Gjest 1111 Skrevet 27. april 2004 #1 Skrevet 27. april 2004 Har endel oppskrifter jeg skal oversette, det betyr at her og der dukker det opp ting jeg lurer på. noen som kan hjelpe med disse? 1) Kærnemælk - er dette vanlig melk? 2) Lemon curd - hva er det? 3) Skummetmelkspulver - har aldri hørt om skummetmelk i pulverform jeg. kan man erstatte med melk? i så fall; mengde? Må bare beklage dumme spørsmål, men så vet dere så mye da :-)
Modesty Skrevet 27. april 2004 #2 Skrevet 27. april 2004 Kan Kærnemelk være kjernemelk??? Vet dessverre ikke hva de andre kan være :oops:
Arkana Skrevet 27. april 2004 #3 Skrevet 27. april 2004 Det første er kjernemelk ja, får du ikke tak i det kan du bruke yoghurt naturell eller kefir. Lemon curd får du oppskrift på her, brukes i kakefyll, som pålegg e.l. Skummetmelkspulver får du kjøpt i velassorterte butikker, hva du kan bruke istedet for er jeg ikke helt sikker på, det kommer litt an på hva det skulle brukes til. Lemon curd 4 dl melis skall fra 1 sitron 1 dl presset sitronsaft 2 egg 75 g smør Bland alle ingrediensene unntatt smør i en kjele og la det koke til massen tykner. Ta kjelen av platen og tilsett smør. Rør rundt til smøret er smeltet. Hell i beholder og oppbevar i kjøleskap. Holdbar i 2-3 uker.
Gjest pulverheksa_ Skrevet 27. april 2004 #4 Skrevet 27. april 2004 Kjærnemelk = kjernemelk, og det får man desverre ikke kjøpe i norge. I stedet kan du i bakverk bruke skummet kulturmelk, eller bare skummet melk. Lemmon curd = sitronkrem Skummetmelkpulver fås kjøpt i de fleste butikker som også har vanlig melkepulver.
Gjest Anonymous Skrevet 27. april 2004 #5 Skrevet 27. april 2004 Kjærnemelk er vel dansk og er det samme som kulturmelk her på bjerget.
Gjest Ethereal Skrevet 27. april 2004 #6 Skrevet 27. april 2004 Her i Nederland er det veldig populært med kjernemelk (eller karnemelk, som det heter), og det er ikke det samme som kulturmelk, annen konsistens og ikke så surt.
Gjest 1111 Skrevet 28. april 2004 #7 Skrevet 28. april 2004 Tusen takk, mine små hjelpere :-) Ble ikke helt klok på kjærnemælk da.. Noen som vet hva Kesella er? har en dansk oppskrift hvor det står 1 dl kesella.
Gjest Catwoman Skrevet 28. april 2004 #8 Skrevet 28. april 2004 i følge det jeg fant da jeg søkte på google, så er kesella det samme som kvarg, og kvarg er vel det samme som kesam tror jeg.
Gjest gjest1 Skrevet 28. april 2004 #10 Skrevet 28. april 2004 Kjernemelk er den væsken som blir tilovers når man har kjernet fløte til smør. Den har en tynn litt vannaktig konsistens, i bakverk kan du fint bruke skummet melk , eller skummet kulturmelk i stedet.
Gjest Ethereal Skrevet 28. april 2004 #12 Skrevet 28. april 2004 Kesam er et produktnavn, mens kvarg er en samlebetegnelse. Tipper det samme gjelder Kesella. Hvis du skal bake med Kesam, vil jeg anbefale den vanlige typen, den magre er litt merkelig i konsistensen, og mer syrlig i smaken, synes jeg. Kesam gir forresten veldig fine paibunner, men det var vel litt Off-topic
Gjest gjest1 Skrevet 28. april 2004 #13 Skrevet 28. april 2004 Så hjelpsomme dere er! takk pulverheksa Bare hyggelig , har nemlig lurt på det samme, endte med at jeg ringte TINE.
Gjest 1111 Skrevet 28. april 2004 #14 Skrevet 28. april 2004 Takk Jeg har bakt med den magreste kesam'en, funker faktisk veldig bra. har bakt både sjokoladekake og rundstykker. og pai med kesam er utrolig godt :-)
Gjest 1111 Skrevet 29. april 2004 #15 Skrevet 29. april 2004 Forresten noen som vet hva cream of tartar er? hva det eventuelt kan erstattes med?
Nilma Skrevet 29. april 2004 #16 Skrevet 29. april 2004 Cream of tartar er det som på norsk kalles vinstein. Vinstein: cremor tartari, kaliumhydrogentartrat, surt kaliumsalt av vinsyre; utfelles når alkoholinnholdet stiger i vin som gjærer, kan også felles ut fra vin som er tappet på flasker, brukes i bakepulver og bl.a. til framstilling av vinsyre (fra Caplex.no) Såvidt jeg vet kan du få kjøpt dette på apoteket.
Gjest 1111 Skrevet 10. mai 2004 #17 Skrevet 10. mai 2004 Tusen takk for alle gode svar jeg har fått! Nå må jeg låne deres kunnskap igjen :oops: Hva er dette ----> "1 cup icing (confectioners’) sugar" Vanlig sukker? eller? Og når det står: 1 dl smør Kan jeg skrive 100 gram smør i stedet? blir det samme mengde? *går og gjemmer meg, føler meg litt dum som ikke har peil..*
Gjest gjest1 Skrevet 10. mai 2004 #18 Skrevet 10. mai 2004 icingsugar= melis 1 dl smør er ikke det samme som 100g. Kan du ikke bare skrive 1dl?
Gjest 1111 Skrevet 10. mai 2004 #19 Skrevet 10. mai 2004 Joda, jeg kan jo det. men i en oppskrift sto det ----> 2,5 dl smør (250 g). Og da lurte jeg på om 1 dl smør er det samme som 100 g. (fikk det ikke til å stemme i eget hode, smør er da mye tyngre..) Takk
Gjest gjest1 Skrevet 10. mai 2004 #20 Skrevet 10. mai 2004 Joda, jeg kan jo det. men i en oppskrift sto det ----> 2,5 dl smør (250 g). Og da lurte jeg på om 1 dl smør er det samme som 100 g. (fikk det ikke til å stemme i eget hode, smør er da mye tyngre..) Takk Har ikke tid til det nå, men hvis du gjør et søk op omregnig, gram i google vil du finne omregnings kalkulatorer. Eller vent til Arkana logger seg på. Hun er flink på sånne ting.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå