Djungelvrål Skrevet 30. august 2013 #1 Skrevet 30. august 2013 Kjøpte ferdig Peppes pizzadeig i rull idag fordi vi hadde dårlig tid? Kom til å tenke på at det er rart at de ikke hever der de ligger. Hjemme hever jo pizzadeigen i kjølespapet etter få timer?
Gjest Håpløsing Skrevet 30. august 2013 #2 Skrevet 30. august 2013 Har vel noe å gjøre med temperatur, pluss at den er vakuumpakket?
Djungelvrål Skrevet 30. august 2013 Forfatter #3 Skrevet 30. august 2013 Temp har ikke noe å si, iskald deig hever etter noen timer. Men pakkingen kan ha noe å si selvsagt.
Gjest Håpløsing Skrevet 30. august 2013 #4 Skrevet 30. august 2013 Er det den som er pakka inn i en sånn hard papp ting? Når man åpner den pleier jo deigen å tyte ut litt. Men ja, jeg antar at vakuum er det som gjør det. Eller magi.
Djungelvrål Skrevet 30. august 2013 Forfatter #5 Skrevet 30. august 2013 Er slike, bare at min var en Peppesdeig.
Gjest Rossin Skrevet 31. august 2013 #6 Skrevet 31. august 2013 Det er mindre gjær, og som dere sier lavere temperatur. Setter du en deig med lite gjær i kjøleskapet, så hever den svært lite før du tar den ut.
Gjest Violetta Skrevet 31. august 2013 #7 Skrevet 31. august 2013 Deigen må vel ha tilgang på luft for at den skal heve.
Gjest Rossin Skrevet 31. august 2013 #8 Skrevet 31. august 2013 Deigen må vel ha tilgang på luft for at den skal heve. Det gjør vel ikke det. Gjær trenger vel bare sukker (fra stivelse i dette tilfelle) for å produsere co2?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå