Modesty Skrevet 23. april 2004 #1 Skrevet 23. april 2004 Er det noen som har oppskrift på bagels? Fikk utrolig lyst på det nå... :oops:
Gjest 1111 Skrevet 23. april 2004 #2 Skrevet 23. april 2004 Bagels tar lang tid å lage.. deigen skal stå lenge. men her har du en oppskrift; Bagels 12 stk Ingredienser: 25 g gjær 5 dl vann 2 ss smeltet smør 2 ss lys sirup 2 ts salt 800 gram hvetemel Til koking: 2 ss sukker per liter vann Pynt: sesamfrø Fremgangsmåte: Smuldre gjæren i bakebollen og hell på kaldt vann. Tilsett smør, sirup og salt. Bland i det meste av melet. La deigen stå til heving i kjøleskapet 10 timer. Elt deigen om og trill ut 12 pølser. Form pølsene til boller. Klem et hull i midten og la bollen henge på pekefingeren. Snurr fingeren slik at bollen utvider seg rundt fingeren og får fin bagelsfasong. Legg bagelsene på stekeplate og la dem heve 20 minutter. Kok opp vann og sukker i en rommelig kjele. Legg i et par bagels om gangen og la dem koke til de flyter opp, 4 minutter. Legg dem tilbake på stekeplaten og dryss på sesamfrø. Stek dem i 20 minutter på 225 grader.
-Fisken- Skrevet 23. april 2004 #3 Skrevet 23. april 2004 Bagels tar lang tid å lage.. deigen skal stå lenge. men her har du en oppskrift; Bagels 12 stk Ingredienser: 25 g gjær 5 dl vann 2 ss smeltet smør 2 ss lys sirup 2 ts salt 800 gram hvetemel Til koking: 2 ss sukker per liter vann Pynt: sesamfrø Fremgangsmåte: Smuldre gjæren i bakebollen og hell på kaldt vann. Tilsett smør, sirup og salt. Bland i det meste av melet. La deigen stå til heving i kjøleskapet 10 timer. Elt deigen om og trill ut 12 pølser. Form pølsene til boller. Klem et hull i midten og la bollen henge på pekefingeren. Snurr fingeren slik at bollen utvider seg rundt fingeren og får fin bagelsfasong. Legg bagelsene på stekeplate og la dem heve 20 minutter. Kok opp vann og sukker i en rommelig kjele. Legg i et par bagels om gangen og la dem koke til de flyter opp, 4 minutter. Legg dem tilbake på stekeplaten og dryss på sesamfrø. Stek dem i 20 minutter på 225 grader. Jepp, det er denne oppskriften du finner rundt om hvis du søker på internett. Har prøvd den, men de ble ikke like gode som i butikken :-(
Gjest 1111 Skrevet 23. april 2004 #4 Skrevet 23. april 2004 Skal vel litt trening til for å lage ordentlige bagels også.. :-(
-Fisken- Skrevet 23. april 2004 #5 Skrevet 23. april 2004 Skal vel litt trening til for å lage ordentlige bagels også.. :-( Du har nok rett der ja
Gjest Myumi Skrevet 23. april 2004 #6 Skrevet 23. april 2004 Det er veldig veldig vanskelig og lage bagels hjemme fordi vi her i Norge ikke har melet som skal til. Det beste er å kjøpe bagels fra ett bakeri som bruker det rette melet eller kjøpe de frosne fra Hatting som faktisk er gode.
Arkana Skrevet 23. april 2004 #7 Skrevet 23. april 2004 Her er min oppskrift. Bagels 3 kopper varmt vann 1-2 pakker tørrgjær litt vegetabilsk olje et par egg 6 kopper hvetemel 3 ss brunt sukker i kokevannet 1 ss salt 1 ss sukker Bland vannet med sukker og tørrgjær og la stå ½ time. Bland i mel, egg og salt og visp hurtig så lenge du orker. Kna deigen godt, legg i en oljet bolle og la heve til dobbel størrelse. Kna deigen, del den i to og del hver del videre i to til delene er mindre enn en sitron. Rull til lange pølser, ca 15 cm og form til en smultring. La heve 15-20 minutter. Kok opp vann og sukker. Legg to og to bagels i vannet og la koke ca 1 minutt på hver side. Legg på brett, smør med egg og la steke ved 200 grader i 20-30 minutter. De smaker best ferske. Hvis de fryses bør de tines i ovn og ikke sen tining på benken. Og så har jeg forresten en litt annerledes spennende oppskrift. Karibiske bagels 25 g smør 4 dl vann 1 dl syrnet melk 50 g gjær 50 g sjokolade 50 g cashewnøtter 1 liten banan 1 dl kokosmelk 1 ts salt 1 dl fint sammalt hvete 700 g hvetemel egg til pensling Smelt smør og lunk surmelken. Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett smørblandingen, hakket sjokolade, hakkede nøtter, most banan, kokosmelk, salt og det grove melet. Sett til heving ca 1 time. Del deigen i 20 emner og trill dem til pølser. Form til ringer og sett dem på bakepapirkledt stekebrett. La etterheve i ca 15 minutter. Pensle med sammenvispet egg og stek ved 200 grader i ca 20 minutter. Smaker godt med smør på.
-Fisken- Skrevet 23. april 2004 #8 Skrevet 23. april 2004 Å, det hørtes godt ut Arkana Synes de bagelsene de har på meny er så gode jeg.... *smatte*
Gjest 1111 Skrevet 24. april 2004 #9 Skrevet 24. april 2004 Jeg blir sulten av å lese om bagels.. det er jo så godt!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå