Gå til innhold

Lammeskav.. Forslag?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Fant en pose med lammeskav i frysedisken, og det så så innmari godt ut. Digger lam!

Trenger noen forslag eller oppskrifter, er det noen som har?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Lammeskavpanne (4 pers.)

500 g lammeskav

3 purre

250 g champignon

1 kartong fløte

4 ss tyttebærsyltetøy

salt/pepper

Brun kjøttet, soppen og purren raskt i en gryte. Tilsett fløten. Kok opp og la det trekke ca. 10 minutter. Rør i tyttebærsyltetøy og smak til med salt og pepper.

Lammegryte (2 pers.)

300 g benfritt lammekjøtt

1 løk

1 hvitløksbåt

1 ss tomatpuré

3-4 dl kjøttkraft

2 tomater

1 stor aubergine

½ squash

salt/pepper

oregano

cheddarost

Skjær kjøttet i biter, grovhakk løk og hvitløk. Brun kjøttet godt, tilsett løk og hvitløk og stek det blankt. Tilsett tomatpuré og krydre lett. Hell på kraft og la koke opp. Legg på lokk og la trekke 30-40 minutter. Skjær tomater, aubergine og squash i biter og ha i gryten når det gjenstår 10 minutter av koketiden. Hell over i ildfast form og dryss revet ost på toppen. Stek ved 200 grader i ca 10 minutter. Server med salat og ris.

Kreolsk lam i pitabrød (4 pers.)

600 g renskåret lammekjøtt

1 ts paprikapulver

1 ts hvitløkspulver

1 ts oregano

1 ts koriander

1 ts chili

1 ts karve

1 ss hvetemel

4 pitabrød

tilbehør: f.eks. Salat, bønnespirer, tomatbåter, løk, dressing

Bland krydder og mel. Vend kjøttet i krydderblandingen og stek raskt i litt olje. Fyll pitabrødene med kjøtt og tilbehør.

Orientalsk lasagne (4 pers.)

400 g lammekjøtt i strimler

4 gulrøtter

2 paprika

1 stor purre

2 hvitløksbåter

1 grønn chili

litt frisk ingefær

2 ss olje

2 ss soyasaus

2 ss ketchup

1 ss brunt sukker

salt/pepper

20 g smør

3 ss hvetemel

5 dl melk

50 g revet ost

litt muskat

10 lasagneplater

griljermel

Skjær gulrøtter i tynne skiver. Strimle paprika og skjær purre i ringer som deles i to. Finhakk løk og riv ingefær. Strimle chilien. Fres kjøttstrimlene med hvitløk, ingefær og chili. Tilsett grønnsaker, soyasaus og ketchup. La koke opp og tilsett sukker, salt og pepper.

Smelt smør, rør inn mel og spe med melk. La koke 5 minutter. Tilsett revet ost, salt, pepper og muskat. Fordel lagvis i en form: saus, lasagneplater, kjøttblanding og saus igjen. Avslutt med saus. Dryss griljermel over. Stek ved 200 grader i ca ½ time.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...