rav9 Skrevet 20. oktober 2013 #1 Del Skrevet 20. oktober 2013 Hvor lenge kan kjøtt/fisk ligge i kjøleskapet uten at det blir ødelagt? Har ny leilighet med liten fryser, og er så kjedelig å måtte innom butikken hver dag for å kjøpe noe til middagen! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2013 #2 Del Skrevet 20. oktober 2013 Jeg regner med det kan ligge til det går ut på dato.. Anonymous poster hash: 00be8...2c3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Funky Punk Skrevet 20. oktober 2013 #3 Del Skrevet 20. oktober 2013 Til det blir dårlig Med andre ord, det kommer helt an på datostempling, hvordan kjøleskapet ditt er, hvordan det er pakket osv osv Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2013 #4 Del Skrevet 20. oktober 2013 Kjøtt kan ligge til dato utgår, mens fisk helst ikke mer enn et døgn utenom fryseren. Men lager du fisk en dag kan du la den ligge ett-to døgn til med hurtig nedkjøling. Er det vakuumpakket, f.eks. fiskekaker som ikke er åpnet kan det ligge frem til datostempling og er det produkt med mye salt f.eks. røkt laks kan det fint ligge i par uker. Anonymous poster hash: ae3bc...a66 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2013 #5 Del Skrevet 20. oktober 2013 Fersk fisk skal ikke ligge lenge i kjøleskapet. Til nød kjøper jeg fisk på lørdag for å spise på søndag, men det smaker mye bedre om man spiser med en gang. Det samme gjelder kjøtt, men her er det ikke fullt så farlig. Ferskt kjøtt er mye bedre enn kjøtt som nærmer seg datostemplingen, men det kommer litt an på kjøttet. Skalldyr bør ikke være i kjøleskapet lenge i det hele tatt. Marinert kjøtt og fisk holder seg lenger enn ubehandlet ferskt kjøtt. Og om du lager eller kjøper kjøttkaker og steker, så holder de seg lenger enn den ferske kjøttdeigen. Det samme gjelder fiskekaker som holder seg lenger enn fersk fisk. Anonymous poster hash: 06651...54f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2013 #6 Del Skrevet 20. oktober 2013 Datostempling er veldig misvisende. Alt for mye mat kastes lenge før det trengs på grunn av det. Det er egentlig bare én regel som gjelder: lukter det dårlig er det dårlig. Anonymous poster hash: 00ee3...670 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest navnelapp Skrevet 20. oktober 2013 #7 Del Skrevet 20. oktober 2013 Det samme gjelder kjøtt, men her er det ikke fullt så farlig. Ferskt kjøtt er mye bedre enn kjøtt som nærmer seg datostemplingen, men det kommer litt an på kjøttet. Marinert kjøtt og fisk holder seg lenger enn ubehandlet ferskt kjøtt. Anonymous poster hash: 06651...54f Mi erfaring er at kjøttstykke av storfe er betre dess nærare utløpsdatoen (og gjerne over og) dei er. Derimot har eg fleire dårlege erfaringar med marinert kjøtt, særleg det som er butikkmarinert. Det kan vere dårleg før utløpsdato. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå