Gå til innhold

hva er vanlig å ha som tilbehør til kalkun?


Anbefalte innlegg

Gjest Vinglepetra
Skrevet

Jeg inviterer 12 stykker til nyttårsaften hos meg. Vi skal ha helstekt kalkun, of jeg lurer på hva som er must som tilbehør. Vi er vant til grønnsaker (rosenkål, brokkoli ) og en fløtesaus samt poteter. Men jeg vet at flere har waldorf salat og lignende til kalkun. Jeg ønsker å ha noe for enhver smak, så derfor spør jeg hva som er vanlig å ha, men også hva som passer godt til?

Skrevet

Waldorf ja, potet, saus, grønnsaker og hermetiske fersken. Nam :)

Skrevet

Vi bruker poteter, rosenkål (og andre kokte grønnsaker), fløtesaus eller annen "brun" saus (jeg liker best den som er litt mer som sjy faktisk). Annet tilbehør er gjerne svisker (i julen), waldorfsalat og evt en annen salat. Vi pleier også å ha litt brød, lefser eller noe annet brødaktig ved siden av.

Det har også blitt tradisjon hos oss å legge bacon over hele kalkunen. Gir litt morsommere smak :)

Du kan godt lage gratinerte poteter e.l. ved siden av om du synes kokte poteter blir litt kjedelig.

Gjest Lille-pus
Skrevet

Rosenkål og andre kokte grønnsaker, eller en frisk salat som du blander inn granateple i (syren der gjør underverker) er veldig godt sammen med Waldorfsalat til kalkunen.

Jeg synes det er godt med noe som ikke er like fett som Waldorfsalat ved siden av når man har en fløtesaus med stekesky.

Gjest Funky Punk
Skrevet

Bruker å wokke grønnsaker, lage en god saus, potetsalat, kald salat

Skrevet

Vi pleier å ha rosenkål og andre kokte grønnsaker, poteter, en god saus, Waldorf-salat og stuffing. Vi pleier også å ha litt brød ved siden av.

Skrevet

God stuffing, en lett waldorfsalat, saus, rosenkål, rødkål og eple, appelsinglaserte gulrøtter og potetkroketter.

Anonymous poster hash: 7efcf...72d

  • Liker 2
Skrevet

Lenge siden jeg har spist kalkun, og det eneste jeg husker er at mamma alltid lagde hjemmelaget potetmos og hadde til.

Skrevet (endret)

Kokte poteter, kålrotstappe. Til kalkun lager jeg en versjon med hvit saus og blander med moset kokt kålrot.

Så har jeg brokkoli og blomkål, rørte tyttebær, sylteagurk og hjemmelaget fløtesaus.

Ved siden av har jeg stuffing som er stekt i kalkunen og stenfrie svisker og epler som også er stekt med kalkunen.

Endret av caroprins
Skrevet (endret)

Ifjor hadde vi følgende tilbehør: Hjemmelaget rødkål (hellstrøms oppskrift), fløtesaus, waldorfsalat, rosenkål, ovsstekte poteter og gulerøtter.

Edit: Vi gjorde det slik at alle tok med hvert sitt tilbehør, også stod vertskapet for kalkunen :)

Endret av murray
Skrevet

Vi pleier å ha rosenkål, ovnsbakte poteter eller potetmos, stuffing, sjysaus og tyttebærsyltetøy.

Gjest Vinglepetra
Skrevet

Jeg har fått med meg at waldorf salat er must. Så hvis jeg har waldorf salat, en frisk salat, diverse kokte grønnsaker, poteter, svisker, tyttebær, fløtesaus og noen gode rundstykker. Har jeg fått med meg det vel viktigste da?

Skrevet

Hvis du skal ha kjøtt til 12 personer så vil jeg anbefalle å koke en kalkun og ha en kalkun i stekeovnen. Kokt kalkun er mørt og nydelig. Appelsinsaus, brød, bacon og persille stuffing er også godt.

Skrevet

Et par andre tips:

Ovnsstekt gresskar og søtpotet med kastanjer er utrolig godt til! Krydres med muskat, nellik, kanel, ingefær og allehånde.

Pastinakkpure er også kjempegodt. Hvis du ikke har mye annet "vått", er det godt med gorgonzola i pureen.

Her må det lages kalkun, merker jeg!



Anonymous poster hash: 7efcf...72d
  • Liker 1
Gjest Vinglepetra
Skrevet

Et spørsmål til: jeg har kjøpt inn en 6 kg kalkun, holder det til alle 12? Vi er alle voksne, normalt spiste mennesker. Det blir dessert til maten, men ikke forrett.

Skrevet

Et spørsmål til: jeg har kjøpt inn en 6 kg kalkun, holder det til alle 12? Vi er alle voksne, normalt spiste mennesker. Det blir dessert til maten, men ikke forrett.

Du får nok ikke rester hvertfall, er kanskje litt i minste laget. Vi har spist 6 kg på en 8 stk ca

Anonymous poster hash: f569d...fa2

Skrevet

Jeg ser på nettet at de beregner 500g pr person, dvs at det i utgangspunktet skal holde akkurat.

Jeg personlig ville syntes det var alt for lite, jeg foretrekker å ha så mye mat at alle kan forsyne seg så mye de vil uten å være redde for at de tar for mye. Som vertinne har jeg nok mat når familien har mer enn nok rester til middag neste dag, da vet jeg at alle gjestene har spist seg gode og mette.

Gjest Vinglepetra
Skrevet

Så bør jeg kjøpe inn en ekstra kalkun på 4 kg ? For å være på den sikre siden? Regner nok med at kalkunen kryper u der steking og...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...