Nøtteliten Skrevet 13. mai 2004 #1 Skrevet 13. mai 2004 Fant en pose med lammeskav i frysedisken, og det så så innmari godt ut. Digger lam! Trenger noen forslag eller oppskrifter, er det noen som har?
Arkana Skrevet 13. mai 2004 #2 Skrevet 13. mai 2004 Lammeskavpanne (4 pers.) 500 g lammeskav 3 purre 250 g champignon 1 kartong fløte 4 ss tyttebærsyltetøy salt/pepper Brun kjøttet, soppen og purren raskt i en gryte. Tilsett fløten. Kok opp og la det trekke ca. 10 minutter. Rør i tyttebærsyltetøy og smak til med salt og pepper. Lammegryte (2 pers.) 300 g benfritt lammekjøtt 1 løk 1 hvitløksbåt 1 ss tomatpuré 3-4 dl kjøttkraft 2 tomater 1 stor aubergine ½ squash salt/pepper oregano cheddarost Skjær kjøttet i biter, grovhakk løk og hvitløk. Brun kjøttet godt, tilsett løk og hvitløk og stek det blankt. Tilsett tomatpuré og krydre lett. Hell på kraft og la koke opp. Legg på lokk og la trekke 30-40 minutter. Skjær tomater, aubergine og squash i biter og ha i gryten når det gjenstår 10 minutter av koketiden. Hell over i ildfast form og dryss revet ost på toppen. Stek ved 200 grader i ca 10 minutter. Server med salat og ris. Kreolsk lam i pitabrød (4 pers.) 600 g renskåret lammekjøtt 1 ts paprikapulver 1 ts hvitløkspulver 1 ts oregano 1 ts koriander 1 ts chili 1 ts karve 1 ss hvetemel 4 pitabrød tilbehør: f.eks. Salat, bønnespirer, tomatbåter, løk, dressing Bland krydder og mel. Vend kjøttet i krydderblandingen og stek raskt i litt olje. Fyll pitabrødene med kjøtt og tilbehør. Orientalsk lasagne (4 pers.) 400 g lammekjøtt i strimler 4 gulrøtter 2 paprika 1 stor purre 2 hvitløksbåter 1 grønn chili litt frisk ingefær 2 ss olje 2 ss soyasaus 2 ss ketchup 1 ss brunt sukker salt/pepper 20 g smør 3 ss hvetemel 5 dl melk 50 g revet ost litt muskat 10 lasagneplater griljermel Skjær gulrøtter i tynne skiver. Strimle paprika og skjær purre i ringer som deles i to. Finhakk løk og riv ingefær. Strimle chilien. Fres kjøttstrimlene med hvitløk, ingefær og chili. Tilsett grønnsaker, soyasaus og ketchup. La koke opp og tilsett sukker, salt og pepper. Smelt smør, rør inn mel og spe med melk. La koke 5 minutter. Tilsett revet ost, salt, pepper og muskat. Fordel lagvis i en form: saus, lasagneplater, kjøttblanding og saus igjen. Avslutt med saus. Dryss griljermel over. Stek ved 200 grader i ca ½ time.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå