Gå til innhold

Middagstips med torskefileter?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har mange flotte torskefileter liggende i frysen, som jeg ikke helt vet hva jeg skal bruke til.

Vi er veldig glad i klassisk torskemiddag med sandefjorsmør, poteter og gulerøtter, men man kan jo ikke lage det "hele tiden"...! :wink: Noen som har tips til gode, og gjerne litt enkle, retter med torsk?

Skrevet

Fisk og potetform (4 pers.)

800 g torskefilet

3 løk

2 ss hakket gressløk

1 dl revet ost

salt/pepper

600 g poteter

50 g smør

½ dl fløte

Del potetene i biter og kok dem møre. Hell av vannet og mos dem med smør og fløte. Smak til med salt og pepper. Skjær løk i ringer og surr blank i smør. Skjær torsk i skiver. Legg halvparten av potetmosen i bunnen av en ildfast form. Legg fisk og løk over. Dekk med resten av potetmosen. Dryss revet ost over. Stek ved 200 grader i ca 30 minutter.

Italiensk bakt fisk (4 pers.)

4 tykke skiver torskefilet (eller annen hvit fisk)

2 ss olivenolje

1 finhakket løk

1 knust hvitløksfedd

1 boks hermetiske tomater eller 450 g flådde og hakkede tomater

110 g champignon, i tynne skiver

1 ss frisk hakket basilikum

1 ss hakket kapers

saften av ½ sitron

12 sorte oliven

salt/pepper

Fres løken i litt olje, tilsett hvitløk og tomater. Smak til med salt og pepper, kok opp og la koke under lokk 15 minutter, rør av og til. Tilsett champignon og la putre videre 10 minutter. Rør inn basilikum og kapers til slutt.

Legg fisken i en ildfast form, dryss på salt og pepper og drypp litt sitronsaft på hver bit. Fordel tomatsausen på hver fiskebit, legg på noen oliven og stek høyt i ovnen ved 190 grader i 25 minutter. Server med små poteter eller brun ris, og en grønn salat.

Bakt torsk med avocado og reker (2 pers.)

salt/pepper

olivenolje

2 x 225 g torskefileter

1 liten håndfull revne basilikumblader

1 avocado, delt i to og så i skiver

150 g rensede reker, kokt eller rå

1,4 dl kremfløte

150 g cheddar

Dryss salt og pepper på fisken. Smør en ildfast form med olivenolje og legg i fisken. Dryss med basilikum, avocado og reker. Drypp fløten over og riv osten oppå. Stek ved 220 grader i 15-20 minutter til gyllen og boblende. Server med en enkel grønn salat.

Skrevet

NAM! Det hørtes godt ut! Tusen takk! :P

Gjest 1111
Skrevet

Fisk med eple

1 person

Ingredienser:

1 eple i terninger

125 g torskefilet

½ løk i terninger

1 ts olje

½ ts karri

½ dl vann

1 ss rømmekolle

½ ts hvetemel

Fremgangsmåte:

Surr eple og løk til det er mykt. Dryss på karri og la det surre videre i 2 minutter. Legg fisken i bunnen av en gryte og dekk med eple og løk. Bland vann, rømme og mel og slå over fisken. La det trekke i 10 minutter. Smak til med salt. Serveres med ris.

Fiskeform med ris

1 person

Ingredienser:

1 dl ris

2 dl vann

3 dl skummet melk

1 egg, sammenvispet

125 g biter av kokt renset fisk

salt og pepper

1 ts smør

Fremgangsmåte:

Kok risen i vann til nesten alt vannet er kokt inn. Rør inn melken og la det koke til risen er godt kokt. Tilsett egg fisk, salt og pepper. Fyll røren inn i en smurt ildfast form. Stek i 45 minutter i ovnen på 245 grader. Serveres med salat.

Fiskerisotto

4 personer

Ingredienser:

3 dl ris, ukokt

1 løk, grovhakket

6 fiskebuljong

1 boks hermetiske tomater

3 ss tomatpuré

2 ts paprikapulver

400 g fisk, terninger

6 dl grønnsaksblanding, frossen

Fremgangsmåte:

Fres ris og løk i olje. Tilsett vann og buljongterning og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett tomater, tomatpuré, krydder og fisk. Legg på lokk, og la det trekke ytterligere 10 minutter. Tilsett grønnsakene og la de bli gjennomvarme og møre før servering.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...