Rotemor Skrevet 17. desember 2013 #1 Skrevet 17. desember 2013 Lurer på om jeg da skal bruke filtermalt eller kokmalt. Noen som vet?
OppNedPåAlt Skrevet 18. desember 2013 #2 Skrevet 18. desember 2013 Vil anta Filtermalt, ettersom det på en måte blir samme opplegget... Men vet ikke. Nysgjerrig selv
Rotemor Skrevet 18. desember 2013 Forfatter #3 Skrevet 18. desember 2013 Vil anta Filtermalt, ettersom det på en måte blir samme opplegget... Men vet ikke. Nysgjerrig selv Ja. Antar det.. Jeg så en Youtube video der de viste hvordan man skal etterfylle. Det er nok viktig å tettpakke kaffen i kapselen tror jeg. Vannet presset jo ganske raskt igjennom, med god kraft... Jeg skal gi en oppdatering om hvordan det går med filtermalt og hvor "strevsomt" jeg finner aktiviteten. Det er sikkert penger å spare her i tillegg til at man kan by på mer velkjent kaffe til de som ønsker det
OppNedPåAlt Skrevet 18. desember 2013 #4 Skrevet 18. desember 2013 Ja. Antar det.. Jeg så en Youtube video der de viste hvordan man skal etterfylle. Det er nok viktig å tettpakke kaffen i kapselen tror jeg. Vannet presset jo ganske raskt igjennom, med god kraft... Jeg skal gi en oppdatering om hvordan det går med filtermalt og hvor "strevsomt" jeg finner aktiviteten. Det er sikkert penger å spare her i tillegg til at man kan by på mer velkjent kaffe til de som ønsker det Jeg leste at du ikke skulle tettpakke, da maskinen kan ha vanskeligheter med å presse gjennom... Tror det er litt sånn prøve seg fram opplegg
Dolce Skrevet 19. desember 2013 #5 Skrevet 19. desember 2013 Nespresso er jo en espressomaskin? Vil tro at hverken filtermalt eller kokmalt vil fungere optimalt (spesielt ikke kokmalt). Tror nok det er best med espressomalt kaffe. Den er mye finere malt enn de to andre. Spesielt er kokmalt ganske "grov". 3
Rotemor Skrevet 20. desember 2013 Forfatter #6 Skrevet 20. desember 2013 Nespresso er jo en espressomaskin? Vil tro at hverken filtermalt eller kokmalt vil fungere optimalt (spesielt ikke kokmalt). Tror nok det er best med espressomalt kaffe. Den er mye finere malt enn de to andre. Spesielt er kokmalt ganske "grov". Du er inne på noe der Men får man Lungo med espressokaffe?? Er det bare mer vann som skal til? Det er vel som OppNedPåAlt skriver at man må prøve seg frem litt. Kjøper en espressokaffe først og tar det derfra. Den vil helt sikkert fungere god til kaffe og melkedrikker uansett.
Dolce Skrevet 20. desember 2013 #7 Skrevet 20. desember 2013 Du er inne på noe der Men får man Lungo med espressokaffe?? Er det bare mer vann som skal til? Det er vel som OppNedPåAlt skriver at man må prøve seg frem litt. Kjøper en espressokaffe først og tar det derfra. Den vil helt sikkert fungere god til kaffe og melkedrikker uansett. Caffe Lungo lages med espressokaffe. Det er mer vann, ja. Men ikke som i en Americano. I en Americano tilsettes varmt vann. I en Lungo lar man kaffen renne i lenger tid, dvs.i stedet for å trykke på stopp når det er nok kaffe til en vanlig espresso, så venter man litt lenger (omtrent dobbelt så lang tid.) Mange automatiske maskiner har også en egen knapp for Lungo, slik at maskinen automatisk lar kaffen renne litt lenger.
Rotemor Skrevet 20. desember 2013 Forfatter #8 Skrevet 20. desember 2013 Caffe Lungo lages med espressokaffe. Det er mer vann, ja. Men ikke som i en Americano. I en Americano tilsettes varmt vann. I en Lungo lar man kaffen renne i lenger tid, dvs.i stedet for å trykke på stopp når det er nok kaffe til en vanlig espresso, så venter man litt lenger (omtrent dobbelt så lang tid.) Mange automatiske maskiner har også en egen knapp for Lungo, slik at maskinen automatisk lar kaffen renne litt lenger. Nespresso har Lungo, ja. Derfor jeg lurte på hvilken kaffetype den hadde.. Der lærte jeg noe nytt Har aldri satt meg godt nok inn i kaffedrikker. M.t.p at jeg har maskin som åpner en masse valgmuligheter så er jeg ganske begrenset i min kunnskap
andy capp Skrevet 20. desember 2013 #9 Skrevet 20. desember 2013 Forkjellene på lungo- og espressokapsler hos Nespresso er vel i stor grad kaffetypen. Dersom du brygger en lungo av en espressokapsel, kan du oppleve å få en veldig bitter kaffe med mye syre. De forskjellige kapslene er tilpasset hvert sitt bruk, så det er andre kaffetyper i lungokapslene, slik at de skal "tåle" lengre eksponering ved bryggingen. Utslaget i bitterhet og syre ved overeksponering vil så klart variere mellom de forskjellige typene av espressokapsler og, da det også er variasjoner i kaffetype i disse. Så da er vi vel fortsatt ved "prøv og feil"-metoden. 2
Lea2 Skrevet 20. desember 2013 #10 Skrevet 20. desember 2013 Filterkaffe er for filter og kokmalt er for "koking". Espresso uten tvil. Jeg hadde nok spurt et sted der de selger kaffe (f.eks en kaffebar) og kjøpt kaffen der. Jeg lager stort sett lungo av alle typer espresso, men vanligvis er lungoen litt rundere enn det man får av en kapsel ment for vanlig espresso.
gjärd Skrevet 6. januar 2014 #11 Skrevet 6. januar 2014 Ja. Antar det.. Jeg så en Youtube video der de viste hvordan man skal etterfylle. Det er nok viktig å tettpakke kaffen i kapselen tror jeg. Vannet presset jo ganske raskt igjennom, med god kraft... Jeg skal gi en oppdatering om hvordan det går med filtermalt og hvor "strevsomt" jeg finner aktiviteten. Det er sikkert penger å spare her i tillegg til at man kan by på mer velkjent kaffe til de som ønsker det Tror jeg har gått glipp av noe.. Hvordan gjøres dette? Link til video?
Lea2 Skrevet 6. januar 2014 #12 Skrevet 6. januar 2014 (endret) Tror jeg har gått glipp av noe.. Hvordan gjøres dette? Link til video? Har ikke link til noen video, men jeg har sånne plastkapsler til maskinen (De heter Coffeeduck tror jeg). Bare fylles med espressomalt kaffe og lukkes før de brukes. Om de er stappa og hardpakka stopper maskinen opp, så mine er sånn at de bare må ha kaffen løst inni og ikke helt fulle (kaffen utvider seg når den blir våt). MEN.. kaffen blir aldri så bra som de originale kapslene synes jeg. Brukes stort sett i nødstilfelle her. Endret 6. januar 2014 av Lea2 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå