Gå til innhold

Beste alternativ til vanlig strøsukker (på grøt, bær ol.)?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei,

jeg forsøker å kutte ned på sukkerbruken her i huset, og vi klarer oss jo stort sett fint uten så altfor mye sukker i hverdagen, bruker heller honning i matlaging etc.

Men jeg sliter med å finne en fullgod erstatning til å strø over grøt, for eksempel. Er så glad i knasingen fra sukker, så å søte ved å tilsette banan, honning etc. fungerer ikke for meg, og jeg får neppe den som trenger det mest over på det heller.

Så nå er jeg på jakt etter et litt sunnere alternativ, med litt færre kalorier og/eller lavere blodsukkerpåvirkning. I utgangspunktet vil jeg ha en mest mulig naturlig erstatning, men kom med forslag så kan jeg alltids søke opp heleforskning og miljøkonsekvenser selv. Bruker nå rårørsukker som er farlig godt, men det har fortsatt samme negative helseeffekt som hvit sukker for det meste, så vil prøve noe nytt.

Tips?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Sæd.



Anonymous poster hash: d6478...48d
  • Liker 2
Skrevet

Sæd.

Anonymous poster hash: d6478...48d

Hipp Hurra for dagens mest saklige innlegg...

Har du prøvd Sukrin og den andre typen sukker man får på butikken? Mener det heter det hvertfall, er en sunn erstatter for sukker...

  • Liker 3
Gjest Superwoman!
Skrevet

Jeg bruker også sukrin, men liker best sukrin gold. Synes ikke den har en kald ettersmak. Du kan også bruke stevia, natreen eller splenda (de to sistnevnte er ikke naturlige).

  • Liker 1
Skrevet

Hipp Hurra for dagens mest saklige innlegg...

Har du prøvd Sukrin og den andre typen sukker man får på butikken? Mener det heter det hvertfall, er en sunn erstatter for sukker...

Takk for svar.

Har smakt sukrin en gang, syns det smakte litt "kaldt" på en måte, men vurderer å gi det en ny sjanse. Må bare overvinne skepsis, og antakelig google det opp og ned for mulige skadelige effekter. Samboer har litt sensitiv mage på toppen av alt, så må også forsikre meg om at det ikke gir mageknip slik sukkerfri tyggis og slikt ofte gjør.

Skrevet

Stevia var det jeg egentlig tenkte på! Sto helt stille istad...

Skrevet

tagatesse smaker mest og oppfører seg som sukker og har ingen ekkel bismak. koster ca 80 kr for en halv kilo.

Anonymous poster hash: 52b21...f8a

Skrevet

Splenda. Stevia pulver, sukrin/sukrinmelis

Skrevet

Jeg bruker sukrin og synes det funker greit.

Skrevet

synes tagatesse er best til dette

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...