Crispo Skrevet 29. april 2004 #1 Skrevet 29. april 2004 Er det noen som har forslag til hva man kan kombinere med couscous?? Oppskrifter mottas gjerne :-)
Nilma Skrevet 29. april 2004 #2 Skrevet 29. april 2004 Dette synes jeg er veldig godt: LAKS MED COUSCOUS. Ta en laksefilet og smør den med en blanding av sitronsaft, dijonsennep, salt og pepper. Legg den i en ildfast form og sett den i stekeovnen. Stekes ved høy varme i 10-15 minutter (har aldri tatt tiden helt presis, det varierer jo også med tykkelse på fisken). Veldig godt tilbehør til denne laksen er couscous med sitrus og kikerter. Man tilbereder couscousen etter oppskrift på pakken, men i stedet for vann bruker du en blanding av grønnsakbuljong og presset appelsin/sitron (gjerne litt av begge deler). Ferdigkokte eller hermetiske kikerter varmes i den kokende buljongen før man tilsetter couscousen og lar den trekke som beskrevet på pakken. Jeg serverer dette med woket paprika og vårløk. Som saus kan du bruke kesam tilsmakt med salt, pepper og gjerne noen ferske urter.
Gjest the imp Skrevet 29. april 2004 #3 Skrevet 29. april 2004 Couscous til kylling eller grillmat er veldig godt.
Arkana Skrevet 29. april 2004 #4 Skrevet 29. april 2004 Couscous passer til alt. Her er noen forslag til hva du kan ha i couscousen for å gjøre den litt mer spennende. Casbah Couscous 3 kopper ferdig couscous 1 kopp kokte kikerter (evt hermetiserte) ½ kopp hakket løk ½ kopp hakket rød paprika 1-2 hvitløksfedd, finhakkede salt ¾ ts gurkemeie 2 ts hakket syltet sitron ½ kopp rosiner, bløtlagt 1 time i appelsinjuice 1 ts kanel ¼ kopp hakket cilantro, eller bladpersille 1 ss olivenolje Fres løk og paprika myk i litt olje. Tilsett hvitløk og fres raskt. Tilsett rosiner, og så couscous. Tilsett sitron, kanel, salt og cilantro/persille til slutt. Couscoussalat (4 pers.) 500 g couscous 7 ½ dl hønebuljong 1 dl olivenolje 1 ss spisskummen 3 fedd hvitløk 1 dl sitronsaft 200 g cherrytomater 200 g små, gule tomater 1 agurk 1 rød løk 1 bunt vårløk 1 liten bunt bladpersille salt/pepper Ha couscous i en bolle. Hell kokende buljong over og la trekke i 30 minutter. Varm olje i en panne. Tilsett spisskummen og hakket hvitløk og la småsurre et par minutter før sitronsaften tilsettes. Hell blandingen over couscousen og rør godt med en gaffel. Del tomatene i to. Hakk agurk og løk. Skjær vårløk i skiver og finhakk persille. Bland alt inn i couscousen og la alt trekke til det avkjøles. Krydret couscous (4 pers.) 4,5 dl kraft 2 klater smør + litt olivenolje 1 finhakket sjalottløk 1 ts spisskummenfrø 1 ts korianderfrø 1 ts fennikelfrø ½ liten tørket rød chili 1 ts salt 1 laurbærblad 1 finhakket hvitløksbåt 1 ss rødvinseddik 1 ts sukker 250 g couscous Kok opp kraften. Fres sjalottløk myk i olje og smør. Knus spisskummenfrø, korianderfrø, fennikelfrø, chili og salt. Ha krydder, laurbærblad og hvitløk i pannen og fres videre litt. Tilsett eddik og sukker og kok inn til sirup. Tilsett couscous. Hell på lraft og la surre 15-20 minutter. Rør av og til. Spesielt godt til lam. Sitroncouscous (4 pers.) 2 sjalottløk 2 hvitløksbåter 4 dl hønsebuljong finrevet skall av 1 sitron 4 dl couscous ½ purre i tynne strimler 1 dl olivenolje Finhakk løk og hvitløk og fres det i olje i en panne. Hell i hønsebuljong og kok opp. Trekk kjelen til side og rør inn finrevet sitronskall. Ha deretter i couscousen. Glatt kornene ut til en jevn overflate og legg over lokk. La couscousen trekke litt. Passer godt til kylling.
Gjest 1111 Skrevet 29. april 2004 #5 Skrevet 29. april 2004 Denne oppskriften er kjempegod, anbefaler den på det sterkeste! (..hentet fra god morgen norge) :-) Rekecouscous i pitabrød 4 personer Ingredienser: 4 dl couscous 400 g reker 2 dl erter 2 paprika 2 fedd hvitløk Dressing: 6 ss olivenolje 3 ss sitronsaft 2 fedd hvitløk 2 ss persille 1 ts sukker ½ ts salt ¼ ts pepper Fremgangsmåte: Kok couscous som anvist på pakken. Lag så dressingen. Del paprika i terninger og surr i olje, tilsett finhakket hvitløk og la surre i 3 minutter. Tilsett erter og rett før servering godt avrente reker. Bland inn kokte couscous. Vend inn dressingen. Server med pitabrød.
Grooo Skrevet 29. april 2004 #6 Skrevet 29. april 2004 Vi putter alltid en eller to terninger med kylling- eller kjøttbuljong i vannet når vi koker couscos, så får den litt mer smak Couscos passer til det meste, vi bruker det bla. mye til kylling og kyllingfilét.
Crispo Skrevet 30. april 2004 Forfatter #7 Skrevet 30. april 2004 Takk for flotte svar, nå gleder jeg meg til jeg skal prøve disse oppskriftene Flere mottas med takk :-)
Gjest Anonymous Skrevet 3. mai 2004 #8 Skrevet 3. mai 2004 Du kan også bruke couscous som salat ved siden av grillmat. Taboulé er fantastisk godt! Du legger couscousen i kaldt vann og lar det svelle 30 minutt. (se pakken for forholdet). Rør litt i couscousen med en gaffel. Deretter tilsetter du småhakket tomat(helst uten skinn), småhakket agurk(også uten skinn) og småhakket løk. Tilsett finhakket mintblader og ha i litt olivenolje og litt sitronsaft. Smak til med litt salt og pepper. Det er utrolig friskt og godt på en sommerdag!!! Couscous kan også lages som dessert! Kok opp 2,5 dl eplejuice og 2,5 dl tyttebærjuice(cranberry) med en kanelstang. Avkjøl, ta ut kanelstangen og tilsett 2,5 dl couscous - sett til side og la svelle. Ha oppi bær av alle slag: jordbær, bringebær, blåbær, bjørnebær.... Ha også i litt revet skall av 1 lime og 1 appelsin. Tilsett finhakkete mintblader. Lag en liten dressing av gresk yoghurt og litt honning og server ved siden av. Friskt og utrolig godt!!! Lykke til!!!
Arkana Skrevet 3. mai 2004 #9 Skrevet 3. mai 2004 Couscous kan også lages som dessert! Kok opp 2,5 dl eplejuice og 2,5 dl tyttebærjuice(cranberry) med en kanelstang. Avkjøl, ta ut kanelstangen og tilsett 2,5 dl couscous - sett til side og la svelle. Ha oppi bær av alle slag: jordbær, bringebær, blåbær, bjørnebær.... Ha også i litt revet skall av 1 lime og 1 appelsin. Tilsett finhakkete mintblader. Lag en liten dressing av gresk yoghurt og litt honning og server ved siden av. Friskt og utrolig godt!!! Lykke til!!! Det hørtes godt ut. Vil bare påpeke at cranberry og tyttebær ikke er det samme, cranberry er tranebær. Mountain cranberry derimot er tyttebær.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå