Gjest Mrs. Random Nick Skrevet 4. september 2013 #1 Skrevet 4. september 2013 Er det noen av dere som bruker brennenesler i supper og slikt? Har dere tips til oppskrifter? Jeg har en del brennenesler i hagen min, men de er ganske hullete og oppspiste av smådyr. Vil det likevel fungere å bruke disse i matlaging om man skyller dem ordentlig først?
Wonders Skrevet 4. september 2013 #2 Skrevet 4. september 2013 Mormor har sikkert. Hun bodde jo sommerene på sætra og er flink med mat. Jeg kan ringe å høre. Håper du får noen bedre svar så lenge. 1
AnonymBruker Skrevet 4. september 2013 #3 Skrevet 4. september 2013 Brenneslesuppe er godt, men man skal bruke de fine skuddene om våren. Nå på høsten er det bare masse stive fibertråder (man lagde faktisk klær av brenneslefiber før i tiden..), lite næring og antagelig ikke spesielt god smak på det som er igjen. Denne oppskriften ser god ut: http://www.nrk.no/mat/1.11055850 Anonymous poster hash: a48b0...70d
Alvina Skrevet 4. september 2013 #4 Skrevet 4. september 2013 (endret) Nå er det vel litt sent på året, men man kan fint bruke en ljå og slå ned brennesler som blir for store, da kommer det opp nye igjen, men det er tidligere på året. Nå er det for sent. Brenneslesuppe er nydelig, og tror også brennesle er noe jeg ville brukt i en saus til en stekt fiskerett, tilsatt litt lemon, pepper, fløte, litt kokosmelk eller noen mandelflak, kanskje koriander (bare litt), kanskje et snev dill og litt meierismør. Etter fri fantasi, denne sausen har jeg faktisk aldri laget eller lest om, men må smake underveis mens man lager den første gang. (si fra om noen våger seg på denne, den kan varieres, fisk med brenneslesaus, servert med brokkoli, mandelpoteter og nyrørte tyttebær) Endret 4. september 2013 av Alvina 1
Pria Skrevet 5. september 2013 #5 Skrevet 5. september 2013 Du må plukke toppskuddene om våren til dette ja. Forvell og frys ned.
Gjest Mrs. Random Nick Skrevet 10. september 2013 #6 Skrevet 10. september 2013 (endret) Brenneslesuppe er godt, men man skal bruke de fine skuddene om våren. Nå på høsten er det bare masse stive fibertråder (man lagde faktisk klær av brenneslefiber før i tiden..), lite næring og antagelig ikke spesielt god smak på det som er igjen. Denne oppskriften ser god ut: http://www.nrk.no/mat/1.11055850 Anonymous poster hash: a48b0...70d Ok. Tusen takk for svar. Jeg har smakt brenneneslesuppe. Likte ikke det, men tenker at det er vel mulig å ha brennenesler i annen type mat også. Endret 10. september 2013 av Mrs. Random Nick
Gjest Mrs. Random Nick Skrevet 10. september 2013 #7 Skrevet 10. september 2013 Mormor har sikkert. Hun bodde jo sommerene på sætra og er flink med mat. Jeg kan ringe å høre. Håper du får noen bedre svar så lenge. Det hadde vært artig å høre om man kan bruke det i noe annet enn suppe i alle fall.
AnonymBruker Skrevet 10. september 2013 #8 Skrevet 10. september 2013 Det hadde vært artig å høre om man kan bruke det i noe annet enn suppe i alle fall. Du kan bruke nesle der du ville brukt spinat i grunn - i pai, gryter, omelett, piroger og sånt noe Anonymous poster hash: 841f9...8a4
Gjest Mrs. Random Nick Skrevet 11. september 2013 #9 Skrevet 11. september 2013 Du kan bruke nesle der du ville brukt spinat i grunn - i pai, gryter, omelett, piroger og sånt noe Anonymous poster hash: 841f9...8a4 Ok.
Gjest Badabing Skrevet 11. september 2013 #10 Skrevet 11. september 2013 Det er faktisk også godt i salater med rosiner, epler og nøtter. Men ja, du må bruke de friske skuddene og skylle godt.
AnonymBruker Skrevet 11. september 2013 #11 Skrevet 11. september 2013 *Brennesler* (ikke brennenesler) Anonymous poster hash: 8582b...ace
AnonymBruker Skrevet 11. september 2013 #12 Skrevet 11. september 2013 Vet det går an å lage te av brennesler ihvertfall. Anonymous poster hash: 02fe2...609
Gjest Skrevet 11. september 2013 #13 Skrevet 11. september 2013 Du bør bruke unge blader. Har lest på nett at "gamle" blader kan ha en lakserende effekt... Mulig du vil unngå det. Men der du har "høstet" tidligere vil jo bladene være brukbare når de vokser opp på nytt. Brennesle har vært brukt til mat, medisin, plantefarving og tekstiler/fiskegarn. En veldig anvennelig plante som i dag nesten er ute av bruk. Husk hansker når du høster. 1
Gjest Skrevet 11. september 2013 #14 Skrevet 11. september 2013 *Brennesler* (ikke brennenesler) Anonymous poster hash: 8582b...ace Stornesle, faktisk. Urtica dioica
Peder F Skrevet 11. september 2013 #15 Skrevet 11. september 2013 Er det noen av dere som bruker brennenesler i supper og slikt? Har dere tips til oppskrifter? Jeg har en del brennenesler i hagen min, men de er ganske hullete og oppspiste av smådyr. Vil det likevel fungere å bruke disse i matlaging om man skyller dem ordentlig først? du må ikke bruke disse. de kan være fulle av sykdom og sopp. det beste du kan gjøre er å grave disse opp og skjære av roten. roten planter du i en del av hagen hvor du kan holde det under oppsyn. neslesuppe er kjempegodt, men pass på at du kun bruker friske planter )
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå