Gå til innhold

stekt sei


Anbefalte innlegg

Gjest Heioghå
Skrevet

har masse sei i frysern, som jeg skulle ha brukt opp..! Noen med gode oppskrifter? f,eks hvordan skal jeg steke denne fisken, og hva med tilbehør..?

Gjest Fighter
Skrevet

Kokt sei(skal selvfølgelig bare trekkes), flatbrød og rømme m/sukker og pepper(ja, det høres rart ut, men smaker himmelsk).

Er du veldig sulten kan du serveres kokte poteter til også.

Dette er vanvittig godt.

Skrevet

Del sei i passelige porsjonsstykker.

Bland mel, salt og pepper i en litt dyp skål.

Legg fisken i melblandingen og stek i smør på stekepanne.

server med stekt løk, kokte poteter og raspet gulrot.

Enkelt men å så godt:)

Skrevet

Fiskepinner med amerikansk grønnsaksblanding og tartarsaus (4 porsj.)

300 g seifilet

2 egg

2 ss worcestershiresaus

saften av ½ lime

200 g mel

100 g brødsmuler

2 ss smør

1 maiskolbe

1 rød paprika

½ grønn squash

1 gulrot

100 g sukkererter

1 sylteagurk

1 ss kapers

1 vårløk

3 ss smør

saften av 1 sitron

Renskjær fileten for bein. Kutt fisken på langs i 5 cm lange biter. Krydre dem med salt og pepper. Drypp over Worchestershiresauce og limesaft.

Visp eggene. Lag brødkrumme ved å ta en loff i en stavmixer.

Vend fisken godt i mel, dypp den i eggeblandingen og ha den over i brødkrummen så den blir godt dekket. Legg dem på papir.

Stek fiskepinnene i panne på medium sterk varme i ca 1 min på hver side til de blir sprø og fine.

Kutt maiskornene fra kolben. Legg maisen i en panne sammen med litt smør, vann og salt. Kutt paprika, gulrot og squash i strimler. Ha disse sammen med maisen, som er nå kokt i et par minutter, og kok dette videre i ca 2-3 min. Ha i sukkerertene til slutt.

Anrett grønnsakblandingen lekkert sammen med fisken.

Stekes ingrediensene til tartarsausen sammen i smør i ca 2 min.

Krydret vintergryte (4 pers.)

1 stor løk

2 hvitløksbåter

2 gulrøtter

2 selleristilker

1 boks hermetiske tomater

frisk timian

1 laurbærblad

¼-½ ts chilipasta, f.eks. Sambal oelek

400 g fiskefilet, f.eks steinbit, eller sei

sukker, salt og pepper

Hakk løken og finhakk hvitløk, sur dette i olje. Ha i finsnittet gulrot og selleri og la surre noen minutter. Ha i tomater, timian, laurbærblad og chilipasta. La koke ca 10 minutter. Smak til med sukker og salt. Tilsett fisk i passe biter og ha i sausen sammen med salt og pepper. La trekke ca 5 minutter. Server med couscous eller kokte poteter.

Seikaker m/sennepsaus

600 g seifilet

1 ss potetmel

1 liten løk

2 ss gressløk

1 ½ dl melk

1 ts salt

½ ts pepper

2 ss smør

3-4 ss hvetemel

5 dl melk

1 ss sennep

2 ss finhakket persille

salt/pepper

Skjær seien i biter og mal den sammen med salt. Rør inn iskald melk, litt om gangen.Tilsett potetmel. Bland inn hakket grønt, finhakket løk og pepper. Stek på middels varme. Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemelet. Spe med melk og la sausen koke under omrøring, minst 5 minutter. Rør inn sennep og persille, og smak til med salt og pepper.

Stekt seifilet med fløtesurret løk (4 pers.)

1 kg seifilet

2 løk

2 ss smør

2 dl fløte

salt/pepper

hakket persille

Skjær fisken i serveringsstykker. Rens løken og skjær den i skiver. Fres løken i smør, hell over fløten og la den koke inn og tykne litt. Dryss på finhakket persille. Stek fisken i smør og dryss på salt og pepper. Server med kokte poteter.

Skrevet

Dette skal vi spise i dag:

Sett ovnen på 200 og smør en ildfast form

Bland kryddersmør (smør, fersk, hakket persille og hvitløk) og sitronsaft, og legg det over seistykkene. Hakk valnøtter og legg på toppen. Stek til fisken er ferdig (hvit), og server med pasta og salat. (Oppskrift sånn ca fra Aftenposten.)

Majonesgratinert sei:

Sett på ovnen på 200, og smør en form. Salte og pepre fisken, og legg den + 2 ss vann i formen. Dekk med aluminiumsfolie og stek til den er ferdig. Skru opp ovnen til 250.

Bland 1 dl majones med persille, revet ost (ca 1 dl) og kraft fra den stekte fisken. Pisk to eggehviter og vend det inn med majonesblandingen. legg det på toppen av fisken, og gratiner til det er gyllent. Server med pasta og salat.

Amarone

Skrevet
Fiskepinner med amerikansk grønnsaksblanding og tartarsaus (4 porsj.)

300 g seifilet

2 egg

2 ss worcestershiresaus

saften av ½ lime

200 g mel

100 g brødsmuler

2 ss smør

1 maiskolbe

1 rød paprika

½ grønn squash

1 gulrot

100 g sukkererter

1 sylteagurk

1 ss kapers

1 vårløk

3 ss smør

saften av 1 sitron

Renskjær fileten for bein. Kutt fisken på langs i 5 cm lange biter. Krydre dem med salt og pepper. Drypp over Worchestershiresauce og limesaft.

Visp eggene. Lag brødkrumme ved å ta en loff i en stavmixer.

Vend fisken godt i mel, dypp den i eggeblandingen og ha den over i brødkrummen så den blir godt dekket. Legg dem på papir.

Stek fiskepinnene i panne på medium sterk varme i ca 1 min på hver side til de blir sprø og fine.

Kutt maiskornene fra kolben. Legg maisen i en panne sammen med litt smør, vann og salt. Kutt paprika, gulrot og squash i strimler. Ha disse sammen med maisen, som er nå kokt i et par minutter, og kok dette videre i ca 2-3 min. Ha i sukkerertene til slutt.

Anrett grønnsakblandingen lekkert sammen med fisken.  

Stekes ingrediensene til tartarsausen sammen i smør i ca 2 min.

Krydret vintergryte (4 pers.)

1 stor løk

2 hvitløksbåter

2 gulrøtter

2 selleristilker

1 boks hermetiske tomater

frisk timian

1 laurbærblad

¼-½ ts chilipasta, f.eks. Sambal oelek

400 g fiskefilet, f.eks steinbit, eller sei

sukker, salt og pepper

Hakk løken og finhakk hvitløk, sur dette i olje. Ha i finsnittet gulrot og selleri og la surre noen minutter. Ha i tomater, timian, laurbærblad og chilipasta. La koke ca 10 minutter. Smak til med sukker og salt. Tilsett fisk i passe biter og ha i sausen sammen med salt og pepper. La trekke ca 5 minutter. Server med couscous eller kokte poteter.

Seikaker m/sennepsaus

600 g seifilet

1 ss potetmel

1 liten løk

2 ss gressløk

1 ½ dl melk

1 ts salt

½ ts pepper

2 ss smør

3-4 ss hvetemel

5 dl melk

1 ss sennep

2 ss finhakket persille

salt/pepper

Skjær seien i biter og mal den sammen med salt. Rør inn iskald melk, litt om gangen.Tilsett potetmel. Bland inn hakket grønt, finhakket løk og pepper. Stek på middels varme. Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemelet. Spe med melk og la sausen koke under omrøring, minst 5 minutter. Rør inn sennep og persille, og smak til med salt og pepper.

Stekt seifilet med fløtesurret løk (4 pers.)

1 kg seifilet

2 løk

2 ss smør

2 dl fløte

salt/pepper

hakket persille

Skjær fisken i serveringsstykker. Rens løken og skjær den i skiver. Fres løken i smør, hell over fløten og la den koke inn og tykne litt. Dryss på finhakket persille. Stek fisken i smør og dryss på salt og pepper. Server med kokte poteter.

For en knupp du er, Arkana! Hver gang noen spør om et mattips her så drysser det bare ut fra deg! :kysse:

Gjest the imp
Skrevet

Fiskegryte

Til 3 personer

300-400 gram seifilet

125 g babygulrøtter evt. Gulrøtter

en halv paprika

en halv løk

en fersk chilli

en boks grovhakkede tomater

et lite glass tomatpure

2 fedd hvitløk

Blank løken i smør, i en kjele. Hiv oppi gulrøttene og ett fedd hvitløk, og la det surre litt med løken. Ha i fisk og paprika, og la det hele surre litt noen minutter før du har oppi chili, grovhakkede tomater og tomatpure. La det koke i 15-20 minutter. Ha i resten av hvitløken mot slutten. Smak til med salt, pepper, basilikum og oregano. Serveres med ris.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...