Gå til innhold

Er det vanlig/lett å male over tapet?


Jotunjenta

Anbefalte innlegg

Driver og ser på leilighet for å kjøpe. Noen har farger på tapeten som gjør at hele stua ser skikkelig gammel ut. Er det piece of cake å bare male over tapet med en yngre, sprekere farge? Tapeten i dette tilfellet er fin struktur på, det er bare fargen som er for mørk og trist.

Eller legger man alltid en ny tapet over? :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest allium

Problemet er at feil, skjøter og løse biter synes mye bedre. Og hvis du bruker vannbasert maling, kan den løse opp limet slik at den gamle tapeten løsner.

Vi malte over tapet en gang, da tipset en malervenn oss om å male første strøket med oljemaling. Da løsner ikke tapeten så lett. Det som var løst etterpå, fjernet vi, og deretter sparklet og pusset vi, før vi malte med riktig farge.

Men hvis den gamle tapeten har struktur, blir dette vanskeligere. Og skal du tapetsere på nytt, må den nok fjernes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Hvis tapeten er fin i utgangspunktet (bortsett fra farge) , sitter godt osv er det jo bare å male over. Evt kan du lime fast det som er løst.

Skal du legge ny tapet må som oftest det gamle underlaget bort ellers så skinner det gamle igjennom..samt overflaten dersom den er ruglete.

Det kan ta tid. Jeg driver å legger på nye veggplater i stua nå fordi de gamle veggene var så påklistra med tapet fra 50 år tilbake at jeg måtte ha brukt ukevis på å sparkle det pent.

Når du har revet tapet så må det sparkles jevnt..opptil flere omganger. Pusse ned mellom hver gang. Så påføres grunning/maling som fargemessig er i samsvar med den tapeten du vil ha. Så kan du lime opp tapet. Det er en drittjobb..men vil du ha fint resultat må grunnarbeidet gjøres godt ellers vil du gå å irritere det over ujevnheter i ettertid.

Så i første omgang vil jeg nok anbefale deg å male rett på tapeten for å se hvordan det blir før du setter i gang med mer omfattende arbeid.

(evt grunne før du maler så malinga sitter jevnere)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Puh.... mye arbeid. Håper vi finner oss en leilighet der alt er i orden fra før av. Så er det bare å flytte rett inn.

Tusen takk for svar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis dere finner en leilighet som er bra på alle andre måter, men har grusom farge på tapeten så er det vel ingenting i veien for å male i "mellomtiden". Om det ikke blir perfekt resultat så er det kanskje bedre en syttitalstapeten som var der til dere får råd/tid til å pusse opp skikkelig...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...