magolia Skrevet 22. april 2004 #1 Skrevet 22. april 2004 Er invitert på middag hos noen venner neste helg og har lyst til å kjøpe en lekker liten skål jeg har sett og fylle den med noe hjemmelaget snop som en liten gave/oppmerksomhet. Noen som har tips til hva jeg skal lage? Helst noe søtt....
Gjest 1111 Skrevet 22. april 2004 #2 Skrevet 22. april 2004 Sjokolade- og karamellkonfekt Ingredienser: 2 dl kremfløte 250 g sukker 400 g mørk sjokolade litt olje Fremgangsmåte: Kok opp kremfløte, honning og sukker. Tilsett den finhakkede sjokoladen og la karamellene småkoke til de når en temperatur på 125 grader. Dette skal ta mellom 20 og 30 minutter. For å teste om karamellene er ferdige, kan man ha en teskje med karamellmasse i en kopp med iskaldt vann. Hvis man kan forme massen til en liten kule og den holder formen, er karamellen ferdig. Karamellmassen helles ut, i cirka 1/2 cm tykkelse, på bakepapir smurt med litt olje, og settes først i stuetemperatur natten over og deretter i kjøleskap/kjølig. Før servering kan man enten bruke saks til å klippe karamellen opp i passende stykker - rektangulære eller kvadratiske - eller man kan trykke ut stykker med forskjellige metallfigurer. Myk sjokoladekonfekt Ingredienser: 200 g kokesjokolade 250 g nugatti Fremgangsmåte: Smelt alt i sammen i vannbad og ta alt oppi en langpanne med bakepapir oppi. La det stå til det stivner, skjær så ut små firkanter.
-Fisken- Skrevet 22. april 2004 #3 Skrevet 22. april 2004 Brente mandler er jo alltid utrolig godt, jul eller ikke :-) Brente madler 500 g mandler 250 g melis 1,5 dl vann Ha alt oppi en gryte, rør jevlig. Først blir mandlene dekket av "krystaller". Fortsett og rør litt til, da er de ferdige. Ha over på bakepapir og skill dem med en gaffel. Nam!
Gjest gjesta Skrevet 22. april 2004 #4 Skrevet 22. april 2004 Mintdrops med nonstop eller mokkabønner på toppen..? 2 eggehviter 1/2 kg melis 6-8 droper med peppermynte Bruk en kremsprøyte og sprøyt små dæsjer på en plate og trykk en nonstop på toppen og tørk de. Har hatt god erfaring med disse.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå