Gjest Heioghå Skrevet 7. mai 2004 #1 Skrevet 7. mai 2004 har masse sei i frysern, som jeg skulle ha brukt opp..! Noen med gode oppskrifter? f,eks hvordan skal jeg steke denne fisken, og hva med tilbehør..?
Gjest care Skrevet 7. mai 2004 #2 Skrevet 7. mai 2004 Kanskje du finner noe her: http://www.godfisk.no/ Sei er bare kjempenydelig
Gjest Fighter Skrevet 7. mai 2004 #3 Skrevet 7. mai 2004 Kokt sei(skal selvfølgelig bare trekkes), flatbrød og rømme m/sukker og pepper(ja, det høres rart ut, men smaker himmelsk). Er du veldig sulten kan du serveres kokte poteter til også. Dette er vanvittig godt.
Kristi Skrevet 7. mai 2004 #4 Skrevet 7. mai 2004 Del sei i passelige porsjonsstykker. Bland mel, salt og pepper i en litt dyp skål. Legg fisken i melblandingen og stek i smør på stekepanne. server med stekt løk, kokte poteter og raspet gulrot. Enkelt men å så godt:)
Arkana Skrevet 7. mai 2004 #5 Skrevet 7. mai 2004 Fiskepinner med amerikansk grønnsaksblanding og tartarsaus (4 porsj.) 300 g seifilet 2 egg 2 ss worcestershiresaus saften av ½ lime 200 g mel 100 g brødsmuler 2 ss smør 1 maiskolbe 1 rød paprika ½ grønn squash 1 gulrot 100 g sukkererter 1 sylteagurk 1 ss kapers 1 vårløk 3 ss smør saften av 1 sitron Renskjær fileten for bein. Kutt fisken på langs i 5 cm lange biter. Krydre dem med salt og pepper. Drypp over Worchestershiresauce og limesaft. Visp eggene. Lag brødkrumme ved å ta en loff i en stavmixer. Vend fisken godt i mel, dypp den i eggeblandingen og ha den over i brødkrummen så den blir godt dekket. Legg dem på papir. Stek fiskepinnene i panne på medium sterk varme i ca 1 min på hver side til de blir sprø og fine. Kutt maiskornene fra kolben. Legg maisen i en panne sammen med litt smør, vann og salt. Kutt paprika, gulrot og squash i strimler. Ha disse sammen med maisen, som er nå kokt i et par minutter, og kok dette videre i ca 2-3 min. Ha i sukkerertene til slutt. Anrett grønnsakblandingen lekkert sammen med fisken. Stekes ingrediensene til tartarsausen sammen i smør i ca 2 min. Krydret vintergryte (4 pers.) 1 stor løk 2 hvitløksbåter 2 gulrøtter 2 selleristilker 1 boks hermetiske tomater frisk timian 1 laurbærblad ¼-½ ts chilipasta, f.eks. Sambal oelek 400 g fiskefilet, f.eks steinbit, eller sei sukker, salt og pepper Hakk løken og finhakk hvitløk, sur dette i olje. Ha i finsnittet gulrot og selleri og la surre noen minutter. Ha i tomater, timian, laurbærblad og chilipasta. La koke ca 10 minutter. Smak til med sukker og salt. Tilsett fisk i passe biter og ha i sausen sammen med salt og pepper. La trekke ca 5 minutter. Server med couscous eller kokte poteter. Seikaker m/sennepsaus 600 g seifilet 1 ss potetmel 1 liten løk 2 ss gressløk 1 ½ dl melk 1 ts salt ½ ts pepper 2 ss smør 3-4 ss hvetemel 5 dl melk 1 ss sennep 2 ss finhakket persille salt/pepper Skjær seien i biter og mal den sammen med salt. Rør inn iskald melk, litt om gangen.Tilsett potetmel. Bland inn hakket grønt, finhakket løk og pepper. Stek på middels varme. Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemelet. Spe med melk og la sausen koke under omrøring, minst 5 minutter. Rør inn sennep og persille, og smak til med salt og pepper. Stekt seifilet med fløtesurret løk (4 pers.) 1 kg seifilet 2 løk 2 ss smør 2 dl fløte salt/pepper hakket persille Skjær fisken i serveringsstykker. Rens løken og skjær den i skiver. Fres løken i smør, hell over fløten og la den koke inn og tykne litt. Dryss på finhakket persille. Stek fisken i smør og dryss på salt og pepper. Server med kokte poteter.
Amarone Skrevet 7. mai 2004 #6 Skrevet 7. mai 2004 Dette skal vi spise i dag: Sett ovnen på 200 og smør en ildfast form Bland kryddersmør (smør, fersk, hakket persille og hvitløk) og sitronsaft, og legg det over seistykkene. Hakk valnøtter og legg på toppen. Stek til fisken er ferdig (hvit), og server med pasta og salat. (Oppskrift sånn ca fra Aftenposten.) Majonesgratinert sei: Sett på ovnen på 200, og smør en form. Salte og pepre fisken, og legg den + 2 ss vann i formen. Dekk med aluminiumsfolie og stek til den er ferdig. Skru opp ovnen til 250. Bland 1 dl majones med persille, revet ost (ca 1 dl) og kraft fra den stekte fisken. Pisk to eggehviter og vend det inn med majonesblandingen. legg det på toppen av fisken, og gratiner til det er gyllent. Server med pasta og salat. Amarone
Gjest Pet Skrevet 7. mai 2004 #7 Skrevet 7. mai 2004 Fiskepinner med amerikansk grønnsaksblanding og tartarsaus (4 porsj.) 300 g seifilet 2 egg 2 ss worcestershiresaus saften av ½ lime 200 g mel 100 g brødsmuler 2 ss smør 1 maiskolbe 1 rød paprika ½ grønn squash 1 gulrot 100 g sukkererter 1 sylteagurk 1 ss kapers 1 vårløk 3 ss smør saften av 1 sitron Renskjær fileten for bein. Kutt fisken på langs i 5 cm lange biter. Krydre dem med salt og pepper. Drypp over Worchestershiresauce og limesaft. Visp eggene. Lag brødkrumme ved å ta en loff i en stavmixer. Vend fisken godt i mel, dypp den i eggeblandingen og ha den over i brødkrummen så den blir godt dekket. Legg dem på papir. Stek fiskepinnene i panne på medium sterk varme i ca 1 min på hver side til de blir sprø og fine. Kutt maiskornene fra kolben. Legg maisen i en panne sammen med litt smør, vann og salt. Kutt paprika, gulrot og squash i strimler. Ha disse sammen med maisen, som er nå kokt i et par minutter, og kok dette videre i ca 2-3 min. Ha i sukkerertene til slutt. Anrett grønnsakblandingen lekkert sammen med fisken. Stekes ingrediensene til tartarsausen sammen i smør i ca 2 min. Krydret vintergryte (4 pers.) 1 stor løk 2 hvitløksbåter 2 gulrøtter 2 selleristilker 1 boks hermetiske tomater frisk timian 1 laurbærblad ¼-½ ts chilipasta, f.eks. Sambal oelek 400 g fiskefilet, f.eks steinbit, eller sei sukker, salt og pepper Hakk løken og finhakk hvitløk, sur dette i olje. Ha i finsnittet gulrot og selleri og la surre noen minutter. Ha i tomater, timian, laurbærblad og chilipasta. La koke ca 10 minutter. Smak til med sukker og salt. Tilsett fisk i passe biter og ha i sausen sammen med salt og pepper. La trekke ca 5 minutter. Server med couscous eller kokte poteter. Seikaker m/sennepsaus 600 g seifilet 1 ss potetmel 1 liten løk 2 ss gressløk 1 ½ dl melk 1 ts salt ½ ts pepper 2 ss smør 3-4 ss hvetemel 5 dl melk 1 ss sennep 2 ss finhakket persille salt/pepper Skjær seien i biter og mal den sammen med salt. Rør inn iskald melk, litt om gangen.Tilsett potetmel. Bland inn hakket grønt, finhakket løk og pepper. Stek på middels varme. Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemelet. Spe med melk og la sausen koke under omrøring, minst 5 minutter. Rør inn sennep og persille, og smak til med salt og pepper. Stekt seifilet med fløtesurret løk (4 pers.) 1 kg seifilet 2 løk 2 ss smør 2 dl fløte salt/pepper hakket persille Skjær fisken i serveringsstykker. Rens løken og skjær den i skiver. Fres løken i smør, hell over fløten og la den koke inn og tykne litt. Dryss på finhakket persille. Stek fisken i smør og dryss på salt og pepper. Server med kokte poteter. For en knupp du er, Arkana! Hver gang noen spør om et mattips her så drysser det bare ut fra deg! :kysse:
Gjest the imp Skrevet 7. mai 2004 #8 Skrevet 7. mai 2004 Fiskegryte Til 3 personer 300-400 gram seifilet 125 g babygulrøtter evt. Gulrøtter en halv paprika en halv løk en fersk chilli en boks grovhakkede tomater et lite glass tomatpure 2 fedd hvitløk Blank løken i smør, i en kjele. Hiv oppi gulrøttene og ett fedd hvitløk, og la det surre litt med løken. Ha i fisk og paprika, og la det hele surre litt noen minutter før du har oppi chili, grovhakkede tomater og tomatpure. La det koke i 15-20 minutter. Ha i resten av hvitløken mot slutten. Smak til med salt, pepper, basilikum og oregano. Serveres med ris.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå