AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2013 #1 Skrevet 29. oktober 2013 Syntes risen man får på kinaresturant er sååå god! Så klebig liksom.. Noen som vet hva slags ris det er? Pleier bare å bruke fra Uncle Ben, og det er som to helt forskjellige verdener.. Er det ris fra de store posene kanskje? (Snakker forresten om vanlig kokt ris, ikke stekt med grønnsaker osv) Anonymous poster hash: 284d6...5ba
pinar Skrevet 29. oktober 2013 #2 Skrevet 29. oktober 2013 (endret) Bruk riskoker. Edit- da blir den mer sånn luftig klebrig. De bruker vel ofte jasmin. Endret 29. oktober 2013 av pinar
brunsaus123 Skrevet 29. oktober 2013 #3 Skrevet 29. oktober 2013 Uten å være helt sikker vil jeg tro det er importert jasminris som man får kjøpt i innvandrerbutikker i sekker( altså ikke uncle bens). Regner med kineserne også kan kunsten å koke risen riktig som sikkert har veldig mye å si!
Luckiness Skrevet 30. oktober 2013 #4 Skrevet 30. oktober 2013 De bruker slike riskokere på kinarestauranter. Kanskje det er denne som gjør risen så god?
Ariasama Skrevet 30. oktober 2013 #5 Skrevet 30. oktober 2013 De bruker som regel riskoker på kinarestauranter ja, som mange over meg har skrevet. Jeg har uansett god erfaring med å kjøpe jasminris fra Toro. Ikke disse boil-in-bag posene, men slik man måler opp selv. Det blir ikke heeeelt det samme, men jeg synes smaken på denne er mye bedre enn smaken på Uncle Bens sin 1
skyflakes Skrevet 30. oktober 2013 #6 Skrevet 30. oktober 2013 Riskoker er livet folkens! Og helst med jasminris fra innvandrersjappene
AnonymBruker Skrevet 30. oktober 2013 #8 Skrevet 30. oktober 2013 Riskokeren har ikke så mye å si, man får lett samme resultat med vanlig komfyr og kjele - bare du vet hva du gjør: kok opp ris og 1,25 ganger så mye vann, skru ned varmen til laveste trinn, IKKE TA AV LOKKET, IKKE BITTELITT EN GANG, IKKE RØR, IKKE NOEN TING, kok i ca 13-17 min avhengig av ristype, trekk til siden og la stå i 5 min, IKKE RØR LOKKET. Det som har mye mer å si er ristypen. Noen typer er klebrige, noen ikke. Langkornet middagsris (som kanskje er det mest bedrøvelige matproduktet noensinne) og basmatiris f.eks. er ikke klebrige. Jasminris og kortkornet ris (sushiris, grøtris, noe selges bare som kortkornet ris) er det. Disse typene er også mye mer aromatiske og smaker faktisk litt. Anonymous poster hash: b4cdf...a06 3
Gjest Ozelot Skrevet 30. oktober 2013 #9 Skrevet 30. oktober 2013 Snakker du om risen som blir brukt til sushi? Bruk rundkornet, japansk sushiris. Hvis du ikke får tak i det - bruk grøtris.
Silvermist Skrevet 30. oktober 2013 #10 Skrevet 30. oktober 2013 Masse gode tips over. Du kan i tillegg ha i litt eddik og sukker, da blir den superklebrig og god, som sushi-ris.
Severus Skrevet 31. oktober 2013 #11 Skrevet 31. oktober 2013 Jeg har en riskoker for mikrobølgeovn fra Tupperware, å de gangene jeg kjører Jasminris fra innvandrerbutikken i den, så blir den så klebrig at om man putter den i ei lita skål så kan man hvele den på tallerkenen å risen vil bare være en stor klump som på kinarestaurant.
AnonymBruker Skrevet 31. oktober 2013 #12 Skrevet 31. oktober 2013 Det er litt søtt at Kinesere tydeligvis ikke klarer å si ris med r, men konsekvent sier "lis". Anonymous poster hash: 9e4cf...e7a
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå