Høhø Skrevet 7. desember 2013 #1 Skrevet 7. desember 2013 Hva bruker dere som tilbehør til ribbe? Nå pleier ikke jeg å spise ribbe, bare pinnekjøtt, men holder på å lage ribbemiddag. Har kjøpt inn frossen rosenkål, poteter, gulrøtter, surkål, rødkål, medisterkaker og julepølser. Ingen saus (folk bruker sjy?). Den frosne rosenkålen, kan jeg legge den oppi langpanne med ribben de siste 20 minuttene, eller må de kokes? Skal surkålen og rødkålen (pose) tilberedes på noen måte, eller bare serveres som det er? Medisterkakene og julepølsene skal bare varmes opp, så regner med de kan legges i langpannen med ribben de siste 20 minuttene
AnonymBruker Skrevet 7. desember 2013 #2 Skrevet 7. desember 2013 Surkål og rødkål serveres bare som den er. Legg posene på toppen av potetkjelen, så gjør de seg selv. Husk tyttebærsyltetøy, sennep og lefse. Anonymous poster hash: a4932...c1b 1
Høhø Skrevet 7. desember 2013 Forfatter #3 Skrevet 7. desember 2013 Surkål og rødkål serveres bare som den er. Legg posene på toppen av potetkjelen, så gjør de seg selv. Husk tyttebærsyltetøy, sennep og lefse. Anonymous poster hash: a4932...c1b Skal surkålen/rødkålen bli varm?
Brunhilde Skrevet 7. desember 2013 #5 Skrevet 7. desember 2013 Skal surkålen/rødkålen bli varm? Ja, surkål og rødkål spisese varmt og er forøvrig eneste "grønnsak" jeg bruker til ribbe. Jeg liker ikke ribbefett/sjy og pleier å ta bryet med å lage en skikkelig saus til ribba, men det er sikkert like mange meninger som mennesker rundt akkurat dette.
Gjest rådyr Skrevet 7. desember 2013 #6 Skrevet 7. desember 2013 Grov sennep må man ha. Gjerne også gode sylteagurker. Noen liker tyttebær til. Sjysausen fra Toro passer fint som base for saus. Rosenkålen må du koke i litt saltet vann (de friske er dog mye bedre, blir ikke så vannete). Ville laget rødkålen selv om det skal serveres julaften, men sånn i førjulstiden funker den kjøpte greit. Ville stekt pølsene i panne, men kakene kan du varme i ovnen.
AnonymBruker Skrevet 7. desember 2013 #7 Skrevet 7. desember 2013 Rødkål og surkål egner seg ypperlig til å varme i microen. Stemmer også for Toro sin sjysaus i tillegg til ribbefettet. < Rosenkål må kokes. Jeg foretrekker julepølse som har trukket i vann og ikke stekt. Greit med litt variasjon siden både ribbe og medisterkaker er stekt. Jeg kan fint stå over gulerøttene, men jeg må ha tyttebær til. Ikke som i tyttebærsyltetøy, men som i rørte. Det finner du i frysedisken. Jeg er en av de som liker stekeskorpe på alle sidene på ribbestykket. Derfor lager jeg alltid ribba senest en dag i forveien. På selve dagen tar jeg ribbestykker og medisterkaker og legger i langpanna. Da gjør det seg selv og det blir mindre stress på meg. Anonymous poster hash: 5f917...df8
AnonymBruker Skrevet 7. desember 2013 #8 Skrevet 7. desember 2013 Ribbestykker som å dele den opp i serveringsbiter. Anonymous poster hash: 5f917...df8
AnonymBruker Skrevet 7. desember 2013 #9 Skrevet 7. desember 2013 Vi bruker gulrøtter, poteter, brokkoli og rosenkål. Anonymous poster hash: 0ec83...ba7
AnonymBruker Skrevet 7. desember 2013 #10 Skrevet 7. desember 2013 Fersk rosenkål er mye bedre enn frossen, men uansett blir den mye mer spennende om du serverer den med kastanjer (hvis du får tak i) og litt lønnesirup og salt. Rosenkålen smaker kjempegodt med revet eple. Ha gjerne litt rødvin og gløggkrydder i blandingen. Istedenfor gulrøtter kan du kanskje lage en rotmos av gulrøtter, sellerirot og pastinakk? Da får du større variasjon i konsistensene. Tyttebærsyltetøy ble også nevnt. Ellers synes jeg ribbemiddagen din høres god ut Anonymous poster hash: fe6bf...035 1
Brunhilde Skrevet 7. desember 2013 #11 Skrevet 7. desember 2013 Fersk rosenkål er mye bedre enn frossen, men uansett blir den mye mer spennende om du serverer den med kastanjer (hvis du får tak i) og litt lønnesirup og salt. Rosenkålen smaker kjempegodt med revet eple. Ha gjerne litt rødvin og gløggkrydder i blandingen. Istedenfor gulrøtter kan du kanskje lage en rotmos av gulrøtter, sellerirot og pastinakk? Da får du større variasjon i konsistensene. Tyttebærsyltetøy ble også nevnt. Ellers synes jeg ribbemiddagen din høres god ut Anonymous poster hash: fe6bf...035 Jeg regner med at du mener rødkålen her? Ellers lurer jeg på om du blander rosenkål og kastanjer? Det hørtes veldig spennede ut! Tyttebær, rørte eller syltetøy, blandet med creme fraiche blir veldig godt ved siden av ribba, forresten. Litt annerledes og veldig godt.
AnonymBruker Skrevet 7. desember 2013 #12 Skrevet 7. desember 2013 Jeg regner med at du mener rødkålen her? Ellers lurer jeg på om du blander rosenkål og kastanjer? Det hørtes veldig spennede ut! Tyttebær, rørte eller syltetøy, blandet med creme fraiche blir veldig godt ved siden av ribba, forresten. Litt annerledes og veldig godt. Ja, selvsagt mente jeg rødkålen Jo, jeg blander rosenkål og kastanjer og lønnesirup. Har lært det av Nigella. Det er utrolig godt. Rosenkål blir fort kjedelig alene. Anonymous poster hash: fe6bf...035
Brunhilde Skrevet 7. desember 2013 #13 Skrevet 7. desember 2013 Ja, selvsagt mente jeg rødkålen Jo, jeg blander rosenkål og kastanjer og lønnesirup. Har lært det av Nigella. Det er utrolig godt. Rosenkål blir fort kjedelig alene. Anonymous poster hash: fe6bf...035 Det skal jeg prøve, takk for tips!
murray Skrevet 7. desember 2013 #14 Skrevet 7. desember 2013 Anbefaler å lage rødkål selv neste gang Det er veldig enkelt og utrolig godt! Styr unna Toro.. Bruk istedet ribbekrafta og blant i litt fløte og soyasaus og jevn med litt mel.
Alina X Skrevet 8. desember 2013 #15 Skrevet 8. desember 2013 Skal surkålen/rødkålen bli varm? Jeg koker dem i vann. Legger hele posen nedi noen min.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå