-Fisken- Skrevet 22. april 2004 #1 Skrevet 22. april 2004 Noen som vil dele gode oppskrifter med tunfisk? :-)
vackraflickan Skrevet 22. april 2004 #2 Skrevet 22. april 2004 Åpne boksen. Hell ut innholdet og rop på pus! Jeg liker ikke tunfisk og bruker det kun til katten min. Men en venn som jeg har laget tunfisk til. Jeg brukte hermetisk med olje. Blandet den sammen majones, frisk basilikum og oregano, presset over masse sitron, nykvernet pepper. Skikkelig ekkel masse som tydeligvis smakte godt på en baguett eller en skive ferskt brød.
Arkana Skrevet 22. april 2004 #3 Skrevet 22. april 2004 Nå liker ikke jeg tunfisk, så jeg har ikke prøvd disse oppskriftene selv, men kanskje kan de inspirere deg likevel? Dansk tunfiskterte 100 g smør 125 g hvetemel 50 g revet ost ½ ts grovt salt 185 g tunfisk i vann ½ purre i tynne ringer 3 dl vann ½ ts grovt salt 50 g revet ost 2 egg 1,5 dl crème fraîche 2 ts hvetemel 1 ts tørket basilikum 1 ts grovt salt pepper Smuldre smør i melet. Tilsett ost og salt og bland sammen. Trykk deigen ut i en 22 cm smurt springform. La stå i kjøleskap minst ½ time. Prikk bunnen med gaffel og forstek ved 200 grader i ca 10 minutter. Sil av tunfisken. Forvell purren i lettsaltet vann ca 2 minutter. Bland ost, egg, crème fraîche, mel, basilikum, salt og pepper. Vend tunfisken i blandingen og fordel i forstekt bunn. Stek ved 200 grader i ca 30 minutter, midt i ovnen. Pasta m/tunfisk (4 pers.) 4 porsjoner pasta 6 tomater 1 purre 3 ss olivenolje 2 ss tomatpuré 2 hvitløksbåter salt/pepper frisk oregano 2 bokser tunfisk i olje 2 ss kapers en håndfull sorte oliven Kok pastaen etter anvisning på pakken. Flå tomatene og skjær dem i terninger. Fres tynne purreringer og tomatbiter i olje. Tilsett tomatpuré, presset hvitløk og krydder. La småkoke et par minutter. La tunfisken renne godt av seg og vend den inn i sausen sammen med kapers og oliven. La alt bli gjennomvarmt før servering. Sesam- og sennepspanert tunfisk m/auberginemos (4 pers.) 600 g fersk tunfiskfilet salt/pepper 1 dl Dijon-sennep 3 ss sesamfrø 2 ss olivenolje 1 stor aubergine 1 dl olivenolje 2 finhakkede hvitløksfedd søtpoteter Skjær tunfisken slik at det blir lange "pølser". Smør på salt, pepper og sennep. Rull filetene i sesamfrøene. Stek dem gylne på alle sider. Legg på fat og sett i fryseren i 10 minutter. Oppbevares i romtemperatur til servering. Legg auberginen i varm panne og stek på alle sider i ca 20 minutter, til den har falt sammen. Avkjøl og skrap ut innholdet som blandes med olje, hvitløk, salt og pepper. Skjær tunfisken i skiver og server med auberginemosen og stekte søtpoteter. Tuna Melt (2 pers.) ½ dl majones 1 hakket stilk selleri 2 ss bostonagurk 1 boks tunfisk i vann ½ ts sitronsaft ørlige hvitløkspulver ½ ts salt ½ ts pepper 4 skiver ristet brød 4 rause osteskiver, gjerne cheddar eller sveitser Rør sammen majones, selleri, agurk, tunfisk, sitron, hvitløkspulver, salt og pepper. Fordel røren på 2 av de ristede brødskivene. Ha en raus osteskive over. Stekes på ovnsplate ca 3 minutter til osten smelter. Legg en ristet skive over og skjær hver sandwich i to på skrå.
-Fisken- Skrevet 22. april 2004 Forfatter #4 Skrevet 22. april 2004 Åpne boksen. Hell ut innholdet og rop på pus!
Gjest 1111 Skrevet 23. april 2004 #5 Skrevet 23. april 2004 Pasta med tunfisk 2 personer Ingredienser: 200 g båndpasta 2 bokser tunfisk 1 beger lettrømme 1 boks sjampinjong 1 løk 2 fedd hvitløk basilikum pepper Fremgangsmåte: Kok opp pasta som anvist på pakken. Hakk løken, skjær sjampinjongen i skiver. Fres løken blank i olje med sopp og press hvitløk over. Stek dette sammen med tunfisken. Rør inn rømme, smak til med krydder og kok raskt opp uten lokk. Tunfisksalat Ingredienser: 1 grovhakket tomat 100 g ruscolasalat 50 g tunfisk 1 ss persille ¼ rød løk Fremgangsmåte: Bland alle ingrediensene sammen. Serveres med brød.
Gjest 1111 Skrevet 23. april 2004 #6 Skrevet 23. april 2004 Glemte det nesten; kjøp pitabrød og fyll det med tunfisk, salat, mais, agurk og paprika. nam!
nat26 Skrevet 23. april 2004 #7 Skrevet 23. april 2004 Pleier å lage det som Lilleputt skrev ovenfor,bare at jeg har ris ved siden av,siden jeg ikke er så veldig glad i pasta
Gjest Ethereal Skrevet 27. april 2004 #10 Skrevet 27. april 2004 Tunfisk er godt på pizza! Lag tynn bunn med litt oregano blandet inn i deigen. Forstek på høy varme. Dekk deretter bunnen med tomatpure, løk i ringer, cherrytomater i skiver, tunfisk (i vann eller olje, helles av) svarte oliven, og litt mozzarella.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå