skruf Skrevet 5. september 2013 #1 Skrevet 5. september 2013 Havremelk, kokosmelk eller rismelk?? Har ei jente som fikk påvist melkeproteinallergi nettopp, så nå blir det nye måter å lage mat på... Er heldigvis vant til å kokkelere på kjøkkenet og lage mat fra bunnen av, men akkurat dette har jeg lite peiling på. Tips og råd mottas med stor takk!
@Maja Skrevet 5. september 2013 #2 Skrevet 5. september 2013 Det kjem nok litt ann på kva du skal lage. Har ikkje mykje erfaring med mjelkeerstatting, men har både baka og laga middag med soyamjelk og fått greit resultat. Brukt kokosmelk til havregrøt, det fungerer men var litt uvant smak. Men kan tenke meg den kan vere grei i ein del gryter.
skruf Skrevet 5. september 2013 Forfatter #3 Skrevet 5. september 2013 Takk for svar:) Blir vel litt prøving og feiling før jeg får taket på det! Kokosmelk har jeg brukt i endel asiatiske retter, men lurer på hva som egner seg best til f.eks hvitsaus.. Brød er greit, det baker jeg bare med vann, men søt gjærbakst må jeg prøve meg frem til.
Gjest Gjest_Michelet Skrevet 5. september 2013 #4 Skrevet 5. september 2013 Jeg har brukt havremelk til å lage hvit saus med-den ble god Gjerne en dæsj havrefløte oppi også. Ellers bruker jeg rismelk i f.eks pannekaker og søt gjærbakst
AnonymBruker Skrevet 5. september 2013 #5 Skrevet 5. september 2013 Bruker kokosmelk i gryter. Går veldig fint.Anonymous poster hash: 76d6e...8a2
Gjest Carousel Skrevet 5. september 2013 #6 Skrevet 5. september 2013 Soya er det beste alternativet i bakst pga konsistens synes jeg. Den beske ettersmaken forsvinner også. Rismelk kan gi en litt vannete smak, og du må kanskje kutte ned på mengden også, ettersom den er ganske tynn. Vafler blir ganske sprøde og gode med rismelk.
AnonymBruker Skrevet 5. september 2013 #7 Skrevet 5. september 2013 Soya skal en være forsiktig med ved melkeallergi - er nokså vanlig med kryssallergi. Soya er et sterkt allergen. Vi bruker havre-matfløte i gryter og den slags. Ikke prøvd kokosmelk. Ellers bruker vi aller mest havremelk. God smak i bakst, og har næring. Ikke prøv vafler av rismelk - de henger ikke sammen! Om du finner eldre melkefrie oppskrifter står det ofte nevnt Erlet (kjøpes på helsekost), men det viste seg å være basert på palmeolje. Mye fett og lite næring. Hvitsaus laga med havremelk blir litt beige/gråaktig, og smaker ikke helt likt med vanlig, men det funker Anonymous poster hash: 98f70...c2a
AnonymBruker Skrevet 5. september 2013 #8 Skrevet 5. september 2013 Dette er ei god nettside for melkeallergikere http://utenmelk.no/ Anonymous poster hash: 98f70...c2a
AnonymBruker Skrevet 5. september 2013 #9 Skrevet 5. september 2013 I middagsretter funker kokosmelk veldig bra. Spesielt gryter, wok, lasagne, osv. Man må faktisk ikke spise melkebaserte sauser, det helt fin an å spise sauser uten melk i. Jeg ville heller bakt mat som ikke trenger melk enn å brukt erstatning for melk. Smaken blir liksom ikke det samme. Man trenger faktisk ikke å spise masse gjærbakst. Anonymous poster hash: 6cb83...9b2
skruf Skrevet 5. september 2013 Forfatter #10 Skrevet 5. september 2013 Takk for alle svarene:) Hun ble testet for soya, og det tålte hun:) Heldigvis. Noen sauser må en nesten ha alternativ melk i, som f.eks hvitsaus. Såklart, mange sauser uten melk er helt greit og godt, men når jeg lager gratinerte grønnsaker så bruker jeg hvit saus (nå fremover blir det uten ost for hennes del da..). Noe bakst bruker jeg melk i, som boller, vafler, kake....ikke helt det samme med bare vann.
Gjest Gjest_Michelet Skrevet 5. september 2013 #11 Skrevet 5. september 2013 Kanskje hun tåler vegansk ost?
AnonymBruker Skrevet 5. september 2013 #12 Skrevet 5. september 2013 Takk for alle svarene:) Hun ble testet for soya, og det tålte hun:) Heldigvis. Noen sauser må en nesten ha alternativ melk i, som f.eks hvitsaus. Såklart, mange sauser uten melk er helt greit og godt, men når jeg lager gratinerte grønnsaker så bruker jeg hvit saus (nå fremover blir det uten ost for hennes del da..). Noe bakst bruker jeg melk i, som boller, vafler, kake....ikke helt det samme med bare vann. Vafler på vann blir vel litt tynt...? vafler på havremelk blir kjempegode synes vi - nå lager vi bare det til alle i familien Anonymous poster hash: 98f70...c2a 1
skruf Skrevet 5. september 2013 Forfatter #13 Skrevet 5. september 2013 Kanskje hun tåler vegansk ost? Takk for tips! Skal absolutt teste ut den siste i testen:)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå