Gå til innhold

Nyttårsbord


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi er noen venninner som planlegger nyttårsbord for hele vennegjengen, og kunne trenge noe innput med tips og diverse.

Vi er en vennegjeng på 20-25 stk i en aldersgruppe på mellom 23 og 27 år som ser sikte på å samles på nyttårsaften, feire med god mat, og en god fest. Vi er vel ikke veldig erfarne på kjøkkenet, og ser på mulighet for en slags spleisefest. Jeg skal vel ta en overordnet ansvar, fordele oppgaver og lignende. Ønsker tidlig å få en oversikt.

Hva ville vært lurest å lage? Vi tenker litt på kalkun..

Mange av oss bor sammen, enten med samboer, romkamerat, eller 2-3 venner sammen. Så vi tenkte å fordele oppgaver til "husene" som en enhet, eller enkelt personer.

Hørtes det lurt ut? Vi er 7 boliger og 4-6 enkelt personer.

At f.eks. tre av husene lager kalkun, tre av husene lager fløtepoteter, kokte poteter og eller ris..

Og disse enkeltpersonene kan lage dessert og tilbehør.

Vil det være ok mengde med tre kalkuner på 20-25 pers?

Høres fordelingen ok ut?

Hvilket tilbehør skulle man ha til, som kan fordeles? Saus? Er det vanlig hjemmelaget brun saus?

Vi som skal hoste partyet.. Hva skal vi bringe til gruppa? Vi står jo for dekket bord osv osv.. Annet? Kanskje sausen? Så er den veldig varm når folk kommer? Takker for all hjelp



Anonymous poster hash: 49504...b97
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hei du

Det virker som om du har funnet løsningen på problemet ditt allerede, men hvis du fortsatt trenger hjelp, så kan du jo gjøre følgende:

Opprett 7 grupper som består av 3 personer hver. Gi hver gruppe sin faste oppgave som de skal holde seg til, og som de forplikter seg til å gjennomføre.

Hvis du setter noen i en gruppe, og de vil bytte oppgaver med noen andre, så kan du jo gi dem en fristdato til å bestemme seg på før den store dagen endelig er her slik at du hele tiden har oversikten over hvem som gjør ha, og når, tidsnok.

Her er mitt forslag til hva hver gruppe kan gjøre.

Gruppe 1 - Lage kalkunen OG sausen.

Gruppe 2 - Tilberede salat. (hvis dere skal ha salat). Lage hvitløkssmør? (pluss andre småretter).

Gruppe 3 - Hver person lager maks 2 kaker hver, slik at det blir 6 ulike kaker tilsammens.

Gruppe 4 - Kjøpe inn godt med drikkevarer. Øl, vin, akevitt, champagne?

Gruppe 5 - Ha fokus på pynting, dekorasjoner og selve velkomstbordet. Stå for innkjøp av raketter, kanskje?

Gruppe 6 - Koke/Tilberede poteter, ris eller pasta. Søtpoteter, mais, grønnsaker?

Gruppe 7 - Ryddehjelpen. Rydde, vaske og fjerne gårsdagens skrot. Kan bestå av 3 + 1 person.

Dette var mine forslag :)

Jeg regner med at listen din ikke vil se akkurat slik ut, men kanskje du kan bruke dette som en veiledning? Noen andre som har andre typer forslag?

Gjest winston
Skrevet

Det holder med to store kalkuner (à 6-7 kilo). Iallefall om dere bruker stuffing.

Saus lages av f.eks toro sjysaus, kraft fra langpannen, fløte og ripsgele eller portvin.

Som tilbehør ellers kan man jo bruke mye forskjellig. Mange tips på nettet.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...