AnonymBruker Skrevet 16. november 2013 #1 Skrevet 16. november 2013 Vi skal ha julaften for første gang i år. Jeg har aldri stekt ribbe før og trenger deres hjelp. Hvordan steker/tilbereder dere ribba dere som får den perfekt hvert år? Anonymous poster hash: bdd51...d31
Sugerøret Skrevet 16. november 2013 #2 Skrevet 16. november 2013 Jeg ruter opp og krydrer ribba 2 dager før jeg skal steke den.Gnir inn med mye pepper og salt (eller hva du måtte ønske av krydder) Lar den stå i kjøleskapet til julaften.Tar den ut tidlig på morningen og lar den bli temperert.Så inn på en stekerist, 180 grader i flere timer. Har et stekebrett som er dypt,slik at jeg har vann nede i brettt ( jeg finner ikke ordet for stekebrettet!!) Heller over skya som da lages ,over hele ribba flere ganger. Når den begynner å bli ferdig,setter jeg opp varmen ,på grill funksjon. Samt heller over mer sky først. Sitter og passer på,for svoren kommer nå fort! Samt jeg vil ikke ha den brent. Lar ribba hvile før vi skjærer den opp
AnonymBruker Skrevet 16. november 2013 #3 Skrevet 16. november 2013 Krydre godt to dager før. Legger den i formen med svoren ned. Ha på vann så det dekker svoren. Sett i ovnen på 200 grader i ca 40 min.Dekk til med folie. Ta ribben ut, legg den på risten og sett over langpannen(nå er vannet fordampet)Ta av folie. Sett inn i ovnen på 180 gradder, og stekes der til den er ferdig. Hus og løfte ribben opp,så den ikke blir svai,for da blir ikke svoren sprø. Bruk folie eller en tallerken under. Jeg skriver ca tempratur, for husker ikke fra år til år. La den stå i ovnen til steking 1 time og tre kvarter. La den hvile før du begynner å skjære i den. I alle fall en halvtime. Glemte å skrive at jeg skjører i svoren før damping. Jeg ruter ikke, men skjærer rett over i tynne skiver. Du får det sikkert til, det pleier å komme masse på nett oppunder jul Anonymous poster hash: 2128c...29f
AnonymBruker Skrevet 16. november 2013 #4 Skrevet 16. november 2013 Vi skal ha julaften for første gang i år. Jeg har aldri stekt ribbe før og trenger deres hjelp. Hvordan steker/tilbereder dere ribba dere som får den perfekt hvert år? Anonymous poster hash: bdd51...d31 Kanskje du skal presisere hva slags ribbe? Litt forskjell på hvordan man lager svineribbe og fåreribbe Anonymous poster hash: 20dd4...949
Gjest Tjoppa Skrevet 16. november 2013 #5 Skrevet 16. november 2013 Ett tips er å bruke tapetkniv i stedet for vanlig kniv til opprutingen, det blir myye enkelere da Ellers ca samme prosedyre som ab 29f.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå