Gjest Sobril Skrevet 24. november 2013 #1 Skrevet 24. november 2013 Annen mat og kaker får jeg fint til, men vaflene blir alltid kjipe. De blir harde og aldri sprø. Jeg har forsøkt med utallige oppskrifter, men det blir bare aldri bra. Forslag? Har dessuten lyst på slik gammeldags vaffeljern, men finner ikke noe sted.
Gjest Offensive Pie Skrevet 24. november 2013 #2 Skrevet 24. november 2013 Har du i nok smør? Jeg har stekt en del vafler på jobb i min tid, og de med mye smør blir alltid sprøere enn de andre vaflene.
Gjest Sobril Skrevet 24. november 2013 #3 Skrevet 24. november 2013 Har du i nok smør? Jeg har stekt en del vafler på jobb i min tid, og de med mye smør blir alltid sprøere enn de andre vaflene. Jada. Har alltid en del smeltet smør oppi. I dag 100 gram sånn cirkus.
Adhara Skrevet 24. november 2013 #4 Skrevet 24. november 2013 Kjøp vaffelrøre på pose fra Toro, de blir sprøe! 1
Gjest Sobril Skrevet 24. november 2013 #5 Skrevet 24. november 2013 (endret) Kjøp vaffelrøre på pose fra Toro, de blir sprøe! Takk. Det skal jeg søren meg prøve. Begynner å bli lei Endret 24. november 2013 av Sobril
AnonymBruker Skrevet 24. november 2013 #6 Skrevet 24. november 2013 Tror egentlig ikke det har noe med oppskrifta å gjøre. Legger du dem på en bakerist rett etter du har tatt dem ut av vaffeljernet? Jeg gjør det, og mine vafler blir alltid gode og sprøe. Anonymous poster hash: c44c5...53e
AnonymBruker Skrevet 24. november 2013 #7 Skrevet 24. november 2013 + det er lurt å smøre vaffeljernet med smør hver eneste gang du legger i røre. Anonymous poster hash: c44c5...53e
Minnie Mus Skrevet 24. november 2013 #8 Skrevet 24. november 2013 Kjøp vaffelrøre på pose fra Toro, de blir sprøe! Signerer denne, de vafflene er kjempegode Ha gjerne oppi litt rømme eller kefir, smaker helt nydelig. 1
AnonymBruker Skrevet 24. november 2013 #9 Skrevet 24. november 2013 Jeg bruker vaffelrøra fra Toro. Jeg blander mer smør enn nødvendig i røra, og bruker like under maximum varme. Så smører jeg jernet mellom hver vaffel. Når de er ferdige legger jeg dem ikke i stabel, men hver for seg. Legger du dem i stabel blir de fort fuktige, og myke. Lykke til Anonymous poster hash: d9b14...6cd
AnonymBruker Skrevet 24. november 2013 #10 Skrevet 24. november 2013 Har du forsøkt rømmevafler eller vanlige vafler med mye rømme i? Anonymous poster hash: 93d80...4e9
Gjest s@nd Skrevet 24. november 2013 #11 Skrevet 24. november 2013 (endret) Toro vafler er gode, ja! Og veldig sprø. Jeg lager røra selv, med rømme i, og av og til har jeg litt vaniljesaus/yoghurt i for en bedre smak. Jeg har et ganske nytt vaffeljern, og den går litt "nedover" i midten, og man trenger ikke smøre den ofte, men jeg gjør det uansett. Vaflene er utrolig gode! Det gamle vaffeljernet var av en gammel variant, og vaflene ble ganske seige. Men med det nye blir de sprøe og gode, og litt tjukke og. Mm... Hvilket vaffeljern har du?Jeg merket stor forskjell fra det gamle til dette: http://www.mpx.no/wilfa-vaffeljern-was-623-bell/609645 Endret 24. november 2013 av s@nd
AnonymBruker Skrevet 24. november 2013 #12 Skrevet 24. november 2013 Jeg får alltid sprø vafler jeg, gjør ikke noe spesielt men har som regel rømmerester eller fløte i. Legger de rett på rist, og vaffeljernet er ihvertfall 10 år gammelt. Smører med meierismør. Anonymous poster hash: 1b7a5...fe3
AnonymBruker Skrevet 24. november 2013 #13 Skrevet 24. november 2013 Jeg får dem alltid sprø men jeg vil ha dem myke Spiller ingen rolle åssen oppskrift eller ferdigpose jeg bruker heller. Anonymous poster hash: e809b...d28
Cata Skrevet 24. november 2013 #14 Skrevet 24. november 2013 Jeg får dem også alltid sprø. Tror "hemmeligheten" er å piske egg og sukker kraftig før man har i melk og mel. Jeg bruker for øvrig lite smør i røra og smører heller litt i jernet dersom det viser seg å bli nødvendig. Med mye smør synes jeg vaflene fortere blir tunge og dvaske. Avkjøling på rist er et must, så dampen slipper vekk.
fruBeist Skrevet 24. november 2013 #15 Skrevet 24. november 2013 Har du prøvd deg på belgiske vafler? De er jo sprø. Funker helt greit å steke de i vanlig vaffeljern
AnonymBruker Skrevet 24. november 2013 #16 Skrevet 24. november 2013 Har dessuten lyst på slik gammeldags vaffeljern, men finner ikke noe sted. Hva tenker du på med "gammeldags vaffeljern"? Anonymous poster hash: 4db95...4b3
Gjest Wallet Skrevet 24. november 2013 #17 Skrevet 24. november 2013 Bytt ut litt av melken med vann, da skal de bli sprøere.
Lea2 Skrevet 24. november 2013 #18 Skrevet 24. november 2013 Kaldt vann hjelper og å smøre hver gang. Jeg pleier å pakke inn en bit smør i et tørkepapir / kjøkkenpapir og presse det mot jernet slik at smøret ikke bare renner ned i midten og de fleste "taggene" får litt smør på seg. Blir lite søl også.
AnonymBruker Skrevet 24. november 2013 #19 Skrevet 24. november 2013 Vaflene blir sprø om du tilsetter vann i røren. Vet av noen som bruker farris også. Anonymous poster hash: 1e255...4b3
Schadenfreude Skrevet 26. november 2013 #20 Skrevet 26. november 2013 En stemme til for vann i røra. Jeg bruker oppskriften til sjømannskirka.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå