Kassiopeia Skrevet 2. oktober 2013 #1 Skrevet 2. oktober 2013 Har påtatt meg oppgaven med å bake en kake til et treff på fredag. Har veldig lite erfaring på bakefronten annet enn cupcakes, sjokoladekaker og bakst, så er usikker på hva jeg kan lage. Den må være lite tidskrevende og enkel å lage da jeg har en liten sønn som er veldig utålmodig. Har du tips og eventuelt en god oppskrift?
Zoega Skrevet 2. oktober 2013 #2 Skrevet 2. oktober 2013 http://www.alleoppskrifter.no/click/index/3099459/?site=momsemat.blogspot.com Gulrotkake. Eller eplekake, det er jo litt sånn "høstens kake"?
casting Skrevet 2. oktober 2013 #3 Skrevet 2. oktober 2013 Eplekake? Denne kan røres sammen på 10 min og genererer veldig lite oppvask: Ovn:200 c i ca 25-30 min. Kaken passer til en 20 cm form. 125 g smør 2 egg 1 ts vaniljesukker 1.5 dl sukker 150 g mel 0.5 ts bakepulver 2ss fløte, yoghurt eller creme fraishe 2 epler, skrelt og i tynne skiver Sukker og kanel Smelt smøret i en stor bolle over vannbad. Visp inn sukker og vaniljesukker. Visp inn ett og ett egg. bland mel og bakepulver og sikt dette inn i røren. Vend forsiktig inn med en slikkepott. Vend tilslutt inn fløte. Ikke visp, da blir røra seig. Ha i smurt form og stikk epleskivene tett inn i deigen. Ha på sukker og kanel og stek. Kan fint fryses og blir som nystekt om du varmer den litt i alufolie i ovnen før servering.
Kassiopeia Skrevet 2. oktober 2013 Forfatter #4 Skrevet 2. oktober 2013 Skulle kanskje sagt at det bør være en litt stor formkake, da det skal være til ganske mange. Så tror ikke eplekake passer så bra. Vanlig gulrotkake blir litt kjedelig siden den er så vanlig. Noen andre forslag?
Amarinda Skrevet 2. oktober 2013 #5 Skrevet 2. oktober 2013 Er ikke noe problem å lage eplekake som formkake. Må vel bare tredoble røra eller noe
Zoega Skrevet 2. oktober 2013 #6 Skrevet 2. oktober 2013 Krydderkake med sjokoladeglasur da? Krydderkake uten glasur er litt kjedlig etter min smak..
AnonymBruker Skrevet 2. oktober 2013 #8 Skrevet 2. oktober 2013 http://www.detsoteliv.no/searchresults_other1gruppe.php?627 Høstkake. Eller så kan du lage krydderkake, ostekake med appelsinsmak, eplekake i langpanne, sjokoladekake med rom-glasur, formkake, mandelterte. Anonymous poster hash: af4b0...0ca
AnonymBruker Skrevet 2. oktober 2013 #9 Skrevet 2. oktober 2013 Hva er forskjell på vårkake, sommerkake, høstkake og vinterkake egentlig? Anonymous poster hash: 808b9...7b0
Brunhilde Skrevet 2. oktober 2013 #10 Skrevet 2. oktober 2013 Hva er forskjell på vårkake, sommerkake, høstkake og vinterkake egentlig? Anonymous poster hash: 808b9...7b0 Jeg tenker på eplekake som en typisk høstkake fordi jeg foretrekker å bake den med norske epler, og det er høsten som er seson for norske epler. Vinterkaker er gjerne litt tunge og krydrede, mens sommerkake er som smaker best med ferske bringebær, jordbær eller blåbær. Vårkake? Skikkelig 17. mai bløtkake kanskje?
Kassiopeia Skrevet 2. oktober 2013 Forfatter #11 Skrevet 2. oktober 2013 Eplekake i langpanne. Nå har jeg bare smakt eplepai før, men denne kaken så faktisk god ut. Er det en type kake de aller fleste liker? Jeg må ha ting inn med teskje, er det slik det menes når det står at eplene først skal skjæres i båter, så i tynne skiver?: http://4.bp.blogspot.com/-QFeTT9PNwgs/TyVmixmGm8I/AAAAAAAAC_o/hn7ogQl2Eck/s1600/DSC_1060.JPG Den høstkaken som er linket til ser også god ut, men den ser også tidskrevende ut.
Brunhilde Skrevet 2. oktober 2013 #12 Skrevet 2. oktober 2013 Jeg kjenner bare et menneske som ikke liker eplekake. Jeg pleier å skrelle eplene, ta ut kjernehuset og dele eplene med en sånn som dette. Jeg liker at eplene ikke er altfor tynne. Jeg syns også det var en merkelig forklaring. Egentlig kan du kutte eplene som du vil, men det er lettest å legge dem pent i deigen hvis de er noenlunde like i størrelse og fasong. Eplekake er forresten ekstra godt med litt pisket krem eller litt vaniljeis ved siden av. Lykke til med bakingen.
Dagoberta Skrevet 2. oktober 2013 #13 Skrevet 2. oktober 2013 Kanelkake i langpanne er enkelt å vispe sammen, og trenger ikke en gang glasur: http://www.detsoteliv.no/searchresults_other1gruppe.php?594
AnonymBruker Skrevet 2. oktober 2013 #14 Skrevet 2. oktober 2013 Hva er forskjell på vårkake, sommerkake, høstkake og vinterkake egentlig? Anonymous poster hash: 808b9...7b0 Sikkert noe som henger igjen fra da man ikke hadde tilgang på ferske bær og frukter året rundt. Høsten er jo kjent for å være den tiden på året hvor man høster (!) inn mye/mesteparten av det man har dyrket i løpet av året, bl.a epler. Anonymous poster hash: e8fd8...eb1
Luckiness Skrevet 2. oktober 2013 #15 Skrevet 2. oktober 2013 Krydderkake, eplekake, blåbærpai (om du vil bruke pai isteden for kake).
Kassiopeia Skrevet 2. oktober 2013 Forfatter #16 Skrevet 2. oktober 2013 Jeg kjenner bare et menneske som ikke liker eplekake. Jeg pleier å skrelle eplene, ta ut kjernehuset og dele eplene med en sånn som dette. Jeg liker at eplene ikke er altfor tynne. Jeg syns også det var en merkelig forklaring. Egentlig kan du kutte eplene som du vil, men det er lettest å legge dem pent i deigen hvis de er noenlunde like i størrelse og fasong. Eplekake er forresten ekstra godt med litt pisket krem eller litt vaniljeis ved siden av. Lykke til med bakingen. Takk for svar. Har ikke en slik kutter, men funker det i slike skiver som på bildet?
AnonymBruker Skrevet 2. oktober 2013 #17 Skrevet 2. oktober 2013 Takk for svar. Har ikke en slik kutter, men funker det i slike skiver som på bildet? Jepp. Jeg pleier alltid å skjære eple-skivene mine sånn, og kaka blir knallgod som alltid. Anonymous poster hash: af4b0...0ca
Kassiopeia Skrevet 2. oktober 2013 Forfatter #18 Skrevet 2. oktober 2013 Jepp. Jeg pleier alltid å skjære eple-skivene mine sånn, og kaka blir knallgod som alltid. Anonymous poster hash: af4b0...0ca Så flott, da satser jeg på eplekaken da.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå