Eneri Skrevet 14. desember 2013 #1 Skrevet 14. desember 2013 Hei Jeg skal bake hvite kakemenn med glutenfri deig. Har kjøpt Jyttemel Teff som jeg forstår er "mest likt" vanlig hvetemel i egenskaper/smak. Syns imidlertid dette melet virker veldig luftig og lett i forhold til konsistensen på vanlig hvetemel, så lurer på om det virkelig vil gå greit å erstatte hvetemel i oppskrifta med Jyttemel så blir deigen ok? Burde jeg ha mer Jyttemel i deigen enn jeg ville brukt om jeg kunne bruke hvetemel? Blir glad for svar, er ikke så vant med å bake glutenfritt
AnonymBruker Skrevet 14. desember 2013 #2 Skrevet 14. desember 2013 Vet ikke hvor mye mel du må ha, bare pass på så deigen er litt klissete når den er ferdig Anonymous poster hash: 5eff3...5c2
Anoia Skrevet 14. desember 2013 #3 Skrevet 14. desember 2013 Ja, glutenfri bakst kan fort bli for tørt, så gå for klissete
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2013 #4 Skrevet 15. desember 2013 Hei Jeg skal bake hvite kakemenn med glutenfri deig. Har kjøpt Jyttemel Teff som jeg forstår er "mest likt" vanlig hvetemel i egenskaper/smak. Syns imidlertid dette melet virker veldig luftig og lett i forhold til konsistensen på vanlig hvetemel, så lurer på om det virkelig vil gå greit å erstatte hvetemel i oppskrifta med Jyttemel så blir deigen ok? Burde jeg ha mer Jyttemel i deigen enn jeg ville brukt om jeg kunne bruke hvetemel? Blir glad for svar, er ikke så vant med å bake glutenfritt På Jyttemelpakken står det at man skal bruke 1/3 mindre mel. Jo løsere deig, jo bedre resultat. Anonymous poster hash: a218b...70c 1
Eneri Skrevet 16. desember 2013 Forfatter #5 Skrevet 16. desember 2013 Det fins nok flere typer Jyttemel, jeg kjøpte den grønne posen som heter Jyttemel Teff. Prøvde ut i går, kakene ble ikke ulikt "vanlige" på smak, men de ble sprø og knekker lett i forhold til myke, tykke hvite kakemenn av vanlig mel. Kanskje ikke til å unngå at småkakene blir mer sprø. Har opplevd at f.eks eplekake med glutenfritt mel blir mer smulete enn vanlig.
bambyb82 Skrevet 16. desember 2013 #6 Skrevet 16. desember 2013 jeg blander halvt om halvt med blå jytte mel og semper fin mix. Da blir smak og konsistens bedre. bruk ca 15 prosent mindre av denne blandingen enn du ville gjort med hvete mel. Deigen må ikke bli for fast
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå