Gå til innhold

Varm mat/ middag som er enkel å spise


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har av ulike grunner ikke klart å spise varm/ mat middag på nærmere et halvt år. Har veldig lyst til å prøve meg litt igjen. Har dere noen tips til mat som kan være enkel å begynne med?
Rett i koppen- supper har jeg delvis klart i denne perioden, og jeg har drukket annen varm drikke. Men nå trenger jeg tips til mat som er varm, men likevel ikke så varm og rimelig lett å få ned. Jeg kan heller ikke spise veldig salt mat for ofte, men en gang i blant går det greit. Kanskje noe varm mat som fort blir lunken, vet ikke....Er så lenge siden det har vært aktuelt å spise slikt at jeg nesten har glemt litt ut kva som "finnes".
Er det noen som har noe tips?



Anonymous poster hash: a93e8...63b
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Umm en rett som er skikkelig fort laget og smaker himmelsk.

Du trenger:

Melk

Carbonara saus til pasta

pasta, makaroni eller så kan du gå for tortellini med skinkefyll.

to-tre pølser, kutt de i spisebiter

Lager du ostesausen, putter du først i melk med pasta og pølse, koker opp og tilsetter pulver. Er ferdig på omtrent 10 min og veldig mettende.

Gjest naturell89
Skrevet

Du kan prøve omelett. De velger du selv om du vil ha salt og så blir det lunkent ganske fort:) eller pannekaker:)

Skrevet

Du kan prøve omelett. De velger du selv om du vil ha salt og så blir det lunkent ganske fort:) eller pannekaker:)

Takk, det var gode forslag. Vil veldig gjerne ha flere! Målet er å kunne klare å spise forholdsvis normal middag til jul

Anonymous poster hash: a93e8...63b

Skrevet

Hvis du lager suppe fra bunnen av selv så vil du kontrollere både saltinnhold og temperatur.

Anonymous poster hash: 03d26...f0d

  • Liker 1
Skrevet

Du kan jo lage det meste og sørge for rask avkjøling i vannbad. Fiskeboller i karrisaus, lapskaus, pasta bologne, kjøttkaker i brunsaus, fiskegrateng...



Anonymous poster hash: 79855...d1f
Skrevet

Fjordland blomkålsuppe? Kjør den på litt kortere tid i mikroen :)



Anonymous poster hash: 588bc...a2e
Skrevet

div gryteretter/spaghetti og kjøttsaus/carbonara og sånn er jo ganske enkelt å få ned, eller lasange kanskje :) Eller kjøttboller i brunsaus/pølser med potetmos.

Skrevet

Varme opp barnemat på glass og krydre litt.



Anonymous poster hash: c937d...d5d
Skrevet

Lag supper fra bunnen av, og bruk gjerne stavmikser for å mose ingrediensene, så får du en passe tykk, jevn suppe som er lett å få i seg (og lett å fryse ned i porsjoner).



Anonymous poster hash: 11ec4...a32
  • Liker 1
Skrevet

Jeg har av ulike grunner ikke klart å spise varm/ mat middag på nærmere et halvt år. Har veldig lyst til å prøve meg litt igjen. Har dere noen tips til mat som kan være enkel å begynne med?

Rett i koppen- supper har jeg delvis klart i denne perioden, og jeg har drukket annen varm drikke. Men nå trenger jeg tips til mat som er varm, men likevel ikke så varm og rimelig lett å få ned. Jeg kan heller ikke spise veldig salt mat for ofte, men en gang i blant går det greit. Kanskje noe varm mat som fort blir lunken, vet ikke....Er så lenge siden det har vært aktuelt å spise slikt at jeg nesten har glemt litt ut kva som "finnes".

Er det noen som har noe tips?

Anonymous poster hash: a93e8...63b

Det er jo ikke sånn at du måå spise maten sekundet etter at den er ferdig, så du bestemmer jo selv hvor mange minutter du vil vente (for å få riktig temperatur for deg) :fnise:

Mine tips:

-Laksefilet og kyllingfilet med tilbehør er ihvertfall sånn type mat som ikke nødvendigvis må være så varmt.

-Wok

-pytt i panne

-kanskje det kan funke å starte med ostesmørbrød/toast? (tenker at det kan være enkelt , spesielt om er vant med brødskrive med ost)

Skrevet

Det er jo ikke sånn at du måå spise maten sekundet etter at den er ferdig, så du bestemmer jo selv hvor mange minutter du vil vente (for å få riktig temperatur for deg) :fnise:

Mine tips:

-Laksefilet og kyllingfilet med tilbehør er ihvertfall sånn type mat som ikke nødvendigvis må være så varmt.

-Wok

-pytt i panne

-kanskje det kan funke å starte med ostesmørbrød/toast? (tenker at det kan være enkelt , spesielt om er vant med brødskrive med ost)

Hehe, nei, selvfølgelig ikke. :P Tenkte vel egentlig på mat som folk flest, meg inkludert, synes at smaker best helt varm, at det kan være like godt lunt om du skjønner. Takk for tips :) Ostesmørbrød og pytt i panne var ikke dumt.

Anonymous poster hash: a93e8...63b

Skrevet

Eggerøre, potetmos, rotmos.

Anonymous poster hash: 273cb...f31

Skrevet

Så fint å se en tråd som faktisk svarer på det ts spør om, og ikke går seg vill i spekulasjoner :) og til ts - lykke til! :hug:



Anonymous poster hash: 588bc...a2e
  • Liker 3
Gjest Funky Punk
Skrevet

Hva pleier du å spise?

Du kan jo prøve å varme mat du normalt spiser og se hvordan det går (som nevnt over toast m.m)

Supper er gode forslag også.

Eller hva med pizza? Bare vent til den blir kald(ere) og se om du orker å spise det.

Det smaker også helt greit med lunkent/kalde kjøttkaker med poteter og saus f.eks.

Skrevet

Kanskje farseprodukter er enklere å tygge en rent kjøtt? Tenker på pølser, karbonader, fiskekaker ol.
Karbonader kan man jo lage enkelt selv, og trenger ikke bli så salt. Om man spiser slike ting i brød f.eks, er det ikke alltid at man tenker det smaker best helt varm. Og så kan man jo regulere hva man har av tilbehør. Plukkfisk? Risotto? Gulrotstuing er nydelig tilbehør som går fint an å spise for seg selv også.
Lykke til, håper du får i deg julemiddag :nissekyss:

Skrevet

Kanskje farseprodukter er enklere å tygge en rent kjøtt? Tenker på pølser, karbonader, fiskekaker ol.

Karbonader kan man jo lage enkelt selv, og trenger ikke bli så salt. Om man spiser slike ting i brød f.eks, er det ikke alltid at man tenker det smaker best helt varm. Og så kan man jo regulere hva man har av tilbehør. Plukkfisk? Risotto? Gulrotstuing er nydelig tilbehør som går fint an å spise for seg selv også.

Lykke til, håper du får i deg julemiddag :nissekyss:

Oi, det var mange gode forslag, takk :) Takk for tips alle!

Prøvde pytt i panne i går, det ble litt for mange biter og litt for mye tygging, tror lapskaus kan være en meir passende konsistens.

Omelett, pannekaker, ostesmørbrød, fiskegrateng, lapskaus, fiskekaker, pølse/karbonader i brød, plukkfisk og fiskeboller er herved på min liste :) Kan jo prøve å lage meg litt stapper og stuinger også, og bare beholde litt biter.

Anonymous poster hash: a93e8...63b

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...