Hoppetaujenta Skrevet 7. desember 2013 #1 Skrevet 7. desember 2013 (endret) http://www.matoppskrift.no/sider/artikkel1505.asp http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=10033709 Endret 7. desember 2013 av Hoppetaujenta
AnonymBruker Skrevet 7. desember 2013 #2 Skrevet 7. desember 2013 Det har noen egenskaper som er positive, og noen som er veldig negative i større mengder. Det gjelder mange andre matvarer også, f.eks. omega 3. Anonymous poster hash: 0a6a7...6b4 1
AnonymBruker Skrevet 7. desember 2013 #3 Skrevet 7. desember 2013 Kan ikke dere bestemme dere for å ta slike artikler med en sunn klype havsalt og tenke selv? Anonymous poster hash: dc2be...7d1 5
AnonymBruker Skrevet 7. desember 2013 #4 Skrevet 7. desember 2013 Alt er jo sunt og usunt i visse mengder! :is: Anonymous poster hash: 81ed1...40f
Lea2 Skrevet 7. desember 2013 #5 Skrevet 7. desember 2013 Finnes ikke EN ting som er sunt og bare sunt uansett mengde. Ikke engang rent vann. Alt med måte. 2
Hoppetaujenta Skrevet 7. desember 2013 Forfatter #6 Skrevet 7. desember 2013 Kan ikke dere bestemme dere for å ta slike artikler med en sunn klype havsalt og tenke selv? Anonymous poster hash: dc2be...7d1 Jo det kan "vi" gjøre, men dette er et forum hvor folk kan snakke sammen om utvalgte tema om de vil.Det er vel akkurat som at "noen" ikke klarer å hoppe over å kommentere på det viset som "noen" har gjort over her,for de Må bare legge seg oppi en tråd som egentlig ikke er for dem...og slenge litt med leppa."Noen" kunne jo ha valgt å tenke selv og la det være, ikke sant? 4
AnonymBruker Skrevet 7. desember 2013 #7 Skrevet 7. desember 2013 Men hvorfor skal media bestemme seg? De elsker å gjøre folk til kaklende høns som ikke kan tenke selv.. Anonymous poster hash: a475a...63a 2
Snop Skrevet 7. desember 2013 #8 Skrevet 7. desember 2013 Det er alltid viktig å ha bak øret når man leser artikler om mat (spesielt i aviser som vg, dagbladet, klikk.no osv) at de er veldig ofte skrevet av journalister som 1. Ikke har noen bakgrunn innen ernæring og ikke tilstrekkelig kunnskap om verken mat eller kroppen til å kunne kritisk vurdere det de skriver om og 2. Først og fremst vil skrive om noe som selger, og vinklingene/fokuset i artikkelen blir derfor veldig gjerne preget av det. 2
Hoppetaujenta Skrevet 7. desember 2013 Forfatter #9 Skrevet 7. desember 2013 Alt med måte.Joda, enig i det, men normalt sett bruker vel folk kanel med måte skulle jeg tro. Litt på grøten og litt i bakverk, men er det for mye i følge "de høye herrer" som forstår seg på slikt? Høres jo nesten ut som at det er ren gift vi har på risgrøten.
AnonymBruker Skrevet 7. desember 2013 #10 Skrevet 7. desember 2013 Joda, enig i det, men normalt sett bruker vel folk kanel med måte skulle jeg tro. Litt på grøten og litt i bakverk, men er det for mye i følge "de høye herrer" som forstår seg på slikt? Høres jo nesten ut som at det er ren gift vi har på risgrøten. Sjokolade er jo egentlig giftig den også og allikevel sluker vi den! Anonymous poster hash: a475a...63a
AnonymBruker Skrevet 7. desember 2013 #11 Skrevet 7. desember 2013 Det er ikke bra med for mye for små barn. Den bruken du skisserer er helt ok. Er vel mer i forhold til disse fanatikerne som plutselig begynte å ha kanel på ALT fordi det var sunt. Det blir for mye. Anonymous poster hash: 47d1e...500
Lea2 Skrevet 7. desember 2013 #12 Skrevet 7. desember 2013 De kommer alltid til å ha slike artikler tror jeg. Samme sak med kaffe og diverse andre matvarer. For noen år siden var det lavkalori og lettprodukter som var sunt, nå er det plutselig bacon og meierismør. Poteter, ris og pasta var regnet som sunne matvarer, nå er det det "verste" du kan dytte i deg. Folk sluker slike artikler rått og det får folk til å klikke seg inn. Noe som igjen gir gode tall å presentere for annonsører. Ha kanel på grøten du. Jeg tviler på at noen har tatt kvelden eller fått varige skader av det, uten at det har en eller annen bakomliggende årsak.
Susa Skrevet 7. desember 2013 #13 Skrevet 7. desember 2013 Mener å ha hørt noe om at det har med hva slags type kanel du har? Det finnes en ekte og en "uekte" type tror jeg. Men jeg husker ikke hvor jeg har lest det dessverre...
AnonymBruker Skrevet 8. desember 2013 #14 Skrevet 8. desember 2013 Er det så vanskelig at kanel kan ha både stoffer som er bra for deg og stoffer som er dårlige for deg? Og at dette igjen har noe med doser å gjøre? Hvem er "de" som skal bestemme seg? Alle forskere i hele verden? Hvem skal da bestemme hva de skal bestemme seg for? Og hva mener du egentlig med "bestemme seg"? Det fine med forskning og vitenskapen er at den ikke sitter med alle svarene (hadde den gjort det, så ville den jo opphørt på sekundet) - så mener du da at man skal slå seg til ro med den ufullstendige kunnskapen man har nå? Eller bare velge å ikke ville vite noe om noen ting? Anonymous poster hash: 747e2...9e2 2
LittDiva Skrevet 8. desember 2013 #15 Skrevet 8. desember 2013 Ceylon kanel er bedre enn den mest vanlige cassia kanelen, pga kumarin . Det er det som er giftig om man spiser mye kanel.
Bartemannen Skrevet 8. desember 2013 #16 Skrevet 8. desember 2013 Kanel som du finner i matbutikkene i Norge er stort sett av den billige typen Cinnamomum cassia, mens det som regnes som ekte kanel heter Cinnamomum zeylanicum. For å ikke gjøre det unødvendig latinsk kalles de kassiakanel og ceylonkanel. Foruten at kassiakanel er mørkere og smaker mer bittert, så inneholder den også mye mer av det potensielt skadelige stoffet kumarin. En teskje kassiakanel inneholder mellom 5 og 12 milligram kumarin. For deg som bruker en del kanel, vil det være mye bedre å bruke ceylonkanel som er nærmest fritt for kumarin. Ceylonkanel får du kun kjøpt hos helsekosten eller utenlanske nettbutikker som iHerb. -http://fitnessbloggen.no/kassiakanel-ceylonkanel/ 1
Mynona Skrevet 8. desember 2013 #17 Skrevet 8. desember 2013 Jøss, tenk å få så mye pepper for kanel 2
Cata Skrevet 8. desember 2013 #18 Skrevet 8. desember 2013 Kanel er GODT (og jeg har ikke dødd av det enda). *skjærer gjennom med uempirisk, subjektiv info* 1
AnonymBruker Skrevet 8. desember 2013 #19 Skrevet 8. desember 2013 Jøss, tenk å få så mye pepper for kanel Anonymous poster hash: 67124...046
AnonymBruker Skrevet 8. desember 2013 #20 Skrevet 8. desember 2013 Jøss, tenk å få så mye pepper for kanel Bare strø salt i såret, du. Anonymous poster hash: 747e2...9e2 3
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå