske mye å gjøre, bare for et skjærebrett. Og hva er mineralolje? Hvor får jeg tak i det?
AnonymBruker Skrevet 27. desember 2013 #2 Skrevet 27. desember 2013 Jeg oljer mitt med matolje (oliven). Har ikke mineralolje på noe jeg lager mat på. Men det må som alle tregjenstander oljes med jevne mellomrom for å holde seg fint. Anonymous poster hash: a51a9...d78 1
Gjest Funky Punk Skrevet 27. desember 2013 #3 Skrevet 27. desember 2013 Etter bruk så vasker jeg det med såpe og varmt vann. Törker godt av för jeg smörer det inn med matolje (blir stort sett rapsolje) Har hatt mitt skjärebrett i ca 8-9 år nå, og det er like fint som da det var nytt, bortsett fra en liten skade i ett av hjörnene pga uhell
Gjest Lille-pus Skrevet 27. desember 2013 #4 Skrevet 27. desember 2013 Bruker vegetabilsk olje jeg også. vasker for hånd med varmt vann, oppvaskbørste og en dråpe oppvaskmiddel. Tørker og innimellom smører jeg med f.eks. mais- eller rapsolje. Bruker ikke olivenoljen på skjærefjølene, den er på en måte for kostbar til det
Pringle Skrevet 27. desember 2013 #5 Skrevet 27. desember 2013 Var da voldsomt. Jeg vasker mine - fra IKEA, 8 år gamle - med oppvaskkosten under rennende vann; er de veldig skitne bruker jeg også litt oppvaskmiddel. En gang i året/halvåret setter jeg dem inn med matolje (den billigste jeg har).
AnonymBruker Skrevet 27. desember 2013 #6 Skrevet 27. desember 2013 Stryker et lag med olje og lar det trekke inn? Thats it? Anonymous poster hash: db8c1...3da
Høhø Skrevet 2. januar 2014 Forfatter #7 Skrevet 2. januar 2014 Trodde helt ærlig det ikke skulle være noe forskjell på å ha treskjærebrett i forhold til plastikk. Det nye skjærebrettet kommer jo til å få mer pleie enn jeg selv får. 1
Frk. Belle Skrevet 6. januar 2014 #8 Skrevet 6. januar 2014 Mineralolje er det beste å bruke fordi denne ikke harskner så lett (selgers f.eks på IKEA). Olivenjolje ville jeg nok ikke brukt nettopp på grunn av faren for harsking... Jeg har lært av å vaske fjelene først i kaldt vann, så i varmt og skylle i kaldt til slutt. Tøker ogdt av dem til slutt.Bruker ikke oppvaskmiddel.. Har også ulike fjeler til kjøtt, fisk og grønnsaker.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå