Gå til innhold

Indisk mynte- og koriandersalat?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei

Jeg leter litt etter en oppskrift på "grønn" salatliknende greie jeg ofte får som forrett når jeg spiser på indisk restaurant. Jeg tror den består av mynte, koriander, agurk med mer, men jeg klarer ikke å huske hva den heter eller hva annet den er laget av. Det er ikke raita jeg mener, for "min" rett er helt grønn.

Noen som vet hva det heter, eventuelt som kan legge ut en oppskrift?



Anonymous poster hash: 5e0d1...f9c
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Er ikke tabbouleh du tenker på? :)

Skrevet

Er ikke tabbouleh du tenker på? :)

Det er da ikke indisk? Dessuten er den ikke grønn, det er tomat og bulgur i en skikkelig tabbouleh, dessuten er det bare mynteblader, ikke koriander!

:heks:

  • Liker 1
Skrevet

Det er da ikke indisk? Dessuten er den ikke grønn, det er tomat og bulgur i en skikkelig tabbouleh, dessuten er det bare mynteblader, ikke koriander!

:heks:

Det finnes også grønn tabbouleh, dvs med urter som hovedingrediens, og bare innslag av bulgur.

Faktisk er dette blandingsforholdet mer autentisk enn det motsatte: http://www.davidlebovitz.com/2011/06/tabbouleh-recipe-anissa-helou/ (jeg har samme erfaring som Lebovitz mht å spise tabbouleh i Frankrike).

Når det er sagt tror jeg også trådstarter snakker om en helt annen rett, men jeg har ikke noe tips der. Høres godt ut, da! :spise:

Anonymous poster hash: d93d9...7b0

Skrevet

Det finnes også grønn tabbouleh, dvs med urter som hovedingrediens, og bare innslag av bulgur.

Faktisk er dette blandingsforholdet mer autentisk enn det motsatte: http://www.davidlebovitz.com/2011/06/tabbouleh-recipe-anissa-helou/ (jeg har samme erfaring som Lebovitz mht å spise tabbouleh i Frankrike).

Når det er sagt tror jeg også trådstarter snakker om en helt annen rett, men jeg har ikke noe tips der. Høres godt ut, da! :spise:

Anonymous poster hash: d93d9...7b0

Jeg glemte bladpersille, men ellers beskriver jeg jo den retten du linker til og så lenge den inneholder tomat, så er den altså ikke grønn...

:heks:

Skrevet

Jeg glemte bladpersille, men ellers beskriver jeg jo den retten du linker til og så lenge den inneholder tomat, så er den altså ikke grønn...

:heks:

Poenget mitt er at i tradisjonell libanesisk tabbouleh er bladpersille den absolutte hovedingrediensen, bulgur og tomat er mer som et sporadisk garnityr å regne. Dermed er den så definitivt en grønn salat (det vet man om man har smakt denne varianten).

For de fleste europeere er tabbouleh derimot en bulgursalat med urter og tomat.

Anonymous poster hash: d93d9...7b0

Skrevet (endret)

Poenget mitt er at i tradisjonell libanesisk tabbouleh er bladpersille den absolutte hovedingrediensen, bulgur og tomat er mer som et sporadisk garnityr å regne. Dermed er den så definitivt en grønn salat (det vet man om man har smakt denne varianten).

For de fleste europeere er tabbouleh derimot en bulgursalat med urter og tomat.

Anonymous poster hash: d93d9...7b0

Jeg tror jeg har spist mer mat fra og i midt-østen enn mange andre. ;)

At du definerer en salat som grønn er opp til deg. Jeg oppfattet ts dithen at det kun var grønne ingredienser i den salaten hun etterlyste, men hvis du har behov for å kverulere, så er det greit for meg. :ler:

(Og 600 gr tomter som brukes i den oppskriften du linker til, er litt mer enn "bare" garnityr, eller?)

:heks:

Endret av Brunhilde
Skrevet

Tråden er ryddet for personangrep!

Ann Christin

-MOD -

Gjest navnelapp
Skrevet

Eg trur det du leitar etter er pudina, ein slags chutney med mynte og koriander. Som i alle slike chutneyar kan oppskriftene variere veldig, her er ei, som ikkje har agurk i seg, men du kan sikkert ha i litt riven agurk for å mildne den.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...