AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2013 #1 Skrevet 29. oktober 2013 Jeg er på jakt etter en bok som tar for seg grunnleggende matlaging, slik som steketemperaturer på ulike ting, hvilke råvarer som er best i hvilke sesonger, hvilke smaker/råvarer som tradisjonelt brukes sammen, hvordan lage sauser, og andre grunnleggende tekniske greier (altså ikke en oppskriftsbok, men en teoretisk innføring til kokkefag/matlaging). Noen som har noen å anbefale? Anonymous poster hash: e8c43...05c
andy capp Skrevet 29. oktober 2013 #2 Skrevet 29. oktober 2013 Den blårutede kokeboka (Ingrid Espelid Hovig) er en god innføring i norsk tradisjonsmat. Ikke så mange krumsprig og gode forklaringer på fremgangsmåter. I tillegg en generell del om råvarene og basic matlaging. 3
AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2013 #4 Skrevet 29. oktober 2013 "Hvordan koke vann" av Andreas Viestad Anonymous poster hash: 1e827...ed0 5
AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2013 #5 Skrevet 29. oktober 2013 Gamle kokebøker fra 50-60 tallet, du får kjøpt dem på loppemarkeder etc. Anonymous poster hash: f968e...abc
Gjest Keikolina Skrevet 29. oktober 2013 #6 Skrevet 29. oktober 2013 Trenger tips jeg å. Koker fortsatt ihjæl poteter etter å ha bodd for meg selv i 10 år. Det verste med meg er vel at jeg hater å lage mat også, ha ha.
AnonymBruker Skrevet 30. oktober 2013 #7 Skrevet 30. oktober 2013 Den rødrutete kokeboken! Den koster 200 kr og inneholder mye god informasjon. Hvordan koke vann tar for seg mye mer avansert mat, hvor mange behøver egentlig å lære å åpne østers? Anonymous poster hash: 3cd62...311 1
AnonymBruker Skrevet 30. oktober 2013 #8 Skrevet 30. oktober 2013 Takk for tips! Tenkte av en eller annen grunn på engelske bøker.. glemte jo helt gode, gamle Espelid osv! Anonymous poster hash: e8c43...05c
AnonymBruker Skrevet 30. oktober 2013 #9 Skrevet 30. oktober 2013 Følger du Ingrid kan det ikke gå galt Jeg er mer Nigella og Jamie Oliver-fan, men har veldig nytte av Matglede og Kokekunst. Den har jeg lært mye av når det gjelder tider og temperaturer og slikt. Anonymous poster hash: cadef...067
AnonymBruker Skrevet 30. oktober 2013 #10 Skrevet 30. oktober 2013 "Alle kan lære å lage mat" av Jamie Oliver er fin. Her er det how tos på kokt egg, omelett, kokt ris osv. Anonymous poster hash: 193a7...a80
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå