Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som har noen oppskrifter med spinat, rett og slett elsker spinat!!

Blir litt mye av det samme hele tiden, hadde vært fint om oppskriften var litt sunn også. Alt tas imot med takk!

Skrevet

Karse- og spinatsalat (6-8 pers.)

2-3 bunter brønnkarse (ca 100 g)

100 g babyspinat

100 g parmesan i flak

1½ ss eddik

1 ts sukker

1 egg

1 eggeplomme

2 ts Dijon sennep

3 dl jordnøttolje

salt/pepper

Varm eddiken med sukkeret og avkjøl. Visp egg og eggeplomme med sennep og eddiken. Visp gradvis inn oljen. Smak til med salt og pepper. Bland resten av ingrediensene på tallerkener og drypp salaten over.

Spinat- og fetaostboller (12 stk)

200 g fersk spinat, vasket og renset

50 g gjær

6 dl lunkent vann

1 ts sukker

1 ts salt

4 ss olivenolje

12-15 dl hvetemel

100 g fetaost i terninger

Damp spinaten i en kjele til den har falt sammen. Hakk spinaten. Rør gjæren ut i vannet og arbeid inn sukker, salt, mel og olje. Rør inn spinaten. La heve 30 minutter. Elt ut deigen og form til 12 boller. Press ned fetaterninger i bollene. Pensle med vann og stek ved 200 grader i 10-15 minutter.

Kylling m/spinat og fetaost (4 pers.)

500 g spinat

75 g smuldret fetaost

4 kyllingfileter

1 ss olivenolje

⅓ kopp fløte

2 ss hakket persille

60 g smør

2 ss hvetemel

2,5 dl hønsebuljong

2,5 dl tørr hvitvinvare

Stek spinaten til den faller sammen, la renne av seg og avkjøl. Bland spinat og ost i en bolle. Lag en lomme i hver filet og fyll med spinatblandingen, lukk åpningen med tannpirkere. Stek kyllingen brun i olje.Smelt smør i en kjele, rør inn mel og spe så med buljong og vin. La koke til sausen tykner. Hell den over kyllingen og la koke under lokk i 25 minutter. Rør inn fløte og persille og varm opp før servering.

Spinatgnocchi (4 pers.)

450 g kokt eller fryst hakket spinat

250 g ricotta

150 g hvetemel

2 egg

½ kopp revet parmesan

salt

litt revet muskat

La spinaten renne godt av seg. Bland sammen ost og egg i en bolle. Tilsett spinat. Tilsett revet parmesan. Melet blandes inn til en smidig masse. Til slutt litt salt og en klype revet muskat. Form til små boller som kokes i lettsaltet vann til de flyter opp. Ha i en varm bolle og krydre med ca 50 g smeltet smør og raust med revet parmesan.

Skrevet

Å nam, her var det mye godt :-)

Skrevet

Sunn porsjonspai med spinat

2 personer

Ingredienser:

1 dl hvetemel

1 ss smør

1 ss cottage cheese

kaldt vann

Fyll:

2 skiver bacon

1 vårløk

2 terninger dypfryst lettstuet spinat

4 små brokkolibuketter

1 egg

4 ss melk

2ss revet ost

salt

pepper

Fremgangsmåte:

Elt sammen mel, smør og cottage cheese til deigen. Det gjøres lettest med stavmikser eller i hurtigmikser, men også håndmikseren kan brukes. Elt inn noen dråper kaldt vann hvis deigen virker tørr. La deigen hvile i kjøleskap i minst 30 minutter. Klipp baconet i terninger og sprøstek dem. La dem renne av på kjøkkenpapir. Rens og finsnitt vårløken, tin spinaten. Visp sammen egg, melk og ost og smak til med en anelse salt og pepper. Del deigen i to og kjevle ut sirkler som passer i små porsjonsformer, 12-15 cm i diameter. Klam et matpapir ned over deigen og forstek paiskallene midt i ovnen i ca 5 min. Fjern papiret og fordel bacon, vårløk, spinat og eggblanding i formene. Stek paiene videre på nederste ribbe til de er gjennomstekte og gyllne. Server paiene varme, gjerne med en salat til. I ovnen ved 200 °C i ca 30 minutter.

Spinatlapper

2 personer

Ingredienser:

500 g fersk spinat

hvetemel

2 egg

vann

pepper

salt

Fremgangsmåte:

Finn frem en skarp kniv og fjern de groveste stilkene fra spinatbladene. Ta stilken ca 2/3 inn i bladet. Kok opp vannet i en stor kjele, og damp spinaten til den faller sammen og blir bløt. Så kjører du den i hurtigmikser til den blir til grøt. Jevn ut med hvetemel, egg og vann. Smak til med krydder. Bruk gjerne frisk nykvernet pepper for smakens skyld. Jevningen er passe bløt, når du kan forme tynne lapper av den. Disse bør være ca 10 cm i omkretes. Stek disse på svak varme i panne med olivenolje eller smør. Stek til de blir sprø. Kan spises som de er med stekte poteter, rett på brødskiven eller sammen med en frisk salat. Ha gjerne nykvernet pepper og salt over før servering. For å få en ekstra luksus utgave av disse, så kan de paneres. Lag da røren litt tykkere og dypp lappene i vispet egg og knust kavring.

Maismuffins med ost, mais og spinat

6 store eller 12 små muffins

Ingredienser:

2 ½ dl polentamel

1 ¼ dl hvetemel

1 ¼ dl grahammel

1 ts bakepulver

1 ts natron

½ ts salt

1 egg

2 ½ dl yoghurt naturell

75 g smør, smeltet og avkjølt

3 ss honning

1 purre, skåret i tynne skiver

1 boks maiskorn

50 g frisk spinat

150 g cheddarost, revet

Fremgangsmåte:

Bland alle tørre ingredienser i en stor bolle og sett den til side.

Pisk egget, bland inn i kulturmelk og honning og bland godt. Lag en fordypning i de tørre ingrediensene. Rør inn melkeblandingen sammen med purre, mais, spinat og ost. Bland til røren er jevn og fordel røren opp til kanten i smurte metallformer. Stek store muffins ved 200 C i 25-30 minutter, noe kortere for mindre. Serveres helst varme sammen med urtesmør.

Skrevet

Dette er veldig godt og veldig enkelt å lage:

Spinatruller m/philadelphia

Kok pastaplater myke

Varm spinat i panne med løk og hvitløk og litt chili (el. chilipulver)

Fyll platene med spinatblandingen og en klatt med philadelphia(lett el.vanlig) og rull de sammen. Legg de etterhvert i en smurt ildfast form og strø over revet gulost.

Stek i ovnen til de blir gyldne

Gjest Anonymous
Skrevet

Du kan rett og slett ta friske spinatblad i stekepannen da du har stekt det andre du skal ha. Godt til det meste.Det skal så vidt i pannen med smør.

Skrevet

Det er veldig godt å gratinere sammen med poteter også! Vanlige fløtegratinerte poteter med spinat i.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...