AnonymBruker Skrevet 5. september 2013 #1 Skrevet 5. september 2013 Bursdagsselskap er i morgen, men dårlig tid osv. Går det an å bake en bolledeig i dag, og så oppbevare den til i morgen ettermiddag og gjøre resten da? Hvor bør jeg evt ha deigen i mens? Anonymous poster hash: a870e...1e7
Frk. Belle Skrevet 5. september 2013 #2 Skrevet 5. september 2013 Her tenker jeg at det er to alternativer: 1. Lage deig idag (lite gjær, romtemperert væske), la heve på kjøkkenbenken (evnt litt kaldere) og bake ut boller i morgen. Rosinene ville jeg tatt i morgen (de bli soggy av å ligge så lenge i deigen). Tipper at det tar litt lengre tid å heve de ferdige utrullede bollene enn ved "vanlig" metode. Men får de etterheve på badet tror jeg 30-60min holder. 2. Lage deig og boller i dag og sette de ferdige bollene i kjøleskap over natten. Men dette forsutsetter GOD plass i kjøleskapet. De må nok også stå litt på benken før de er klare til å stekes. Må inrømme at jeg ikke har gjort dette med boller tidligere, men har bakt rundstykker er liknende metoder.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå