Gå til innhold

Hvor lenge kan kjøtt/fisk ligge i kjøleskapet?


rav9

Anbefalte innlegg

Hvor lenge kan kjøtt/fisk ligge i kjøleskapet uten at det blir ødelagt?

Har ny leilighet med liten fryser, og er så kjedelig å måtte innom butikken hver dag for å kjøpe noe til middagen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg regner med det kan ligge til det går ut på dato..



Anonymous poster hash: 00be8...2c3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Funky Punk

Til det blir dårlig ;)

Med andre ord, det kommer helt an på datostempling, hvordan kjøleskapet ditt er, hvordan det er pakket osv osv

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøtt kan ligge til dato utgår, mens fisk helst ikke mer enn et døgn utenom fryseren. Men lager du fisk en dag kan du la den ligge ett-to døgn til med hurtig nedkjøling. Er det vakuumpakket, f.eks. fiskekaker som ikke er åpnet kan det ligge frem til datostempling og er det produkt med mye salt f.eks. røkt laks kan det fint ligge i par uker.



Anonymous poster hash: ae3bc...a66
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fersk fisk skal ikke ligge lenge i kjøleskapet. Til nød kjøper jeg fisk på lørdag for å spise på søndag, men det smaker mye bedre om man spiser med en gang. Det samme gjelder kjøtt, men her er det ikke fullt så farlig. Ferskt kjøtt er mye bedre enn kjøtt som nærmer seg datostemplingen, men det kommer litt an på kjøttet. Skalldyr bør ikke være i kjøleskapet lenge i det hele tatt.

Marinert kjøtt og fisk holder seg lenger enn ubehandlet ferskt kjøtt. Og om du lager eller kjøper kjøttkaker og steker, så holder de seg lenger enn den ferske kjøttdeigen. Det samme gjelder fiskekaker som holder seg lenger enn fersk fisk.



Anonymous poster hash: 06651...54f
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Datostempling er veldig misvisende. Alt for mye mat kastes lenge før det trengs på grunn av det. Det er egentlig bare én regel som gjelder: lukter det dårlig er det dårlig.



Anonymous poster hash: 00ee3...670
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest navnelapp

Det samme gjelder kjøtt, men her er det ikke fullt så farlig. Ferskt kjøtt er mye bedre enn kjøtt som nærmer seg datostemplingen, men det kommer litt an på kjøttet.

Marinert kjøtt og fisk holder seg lenger enn ubehandlet ferskt kjøtt.

Anonymous poster hash: 06651...54f

Mi erfaring er at kjøttstykke av storfe er betre dess nærare utløpsdatoen (og gjerne over og) dei er. Derimot har eg fleire dårlege erfaringar med marinert kjøtt, særleg det som er butikkmarinert. Det kan vere dårleg før utløpsdato.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...