Dina Skrevet 7. mai 2004 #1 Skrevet 7. mai 2004 Har mange flotte torskefileter liggende i frysen, som jeg ikke helt vet hva jeg skal bruke til. Vi er veldig glad i klassisk torskemiddag med sandefjorsmør, poteter og gulerøtter, men man kan jo ikke lage det "hele tiden"...! Noen som har tips til gode, og gjerne litt enkle, retter med torsk?
Arkana Skrevet 7. mai 2004 #2 Skrevet 7. mai 2004 Fisk og potetform (4 pers.) 800 g torskefilet 3 løk 2 ss hakket gressløk 1 dl revet ost salt/pepper 600 g poteter 50 g smør ½ dl fløte Del potetene i biter og kok dem møre. Hell av vannet og mos dem med smør og fløte. Smak til med salt og pepper. Skjær løk i ringer og surr blank i smør. Skjær torsk i skiver. Legg halvparten av potetmosen i bunnen av en ildfast form. Legg fisk og løk over. Dekk med resten av potetmosen. Dryss revet ost over. Stek ved 200 grader i ca 30 minutter. Italiensk bakt fisk (4 pers.) 4 tykke skiver torskefilet (eller annen hvit fisk) 2 ss olivenolje 1 finhakket løk 1 knust hvitløksfedd 1 boks hermetiske tomater eller 450 g flådde og hakkede tomater 110 g champignon, i tynne skiver 1 ss frisk hakket basilikum 1 ss hakket kapers saften av ½ sitron 12 sorte oliven salt/pepper Fres løken i litt olje, tilsett hvitløk og tomater. Smak til med salt og pepper, kok opp og la koke under lokk 15 minutter, rør av og til. Tilsett champignon og la putre videre 10 minutter. Rør inn basilikum og kapers til slutt. Legg fisken i en ildfast form, dryss på salt og pepper og drypp litt sitronsaft på hver bit. Fordel tomatsausen på hver fiskebit, legg på noen oliven og stek høyt i ovnen ved 190 grader i 25 minutter. Server med små poteter eller brun ris, og en grønn salat. Bakt torsk med avocado og reker (2 pers.) salt/pepper olivenolje 2 x 225 g torskefileter 1 liten håndfull revne basilikumblader 1 avocado, delt i to og så i skiver 150 g rensede reker, kokt eller rå 1,4 dl kremfløte 150 g cheddar Dryss salt og pepper på fisken. Smør en ildfast form med olivenolje og legg i fisken. Dryss med basilikum, avocado og reker. Drypp fløten over og riv osten oppå. Stek ved 220 grader i 15-20 minutter til gyllen og boblende. Server med en enkel grønn salat.
Gjest 1111 Skrevet 8. mai 2004 #4 Skrevet 8. mai 2004 Fisk med eple 1 person Ingredienser: 1 eple i terninger 125 g torskefilet ½ løk i terninger 1 ts olje ½ ts karri ½ dl vann 1 ss rømmekolle ½ ts hvetemel Fremgangsmåte: Surr eple og løk til det er mykt. Dryss på karri og la det surre videre i 2 minutter. Legg fisken i bunnen av en gryte og dekk med eple og løk. Bland vann, rømme og mel og slå over fisken. La det trekke i 10 minutter. Smak til med salt. Serveres med ris. Fiskeform med ris 1 person Ingredienser: 1 dl ris 2 dl vann 3 dl skummet melk 1 egg, sammenvispet 125 g biter av kokt renset fisk salt og pepper 1 ts smør Fremgangsmåte: Kok risen i vann til nesten alt vannet er kokt inn. Rør inn melken og la det koke til risen er godt kokt. Tilsett egg fisk, salt og pepper. Fyll røren inn i en smurt ildfast form. Stek i 45 minutter i ovnen på 245 grader. Serveres med salat. Fiskerisotto 4 personer Ingredienser: 3 dl ris, ukokt 1 løk, grovhakket 6 fiskebuljong 1 boks hermetiske tomater 3 ss tomatpuré 2 ts paprikapulver 400 g fisk, terninger 6 dl grønnsaksblanding, frossen Fremgangsmåte: Fres ris og løk i olje. Tilsett vann og buljongterning og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett tomater, tomatpuré, krydder og fisk. Legg på lokk, og la det trekke ytterligere 10 minutter. Tilsett grønnsakene og la de bli gjennomvarme og møre før servering.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå