Gå til innhold

Vårruller.


Anbefalte innlegg

Gjest Elenath
Skrevet

I alle oppskriftene på vårruller jeg finner står det at man skal bruke vårrull-omslag. Fyllet klarer jeg å lage selv, men det er omslagene jeg ikke vet hvordan man lager :-? Får man kjøpt det på vanlige butikker, eller er det noen her som har en oppskrift å dele med meg?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Du får kjøpt dem i de fleste innvandrer-butikkene. deigen du bruker heter "filodeig". bare spør etter det i butikken :wink:

Skrevet

Vårrull-omslag og filodeig er ikke det samme, du skal bruke det som heter wonton-ark. Fås i innvandrerforretninger og i enkelte velassorterte butikker. Jeg har en oppskrift også:

1¼ kopp hvetemel

1 kopp melk

½ ts sukker

salt etter smak

3⅓ ss olje

2 vispede egg

Sikt melet i en bolle og hell i melk, sukker, salt, olje og egg. Bland til en myk deg og la stå 30 minutter. Kna deigen igjen, del i 6 emner, dekk dem til og la stå 15 minutter. Kjevle emnene ut til 24 cm runde leiver. Stek dem på begge sider ved 175 grader i 3-4 minutter. Del hver leiv i 6 deler og fyll, form til en sigar og lukk kantene med vann. Frityrstek til de er gylne.

Skrevet
du skal bruke det som heter wonton-ark.

"Flak" er også et annet "navn" på disse

Gjest Poirot
Skrevet

Ikke bruk de fra Blue Dragon, de ble skikkelig mislykka og ikke sprø når man stekt de.

Gjest Elenath
Skrevet

OK, takk for gode tips. Tror ikke jeg tør å lage selv, får heller lete i en invandrerbutikk. Noen som vet hvor i Oslo de har det?

Gjest Poirot
Skrevet
OK, takk for gode tips. Tror ikke jeg tør å lage selv, får heller lete i en invandrerbutikk. Noen som vet hvor i Oslo de har det?

Hvor det er innvandrerbutikker?

Eks i Grønlandsleiret.

Gjest Elenath
Skrevet

Nei, jeg hadde lest feil. Trodde ikke det var alle som hadde det. :oops: Stikker innom min lokale når den åpner igjen.

Skrevet
Vårrull-omslag og filodeig er ikke det samme' date= du skal bruke det som heter wonton-ark. Fås i innvandrerforretninger og i enkelte velassorterte butikker. Jeg har en oppskrift også:

1 kopp melk

½ ts sukker

salt etter smak

3⅓ ss olje

2 vispede egg

Sikt melet i en bolle og hell i melk, sukker, salt, olje og egg. Bland til en myk deg og la stå 30 minutter. Kna deigen igjen, del i 6 emner, dekk dem til og la stå 15 minutter. Kjevle emnene ut til 24 cm runde leiver. Stek dem på begge sider ved 175 grader i 3-4 minutter. Del hver leiv i 6 deler og fyll, form til en sigar og lukk kantene med vann. Frityrstek til de er gylne.

Hvor mye mel? Jeg klarer ikke å finne mengden, gitt?

Skrevet

Hvor mye mel? Jeg klarer ikke å finne mengden, gitt?

Den datt visst ut, det skal være 1¼ kopp hvetemel. :)

Skrevet

Takk skal du ha! Nå blir det kanskje vårruller her i huset også!

  • 3 år senere...
Gjest Jan Christer
Skrevet

Her er det noe som IKKE stemmer alt blir til ei suppe... du har vel ikke glemt noe?

suppehue!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...