Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det noen som har oppskrift på bagels?

Fikk utrolig lyst på det nå... :oops:

Skrevet

Bagels tar lang tid å lage.. deigen skal stå lenge. men her har du en oppskrift;

Bagels

12 stk

Ingredienser:

25 g gjær

5 dl vann

2 ss smeltet smør

2 ss lys sirup

2 ts salt

800 gram hvetemel

Til koking:

2 ss sukker per liter vann

Pynt:

sesamfrø

Fremgangsmåte:

Smuldre gjæren i bakebollen og hell på kaldt vann. Tilsett smør, sirup og salt. Bland i det meste av melet. La deigen stå til heving i kjøleskapet 10 timer. Elt deigen om og trill ut 12 pølser. Form pølsene til boller. Klem et hull i midten og la bollen henge på pekefingeren. Snurr fingeren slik at bollen utvider seg rundt fingeren og får fin bagelsfasong. Legg bagelsene på stekeplate og la dem heve 20 minutter. Kok opp vann og sukker i en rommelig kjele. Legg i et par bagels om gangen og la dem koke til de flyter opp, 4 minutter. Legg dem tilbake på stekeplaten og dryss på sesamfrø. Stek dem i 20 minutter på 225 grader.

Skrevet
Bagels tar lang tid å lage.. deigen skal stå lenge. men her har du en oppskrift;

Bagels

12 stk

Ingredienser:

25 g gjær

5 dl vann

2 ss smeltet smør

2 ss lys sirup

2 ts salt

800 gram hvetemel

Til koking:

2 ss sukker per liter vann

Pynt:

sesamfrø

Fremgangsmåte:

Smuldre gjæren i bakebollen og hell på kaldt vann. Tilsett smør, sirup og salt. Bland i det meste av melet. La deigen stå til heving i kjøleskapet 10 timer. Elt deigen om og trill ut 12 pølser. Form pølsene til boller. Klem et hull i midten og la bollen henge på pekefingeren. Snurr fingeren slik at bollen utvider seg rundt fingeren og får fin bagelsfasong. Legg bagelsene på stekeplate og la dem heve 20 minutter. Kok opp vann og sukker i en rommelig kjele. Legg i et par bagels om gangen og la dem koke til de flyter opp, 4 minutter. Legg dem tilbake på stekeplaten og dryss på sesamfrø. Stek dem i 20 minutter på 225 grader.

Jepp, det er denne oppskriften du finner rundt om hvis du søker på internett. Har prøvd den, men de ble ikke like gode som i butikken :-(

Skrevet

Skal vel litt trening til for å lage ordentlige bagels også.. :-(

Skrevet
Skal vel litt trening til for å lage ordentlige bagels også.. :-(

Du har nok rett der ja :wink:

Skrevet

Det er veldig veldig vanskelig og lage bagels hjemme fordi vi her i Norge ikke har melet som skal til. Det beste er å kjøpe bagels fra ett bakeri som bruker det rette melet eller kjøpe de frosne fra Hatting som faktisk er gode.

Skrevet

Her er min oppskrift.

Bagels

3 kopper varmt vann

1-2 pakker tørrgjær

litt vegetabilsk olje

et par egg

6 kopper hvetemel

3 ss brunt sukker i kokevannet

1 ss salt

1 ss sukker

Bland vannet med sukker og tørrgjær og la stå ½ time. Bland i mel, egg og salt og visp hurtig så lenge du orker. Kna deigen godt, legg i en oljet bolle og la heve til dobbel størrelse. Kna deigen, del den i to og del hver del videre i to til delene er mindre enn en sitron. Rull til lange pølser, ca 15 cm og form til en smultring. La heve 15-20 minutter. Kok opp vann og sukker. Legg to og to bagels i vannet og la koke ca 1 minutt på hver side. Legg på brett, smør med egg og la steke ved 200 grader i 20-30 minutter. De smaker best ferske. Hvis de fryses bør de tines i ovn og ikke sen tining på benken.

Og så har jeg forresten en litt annerledes spennende oppskrift.

Karibiske bagels

25 g smør

4 dl vann

1 dl syrnet melk

50 g gjær

50 g sjokolade

50 g cashewnøtter

1 liten banan

1 dl kokosmelk

1 ts salt

1 dl fint sammalt hvete

700 g hvetemel

egg til pensling

Smelt smør og lunk surmelken. Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett smørblandingen, hakket sjokolade, hakkede nøtter, most banan, kokosmelk, salt og det grove melet. Sett til heving ca 1 time. Del deigen i 20 emner og trill dem til pølser. Form til ringer og sett dem på bakepapirkledt stekebrett. La etterheve i ca 15 minutter. Pensle med sammenvispet egg og stek ved 200 grader i ca 20 minutter. Smaker godt med smør på.

Skrevet

Å, det hørtes godt ut Arkana :)

Synes de bagelsene de har på meny er så gode jeg.... *smatte*

Skrevet

Jeg blir sulten av å lese om bagels.. det er jo så godt!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...