Gjest *kokos* Skrevet 10. november 2013 #1 Skrevet 10. november 2013 Skreller du gulroten før du spiser den, steker/koker den? Hvorfor/hvorfor ikke?
missuvillig Skrevet 10. november 2013 #2 Skrevet 10. november 2013 Nei, vasker den bare skikkelig godt, både som koking og råkost. Har hørt noe om at hvis man koker med skallet av, så forsvinner næringstoffene eller noe :D Better safe than sorry! 1
Gjest Snoken- Skrevet 10. november 2013 #3 Skrevet 10. november 2013 (endret) Skreller den om jeg ikke er slækk, den smaker mindre bittert uten det skallet på. Vet ikke om det er gift eller hva som gir avsmak. Steker eller koker ikke gulroten, foretrekker å beholde smaken og næringstoffene. Endret 10. november 2013 av Snoken- 1
Gjest Houdini Skrevet 10. november 2013 #4 Skrevet 10. november 2013 Spiser bare økologiske gulrøtter uten å skrelle. Ellers skreller jeg dem. 1
Gjest pausemusikk Skrevet 10. november 2013 #5 Skrevet 10. november 2013 Pleier skrelle de hvis jeg gidder. Har aldri kokt de, for pleier spise de som snacks.
Mynona Skrevet 10. november 2013 #6 Skrevet 10. november 2013 Jeg orker aldri å skrelle, så jeg koker og steker (og til slutt spiser) med skall. Samme med poteter. Skrelling er kjedelig
Inuitten Skrevet 10. november 2013 #7 Skrevet 10. november 2013 Skreller de alltid, smaker bedre da Men jeg koker de aldri 1
AnonymBruker Skrevet 10. november 2013 #8 Skrevet 10. november 2013 Skreller de. Det er nærmest umulig å få de 100% rene. Har ikke så lyst til å få i meg verken sprøydemidler, kunstgjødsel eller småkryp/mark... Anonymous poster hash: 443aa...cfa 3
challenger Skrevet 10. november 2013 #9 Skrevet 10. november 2013 Den er best med skallet på om jeg skal spise den rå. Skreller den om jeg skal ha den til matretter.
Sugerøret Skrevet 10. november 2013 #10 Skrevet 10. november 2013 skreller om det skader i skallet/gulrota. Eller om den er gammel. Nye friske vasker jeg godt bare 2
Gjest Magdalene Skrevet 10. november 2013 #11 Skrevet 10. november 2013 Skreller, og dampkoke de i dampovnen.
Jade Skrevet 10. november 2013 #12 Skrevet 10. november 2013 Skreller gulroten. Vet jeg mister noe av næringsstoffene da, men den smaker så mye bedre uten skall. Til middag spiser jeg rå, stekt eller kokt. Ellers (som snacks/mellommåltid) spiser jeg den rå.
Teriyaki Skrevet 10. november 2013 #14 Skrevet 10. november 2013 Skreller den. Også dampkokes den slik at både smak og næringsstoffer beholdes.
Gjest Arch Skrevet 10. november 2013 #16 Skrevet 10. november 2013 Den smaker bedre uten skall, så jeg skreller den.
AnonymBruker Skrevet 10. november 2013 #17 Skrevet 10. november 2013 Jeg skreller den og koker den med salt. Satser på å spise ekstra mye for å kompensere for næringsinnholdet som går tapt.. Anonymous poster hash: f6c0c...a4d
AnonymBruker Skrevet 10. november 2013 #18 Skrevet 10. november 2013 Skreller aldri om jeg spiser rå. Vasker den ikke heller, det er nok ikke så bra da, men bryr meg ikke så mye. Skal jeg koke/ steke/ raspe den derimot ville jeg nok aldri funnet på og ikke skrelle den. Anonymous poster hash: 71b30...f10
Mynona Skrevet 11. november 2013 #19 Skrevet 11. november 2013 Skreller aldri om jeg spiser rå. Vasker den ikke heller, det er nok ikke så bra da, men bryr meg ikke så mye. Skal jeg koke/ steke/ raspe den derimot ville jeg nok aldri funnet på og ikke skrelle den. Anonymous poster hash: 71b30...f10 Jeg gjør omvendt.
Gjest Mrs. Random Nick Skrevet 11. november 2013 #20 Skrevet 11. november 2013 Jeg skreller de alltid. Synes det er mest ordentlig, liksom.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå