Gå til innhold

Hvorfor er det så viktig med hjemmelaget kake?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Yepp.

Så litt selvskryt: Folk pleier spørre meg i hvilket konditori jeg har kjøpt kaken...når jeg kommer med en av mine spesielle bløtkaker....Spørsmålet stilles både kun ved det visuelle og ved smaken...

Men... jeg synes det er veldig gøy, og jeg bruker veldig mye mindre sukker enn oppskriftene sier...

Det er både ELLER kun!

Anonymous poster hash: 6054c...d9d

Skrevet

Å lage kakene / dessertene selv fremfor å kjøpe dem gir deg en viss glede og de er ilagt kjærlighet fremfor å være kalde og masseproduserte. Dette gjør at hjemmelaget alltid smaker bedre (med unntak av hjemmebrent 96 % kontra spiritus fortis).

Det betyr ikke at jeg ikke kjøper kaker på butikken eller konditori, for det gjør jeg også. En av favorittkakene mine er en iskake som blir laget på et bakeri på Kyrksæterøra i Hemne kommune (Sør-Trøndelag), og jeg hadde aldri i verden klart å lage en like god kake selv, men bortsett fra den lager jeg kakene og dessertene mine selv. Så slipper man kjedelige ting som melk med laktose og den forkjærligheten folk har for å ha frukt og nøtter i kakene sine.

Skrevet

Ok,jeg syns ikke sånn kake var noe god,men jeg liker ikke marsipan heller.

Syns bare den var tørr og altfor søt. Mulig den som bakte den gjorde noe feil,men jeg foretrekker heller en stygg kake som smaker fantastisk :)

Ser hva du mener. Folk pleier å være skeptisk til mine kaker også, men jeg blander tradisjonelle kaker med nymotens utseende, og er ekstremt opptatt av smaken. Så jeg ender ofte opp med å ikke få smakt særlig på kakene før folk har spist dem opp :fnise: Jeg nekter å servere en stygg kake, men jeg har en mor som har vært konditor for en million år siden, så jeg har vel plukket opp noen triks derfra.

Anonymous poster hash: 8d744...6d9

Skrevet

Å lage kakene / dessertene selv fremfor å kjøpe dem gir deg en viss glede og de er ilagt kjærlighet fremfor å være kalde og masseproduserte. Dette gjør at hjemmelaget alltid smaker bedre (med unntak av hjemmebrent 96 % kontra spiritus fortis).

Det betyr ikke at jeg ikke kjøper kaker på butikken eller konditori, for det gjør jeg også. En av favorittkakene mine er en iskake som blir laget på et bakeri på Kyrksæterøra i Hemne kommune (Sør-Trøndelag), og jeg hadde aldri i verden klart å lage en like god kake selv, men bortsett fra den lager jeg kakene og dessertene mine selv. Så slipper man kjedelige ting som melk med laktose og den forkjærligheten folk har for å ha frukt og nøtter i kakene sine.

Noop, ingen glede her. Og en masse frustrasjon og forbannelse istedet for kjærlighet ;)

Men jeg skjønner veldig godt at de som har diverse allergier eller intoleranser, eller av andre grunner ikke spiser enkelte ting, setter stor pris på å få hjemmelagde kaker :)

Anonymous poster hash: f1777...942

  • Liker 2
Skrevet

Så det er altså ikke mulig at en fin kake smaker godt? :klo:Anonymous poster hash: ee368...ca9

Det er det sikkert :) Men min erfaring er at for å få til en skikkelig lekkert utseende kake som er så populært for tiden så ofres det en hel del mtp smak, så da tar jeg heller en stygg kake som smaker godt. Men jeg spiser gjerne enn nydelig kake som smaker godt også, poenget for meg er at en kake skal være god å spise og ikke først og fremst en pyntegjenstand.

Anonymous poster hash: fbde8...c46

Skrevet

Hah! Jeg har funnet et sted de har glutenfrie/laktosefrie kaker jeg!

Nå har jeg ikke testet det ennå, lover å gå innom en dag og prøve sjokoladekake f.eks:

http://www.bakefri.no/



Anonymous poster hash: cffba...7cf
Skrevet

Så bra at dere lager det. Men lager ikke de fleste bakerier kaker for allergikere om man bestiller det?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...