AnonymBruker Skrevet 17. august 2013 #1 Skrevet 17. august 2013 Hei, Mamma pleier å bruke samme fat til å oppbevare kjøttet før og etter grilling. Hun legger f.eks rå hamburgere, koteletter osv. på et fat, for så å legge det som blir igjen av det grillede kjøttet tilbake på det samme fatet etterpå. Så setter hun det i kjøleskapet og bruker restene dagen etter. Jeg har ikke lyst til å spise disse restene da jeg synes der virker uhygienisk, (kjøttsaften fra det rå kjøttet kommer jo over på det ferdig stekte kjøttet) men hun mener jeg er kresen og pirkete. Hvem har rett her? Hilsen tenåring :-)Anonymous poster hash: f93eb...be2 Anonymous poster hash: f93eb...be2
AnonymBruker Skrevet 17. august 2013 #2 Skrevet 17. august 2013 http://www.nortura.no/mattrygghet/haandtering-av-raatt-kjoett/ Du har selvsagt rett!!!Anonymous poster hash: 9381c...352 6
Gjest Badebuksa Skrevet 17. august 2013 #3 Skrevet 17. august 2013 Du har rett hvorfor tviler du på det? 1
levelivet Skrevet 17. august 2013 #4 Skrevet 17. august 2013 Griller hun kjøttet og bruker fatet med saft fra rått kjøtt som serveringsfat? Det ville ikke jeg likt. Men om hun kun legger rester på fatet, som likevel skal varmes opp igjen - det kunne gått greit for meg. Men ville ikke gjrt det selv. Er veldig forsiktig med å ikke få råttkjøtt på stekt kjøtt, og å vaske kjøttkniven før jeg evt skjærer i salaten.. Liker ikke ecoli!
Gjest gjest17 Skrevet 17. august 2013 #5 Skrevet 17. august 2013 Helt klart feil! Det er direkte helsefarlig!
Zzyzx Skrevet 17. august 2013 #6 Skrevet 17. august 2013 En ting jeg pleier å gjøre, for å begrense oppvasken, er å legge det rå kjøttet på plastfolie på samme fat. Så kan fatet (uten plastfolie, selvsagt) brukes til det ferdig grillede kjøttet etterpå. Poenget er altså at ja, du har rett. 1
Inx Skrevet 17. august 2013 #7 Skrevet 17. august 2013 (endret) Helt klart feil! Det er direkte helsefarlig! For en overdrivelse! Det øker sjansen for at man får i seg skadelige bakterier, men direkte helsefarlig er det heller ikke. Spist carpaccio eller annet rått kjøtt før? Er ikke noe verre det. Endret 17. august 2013 av Inx 4
Gjest gjest17 Skrevet 17. august 2013 #8 Skrevet 17. august 2013 For en overdrivelse! Det øker sjansen for at man får i seg skadelige bakterier, men direkte helsefarlig er det heller ikke. Spist carpaccio eller annet rått kjøtt før? Er ikke noe verre det. Carpaccio har vært fryst.
Inx Skrevet 17. august 2013 #9 Skrevet 17. august 2013 Carpaccio har vært fryst. Bakterier overlever frysing
Gjest gjest17 Skrevet 17. august 2013 #10 Skrevet 17. august 2013 Bakterier overlever frysing http://www.sinnetshelse.no/helsenyttarkivet/artikler/raa_mat.htm Man står fritt til å velge selv, selvfølgelig. Godt mulig jeg er ekstra pirken siden jeg jobber med mat. :-)
AnonymBruker Skrevet 17. august 2013 #11 Skrevet 17. august 2013 For en overdrivelse! Det øker sjansen for at man får i seg skadelige bakterier, men direkte helsefarlig er det heller ikke. Spist carpaccio eller annet rått kjøtt før? Er ikke noe verre det. Det er likevel en grunn til at restauranter kan servere carpaccio men ikke bruke samme arbeidsrom for rått og stekt mat. Anonymous poster hash: 276f7...640
AnonymBruker Skrevet 17. august 2013 #12 Skrevet 17. august 2013 Du har rett! Jeg bruker gjerne samme fatet - men det er innom varmt vann og såpe mens kjøttet ligger på grillen Anonymous poster hash: 270ce...99a
AnonymBruker Skrevet 18. august 2013 #13 Skrevet 18. august 2013 Tusen takk for svar alle sammen. Da var det som jeg trodde. Anonymous poster hash: f93eb...be2
AnonymBruker Skrevet 18. august 2013 #14 Skrevet 18. august 2013 Det kommer an på kjøttet. Biff kan man jo servere nesten rå, mens fjærkre må være ordentlig stekt, farlig å spise rått. Prinsippet er det samme, vask underlag og redskaper etter at du har håndtert rått kjøtt. Anonymous poster hash: 05247...851
AnonymBruker Skrevet 18. august 2013 #15 Skrevet 18. august 2013 I prinsippet har du jo rett, men jeg synes likevel det er i overkant hysterisk. I andre land enn Norge hadde jeg vært like hysterisk som deg, men i Norge er det svært liten sjanse for at du skal bli smittet av noe - hverken fra kjøtt eller fugl. Anonymous poster hash: a9425...28f
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå