AnonymBruker Skrevet 4. desember 2013 #1 Skrevet 4. desember 2013 Hei Jeg trenger litt hjelp her... MIn mann får besøk av en venninde vi ikke har sett på nesten 10 år i dag. Hun kommer på ettermiddagen, og vil være her i middagstiden, før hun skal rekke ett sendt kvelsfly. Derfor føler jeg at jeg MÅ servere henne middag. Jeg kjenner henne ikke så veldig, men vet at hun har cøliaci. Er ikke verdens beste kokk, så det går mest i halvfabrikata, og der har jeg hørt at det er hvetemel i "det meste"?? Så er det noen som har noen god ide til enkel, barnevennlig middag uten gluten??? Anonymous poster hash: acc4e...e2a
AnonymBruker Skrevet 4. desember 2013 #2 Skrevet 4. desember 2013 Rotgrønnsaker stekt i ovnen er veldig godt. Gulrøtter, pastinakk, fenikkel, sellerirot. Kan serveres med for eksempel kjøttboller eller stekt kyllingfilet. Anonymous poster hash: dd5f8...ff6
AnonymBruker Skrevet 4. desember 2013 #3 Skrevet 4. desember 2013 ...om du serverer med kjøttboller, så sjekk at det ikke er hvetemel i dem - noen jevner med mel.. Kyllingwok med ris? men sjekk innholdet i sausene - vanlig soyasaus inneholder hvetemel og kan ikke brukes. lapskaus laks i folie svinefilet med ovnsbakte grønnsaker ellers finner du tips her.. http://www.glutenfri.org/recipe/recipe_search.php?recipe_category_id=4&glutenfree=1&order_by=2&new=Finn+oppskrifter Anonymous poster hash: cd22d...ccc
AnonymBruker Skrevet 4. desember 2013 #4 Skrevet 4. desember 2013 Takk for svar og linken over:) Ja er liksom det jeg er så redd for, at det skal være noe hvetemel i ting, for det er jo i så utrolig mye har jeg skjønt, Også i ting man skulle tro var glutenfritt... Men ja, tror det blir noe med ovnsstekte grønnsaker... Anonymous poster hash: acc4e...e2a
AnonymBruker Skrevet 4. desember 2013 #5 Skrevet 4. desember 2013 Fileter av fisk eller kjøtt, ris, poteter, egg, melkeprodukter og alle grønnsaker er jo alt sammen glutenfritt. Mulighetene er dermed nærmest endeløse. Feks stekte stykker av fisk eller kjøtt, enten hjemmelaget potetmos eller båtpoteter stekt i ovnen, og hva som helst av grønnsaker til. Anonymous poster hash: fb20a...d6f 1
AnonymBruker Skrevet 4. desember 2013 #6 Skrevet 4. desember 2013 Jeg hadde ikke giddet full nedvasking av kjøkken og alt utstyr bare for én middag. Kan du ikke kjøpe ferdig rømmegrøt til mikro eller noe? Jeg tar alltid med mat fordi jeg ikke stoler på at folk forstår hvor viktig det er å ikke legge min mat på en brødfjøl, og da er disse grøtene kjekke. Anonymous poster hash: 0eef1...fb6 1
AnonymBruker Skrevet 5. desember 2013 #7 Skrevet 5. desember 2013 Ferdig rømmegrøt var et særdeles dårlig forslag, i og med at rømmegrøt er laget av rømme og hvetemel. Ellers kan du jo servere hva som helst av kjøtt og fisk, grønnsaker, ris osv. Toro har massevis av glutenfrie produkter, også blant de "vanlige" produktene sine. Oversikt her. Middag er noe av det enkleste man kan lage til en med cøliaki. Lykke til! Det er ikke så komplisert som mange tror! Anonymous poster hash: 8aab9...58c
Guadaloupe Skrevet 5. desember 2013 #8 Skrevet 5. desember 2013 Det er egentlig ingen hindring å lage middag til en med cøliaki, det gjelder bare å lage ting fra bunn av, og ikke ha i ingredienser som inneholder gluten. Og selv om det lages fra bunn trenger det ikke være vanskelig! Jeg bodde med en som hadde glutenallergi i nærmere ett år og syntes det var null problem. Hva tenker du å servere? Du kan jo servere alle slags kjøtt, med alle slags grønnsaker, med poteter eller ris ved siden av? Hvis du kommer med noe litt konkret kan jeg sikkert hjelpe med å finne noe enkelt!
AnonymBruker Skrevet 5. desember 2013 #9 Skrevet 5. desember 2013 Jeg hadde ikke giddet full nedvasking av kjøkken og alt utstyr bare for én middag. Kan du ikke kjøpe ferdig rømmegrøt til mikro eller noe? Jeg tar alltid med mat fordi jeg ikke stoler på at folk forstår hvor viktig det er å ikke legge min mat på en brødfjøl, og da er disse grøtene kjekke. Anonymous poster hash: 0eef1...fb6 Sorry, jeg mente jo selvfølgelig risgrøt! Anonymous poster hash: 0eef1...fb6 1
Djungelvrål Skrevet 5. desember 2013 #10 Skrevet 5. desember 2013 Kjøttkaker i brun saus. Sausen kan du lage med maizenamel.
MarianneE Skrevet 5. desember 2013 #11 Skrevet 5. desember 2013 jeg har cøliaki, og tenker liksom ikke at middagene våre er spesielle fordi de er naturlig glutenfrie. Middagen vår idag bestod av glutenfri pasta med kjøttdeig og saus. Hva om du serverer litt grove pølser med hjemmelaget potetmos? Kyllinggryte av kyllingfilet, grønnsaker, litt fløte og ris? Hjemmelaget suppe? 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå