AnonymBruker Skrevet 24. oktober 2013 #1 Skrevet 24. oktober 2013 Jeg skal flytte til utlandet om noen måneder og har begynt å tømme litt i skapene. Jeg har masse ulike krydder, men jeg trenger litt inspirasjon til hvordan jeg kan få brukt en god del krydder og ikke bare et knivsodd her og der. Jeg har alt... kanel, kardemomme, chilli, ingefær, hvit pepper, masse karri, natvigs krydderblanding, paprika, muskat, hvitløk, basilikum, oregano, you name it.Anonymous poster hash: af461...86e
AnonymBruker Skrevet 24. oktober 2013 #2 Skrevet 24. oktober 2013 Kanel brukes fort opp av en stor porsjon kanelboller og et par dager med (havre)grøt. Chili, basilikum og oregano bruker du i tomatsaus du kan bruke til pasta og pizza. Hvitløk går jo i det meste, hvis ikke du mener hvitløkspulver, som jeg sammen med hvit pepper kategoriserer som djevelens verk. Karri kan du bruke til å ...lage curry? Muskat tar uansett lang tid å bruke opp, jeg bruker det kun når jeg lager cannelloni med ricotta og spinat eller saus til grateng. Anonymous poster hash: a36dc...27f
AnonymBruker Skrevet 25. oktober 2013 #3 Skrevet 25. oktober 2013 Muskat, kardemomme, kanel og chili kan du ha i kaffen. Hver for seg såklart. Oregano, hvitløkspulver, paprikapulver osv kan du ha i pizzasaus og spagettisaus. Kardemomme i vafler, boller og annet søt bakverk. Anonymous poster hash: dd34b...617
AnonymBruker Skrevet 25. oktober 2013 #4 Skrevet 25. oktober 2013 Mexikansk mat ("ekte" mat fra mexico og ikke TexMex) er stappfull av krydder. Søk på nettet etter oppskrifter. Du får raskt brukt opp en krydderhylle (eller to) om du lager slike middager fremover. Ellers er det snart jul. Både pepperkaker og krydderkaker har endel krydder i seg. Nå i oktober kan du også lage diverse gresskarretter (gresskarpai, gresskarbrød, kresskarkaffe++). De er tungt krydret med kanel, muskat, ingefær og kardemomme. Anonymous poster hash: 6e734...313
AnonymBruker Skrevet 25. oktober 2013 #5 Skrevet 25. oktober 2013 Takk for gode tips! Jeg får vel bare begynne med litt mer baking imorgen. Anonymous poster hash: af461...86e
AnonymBruker Skrevet 28. oktober 2013 #6 Skrevet 28. oktober 2013 Jeg har også tull som Dill, lauberblad, merian og rosmarin hvis det er noen som vet om noe godt det kan brukes til.Anonymous poster hash: af461...86e
Gjest winston Skrevet 28. oktober 2013 #7 Skrevet 28. oktober 2013 (endret) Jeg har også tull som Dill, lauberblad, merian og rosmarin hvis det er noen som vet om noe godt det kan brukes til.Anonymous poster hash: af461...86e Dill er godt til fisk og rømmedressinger. Gjerne masse på laksen før du steker den. De andre går i kjøttsausen til pastaen. Rosmarin er litt voldsomt, men passer til lam og marinader til kjøtt. Endret 28. oktober 2013 av winston
AnonymBruker Skrevet 28. oktober 2013 #8 Skrevet 28. oktober 2013 Muskat tar uansett lang tid å bruke opp, jeg bruker det kun når jeg lager cannelloni med ricotta og spinat eller saus til grateng. Anonymous poster hash: a36dc...27f Muskat er egentlig noe av det mest anvendelige krydderet som finnes. Det passer til søtt og salt, for eksempel i havregrøt, kaker og andre bakverk såvel som i potetmos, gratenger, supper. Ingefær er omtrent like anvendelig og passer også til grøt og kaker samt i asiatiske retter. Kanel passer til mer enn kanelboller og kaffe (mange krydder passer til kaffe og varm sjokolade!), for eksempel brukes kanel ofte i gresk kjøkken. Rosmarin er kjempelett å bruke, den passer godt sammen med typiske pastakryddere som timian, oregano og merian (som praktisk talt er det samme som oregano). Laurbærblad bruker jeg vel omtrent hver dag. I supper, når potetene koker til potetmosen, når jeg lager pastasaus, risotto osv. osv. Ellers er det bare å kutte ut alle krydderblandinger og blande selv, for eksempel til indisk eller meksikansk mat. Paprika passer godt til stroganoff eller gulasj. Du kan også ha krydder i brød- eller rundstykkedeigen. Tørket basilikum og hvitløkspulver kastes Anonymous poster hash: 5b181...452 2
AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2013 #9 Skrevet 29. oktober 2013 Muskat er egentlig noe av det mest anvendelige krydderet som finnes. Det passer til søtt og salt, for eksempel i havregrøt, kaker og andre bakverk såvel som i potetmos, gratenger, supper. Ingefær er omtrent like anvendelig og passer også til grøt og kaker samt i asiatiske retter. Kanel passer til mer enn kanelboller og kaffe (mange krydder passer til kaffe og varm sjokolade!), for eksempel brukes kanel ofte i gresk kjøkken. Rosmarin er kjempelett å bruke, den passer godt sammen med typiske pastakryddere som timian, oregano og merian (som praktisk talt er det samme som oregano). Laurbærblad bruker jeg vel omtrent hver dag. I supper, når potetene koker til potetmosen, når jeg lager pastasaus, risotto osv. osv. Ellers er det bare å kutte ut alle krydderblandinger og blande selv, for eksempel til indisk eller meksikansk mat. Paprika passer godt til stroganoff eller gulasj. Du kan også ha krydder i brød- eller rundstykkedeigen. Tørket basilikum og hvitløkspulver kastes Anonymous poster hash: 5b181...452 Sikkert et dumt spørsmål; men skal lauberbladene tas ut igjen av maten? Hvis noen hadde hatt noen konkrete oppskrifter/linker hadde jeg blitt superglad!Anonymous poster hash: af461...86e
AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2013 #10 Skrevet 29. oktober 2013 Sikkert et dumt spørsmål; men skal lauberbladene tas ut igjen av maten? Hvis noen hadde hatt noen konkrete oppskrifter/linker hadde jeg blitt superglad!Anonymous poster hash: af461...86e Ja, bladet skal ut og kastes Du kan også ha bladet i vannet du koker ris i (men ikke til risengrynsgrøt, da er det muskat, kardemomme, kanel, ingefær og slike som gjelder). Det finnes uendelige mengder oppskrifter, så jeg ville googlet hvis jeg var deg. Google kryddernavnet på engelsk sammen med det du vil lage og se hva som kommer opp. Jamie Olivers oppskrifter har som regel masse krydder. Problemet er at mange nordmenn er vant til ferdigmat, posesauser og krydderblandinger. Djevelens verk. Krydderblandinger, hvitløkspulver, tørket persille, tørket basilikum og dels tørket dill er djevelens verk. Når du flytter til utlandet må du love å bruke skikkelige urter istedenfor og istedenfor pulver kjøper du kanelstang, kardemommefrø, hel muskatnøtt osv og knuser selv. Anonymous poster hash: 5b181...452 1
AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2013 #11 Skrevet 29. oktober 2013 Ja, bladet skal ut og kastes Du kan også ha bladet i vannet du koker ris i (men ikke til risengrynsgrøt, da er det muskat, kardemomme, kanel, ingefær og slike som gjelder). Det finnes uendelige mengder oppskrifter, så jeg ville googlet hvis jeg var deg. Google kryddernavnet på engelsk sammen med det du vil lage og se hva som kommer opp. Jamie Olivers oppskrifter har som regel masse krydder. Problemet er at mange nordmenn er vant til ferdigmat, posesauser og krydderblandinger. Djevelens verk. Krydderblandinger, hvitløkspulver, tørket persille, tørket basilikum og dels tørket dill er djevelens verk. Når du flytter til utlandet må du love å bruke skikkelige urter istedenfor og istedenfor pulver kjøper du kanelstang, kardemommefrø, hel muskatnøtt osv og knuser selv. Anonymous poster hash: 5b181...452 TUSEN takk for tips! Lover at jeg skal slutte med det i utlandet;) Hvitløkspulveret gikk faktisk i søpla igår. Synes det får maten til å smake verre enn den egentlig er. Haha!Anonymous poster hash: af461...86e 1
AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2013 #12 Skrevet 29. oktober 2013 Dill er godt til fisk og rømmedressinger. Gjerne masse på laksen før du steker den. De andre går i kjøttsausen til pastaen. Rosmarin er litt voldsomt, men passer til lam og marinader til kjøtt. Tusen takk for svar! Anonymous poster hash: af461...86e
Saraby Skrevet 30. oktober 2013 #13 Skrevet 30. oktober 2013 Laurbærblad, basilikum, muskatnøtt osv. er krydder som passer godt til tomatbaserte pastasauser:) Prøvd deg på typisk ungarsk mat for å få brukt opp mye paprikapulver. Send meg gjerne en pm for oppskrifter
AnonymBruker Skrevet 1. november 2013 #14 Skrevet 1. november 2013 Laurbærblad, basilikum, muskatnøtt osv. er krydder som passer godt til tomatbaserte pastasauser:) Prøvd deg på typisk ungarsk mat for å få brukt opp mye paprikapulver. Send meg gjerne en pm for oppskrifter Kjempegode tips! Tusen takk! :DAnonymous poster hash: af461...86e
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå