Gå til innhold

hveteboller


Anbefalte innlegg

Gjest bare lille meg...
Skrevet

Noen som har en god oppskrift på hveteboller??

Har så lyst å bake litt i dag.....

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Disse er veldig gode:

Hveteboller (ca 50 stk)

150 g smør

5 dl melk

50 g gjær

½ ts salt

1 ½ dl sukker

2 ts malt kardemomme

13 dl hvetemel

Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett lunken melk og smeltet smør og rør gjæren ut. Tilsett sukker, salt og kardemomme. Bland i så mye mel at deigen blir glatt og smidig. La heve ca 30 minutter. Rull ut ca 25 emner som trilles til boller og settes på stekebrett. La etterheve ca 30 minutter. Stek ved 250 grader i 8-10 minutter. Avkjøl tildekket på rist.

Skrevet

Her inne på KG vet jeg at Vigfas hveteboller er veldig populære..

Men her er min favoritt-oppskrift:

(egentlig skolebrød, men det er jo bare å sløyfe eggekremen hvis du vil ha vanlige boller)

Skoleboller

100 g smeltet smør

1/2 l melk

50 g gjør

1 ts salt

2 ts kardemomme

1 dl sukker

1 egg

ca. 1 1/2 l hvetemel

Lages som vanlig gjærdeig.

Eggekrem:

1 eggeplomme

20 g sukker

20 g hvetemel

2 dl melk

Bland alt og kok opp.

Bollene blir ekstra gode hvis de pensles med litt sammenvispet egg. JEg liker best å ha eggekremen inni bollene, synes de blir mer saftige da.

Stekes ved 225-250 grader til de er gylne.

Nam! :-)

Skrevet

Disse her er kjempegode;

Hveteboller

30 stk

Ingredienser:

300 g melis

1 liter melk

150 g smør

2 pk fersk gjær

2 egg

1,5 kg hvetemel

3 ts kardemomme

Fremgangsmåte:

Kok opp smør, melis og halvparten av melken. Tilsett resten av melka, så væsken blir fingervarm, tilsett gjær, egg, kardemomme og hvetemel. La deigen heve i 30 minutter. Trill ut boller og etterhev i ½ time til. Stekes på 250 grader i 10 minutter.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...