Modesty Skrevet 21. april 2004 #1 Skrevet 21. april 2004 Jeg har en del bananer jeg må få brukt opp,er det noen som har noen gode oppskrifter? Helst noe bakverk!
Gjest Poirot Skrevet 21. april 2004 #2 Skrevet 21. april 2004 Lag vanlig formkake og ha i most banan. Eller sammen med sjokolade i milkshake.
monja Skrevet 21. april 2004 #3 Skrevet 21. april 2004 Banankake! Ingredienser: • 1 banan • 2 dl kremfløte • 1 ts sukker • 200 gr gul marsipan • kakebunn Del av kakebunnene i to. Legg bunndelene sammen som en banan. Skrell og mos bananen Visp kremfløten med sukkeret. Bland halvparten av kremen med bananmos. Fyll kaken med banankrem og legg på topplagene. Smør resten av kremen utenpå kaken. Kjevle ut marsipanen og dekk kaken med den. Pynt med kremstjerner. Russens karamellkake! 8 porsjoner Bunn: • 5 egg • 150 gr sukker • 150 gr hvetemel • 1 ts bakepulver Karamellsaus: • 2 dl kremfløte • 125 gr sukker • 2 ts vaniljesukker • 100 gr mandler ,skåldede Fyll og pynt: • 3 dl kremfløte • 2 bananer ,skiver Firkantet kakeform, 24 x 24 cm, I stekeovnen: 175 ° C, ca. 30 minutter Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver. Bland alt forsiktig med en slikkepott. Smør formen og dekk bunnen med bakepapir. Hell i røren og stek kaken. Lag karamellsausen. Kok opp fløten. Brun sukkeret i en teflonbelagt kjel. Spe med fløten og la sausen koke ca. 5 minutter. Tilsett vaniljesukker og mandler. Avkjøl sausen. Visp fløten til luftig krem. Bland 1/3 av kremen med karamellsaus. Del kakebunnen i to lag og dynk den med melk. Fyll kaken med bananskiver og karamellkrem. Dekk kaken med vispet kremfløte og pynt med karamellkrem. Saftig banankake! 8 porsjoner Ingredienser: • 2 dl sukker brunt • 4 egg • 100 gr Smør • 300 gr hvetemel • 4 ts bakepulver • 1 dl Matfløte • 4-5 godt modne bananer • 1 pakke apsikat • 3 ss akevitt Dryss: • melis Avlang eller rund kakeform, ca 2 liter. I stekeovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter. La apsikaten ligge i akevitt natten over. Visp eggedosis av egg og sukker, rør inn smeltet og avkjølt smør vekselsvis med hvetemel siktet sammen med bakepulver. Kjør bananene til mos i foodprocessor sammen med fløten. Rør bananmosen inn i røren for hånd, og bland til slutt inn apsikat og akevitt. Hell røren i smurt form og stek i ovnen. Avkjøl i formen og hvelv på fat. Sikt over melis før servering.
Arkana Skrevet 21. april 2004 #4 Skrevet 21. april 2004 Jeg pleier ofte å lage en kjempegod banandessert. Du bruker en banan per person som du deler i to på langs og legger på et folieark. Så drysser du på sukker og kanel og har på et par smørklatter. Pakk sammen og bak i ovnen ved 220 grader i 10-15 minutter. Server med pisket fløte eller enda bedre: iskrem. Lag tykk pannekakerøre og dypp biter av banan i. Frityrstek til de er gylne og server med iskrem. Eller lag bananmilkshake ved å kjøre en banan, et par skjeer vaniljeis, 1 ss vaniljesukker og 2 dl melk (per person) i en hurtigmikser. Sjokolade-banankake 3 egg 3 dl sukker 75 g smeltet smør 1 dl melk 4,5 dl hvetemel 2 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker 3 bananer i skiver 2 dl hakkede hasselnøttkjerner 2,5 dl hakket sjokolade Visp eggedosis. Bland i mel tilsatt bakepulver og vaniljesukker vekselvis med melk. Tilsett så smør, bananskiver, nøtter og sjokolade. Fyll røren i en godt smurt brødform. Legg gjerne et stykke bakepapir i bunnen av formen. Stek på nederste rille ved 175 gradre i ca 45 minutter. Saftige banan/sjokolademuffins (12 store) 2 egg 120 g brunt sukker 1 klype salt 80 ml vegetabilsk olje ca 500 g modne bananer (3-4 stk) 90 g sammalt, grov hvete 100 g hvetemel 2 ts bakepulver ½ ts natron 100 g finhakket sjokolade Rør sammen egg, sukker, salt og olje. Bland hvetemel, grovt mel, natron og bakepulver. Skrell bananene og vei opp 375 gram. Knus disse med gaffel. Bland det våte, det tørre og bananene, ikke rør mer enn nødvendig. Tilsett hakket sjokolade. Fordeles i muffinsformer. Du kan evt. bruke muffinsbrett, og sette papirformer i dette. Da får du alltid fin fasong på muffinsene. Stekes ved 175 grader i 20-25 minutter. Baileys og banan-brødpudding (6 pers.) en halv loff, delt i skiver, uten skorpe 55 g smør 140 g sukker frø fra en vaniljestang 8 egg 5 dl kremfløte 5,5-5,7 dl melk 4 shots Bailey 5 bananer 4 ss mandelflak, ristede melis til pynt Klem loffskivene så flate som mulig, smør dem med smør og del i to på skrå. Visp sammen sukker, vaniljefrø og egg til en luftig røre. Tilsett så fløte, melk og baileys og visp glatt. Del bananene i skiver. Pensle en ildfast form med smør. Dypp hver brødskive i eggeblandingen og legg lagvis i formen med skivede bananer og mandelflak. Hell over resten av eggeblandingen og dytt brødskivene godt nedi så de suger opp all væsken. Dryss godt med melis oppå og stek ved 180 grader i ca 35 minutter. Avkjøl før servering, server gjerne med is eller krem. Bruk gjerne rosiner, tørkede aprikoser eller lignende i formen.
Gjest 1111 Skrevet 21. april 2004 #5 Skrevet 21. april 2004 Bananpannekaker Ingredienser: 3 dl hvetemel ¾ ts salt 3 ss sukker 2 ts bakepulver 1 egg 1 ts olje 2 ½ dl melk 1 ½ banan Fremgangsmåte: Bland hvetemel, salt, sukker og bakepulver. Mos banan. Pisk sammen egget. Tilsett melk og pisk. Tilsett bananen og oljen og pisk lett sammen. Tilsett melblandingen litt av gangen under omrøring. Stekes i stekepanne. Banansmulepai Ingredienser: 2 ½ dl hvetemel 2 ss sukker 100 g smør 1 dl mandler, hakket Fyll: 400 g bananer revet skall av 1 sitron Fremgangsmåte: Skjær bananene i skiver og legg i en ildfast form. Strø over revet sitronskall. Bland hvetemel, sukker og smør. Vend inn hakkede mndler. Strø deigen over bananene. Stekes på 225 grader i 10 minutter. Bananeplekake Ingredienser: 3 dl hvetemel 3 dl honning 2 bananer 4 epler saft av ½ sitron 3 egg 1 ts kanel 1 ts vanilje 1 ts natron Fremgangsmåte: Skjær bananer og epler i skiver. Bland sammen hvetemel, honning, sitronsaft, egg, kanel, vanilje og natron. Vend inn bananer og epler. Stekes på 180 grader i 25 minutter. Milkshake med banan Ingredienser: 1 banan 5 dl melk 2 kuler vaniljeis ½ ss sukker Fremgangsmåte: Pisk banan, sukker og is. Ha i melken og rist kraftig. Banantoast Ingredienser: 50 g brød 1 banan 1 ts honning 1 ss appelsinsaft kanel Fremgangsmåte: Del bananen i skiver og ha appelsinsaft på hver av skivene. Fordel honningen over skivene og strø over kanel. Varmes i mikrobølgeovn på full styrke i et minutt. Banan-brownies Ingredienser: 3 store bananer 215 g brunt sukker 1 ts vaniljesukker 5 ss kakaopulver 5 ss melk 3 egg 75 g hvetemel 75 g havrekli 1 ts bakepulver (evt. krydder, f.eks. muskat eller kanel) Fremgangsmåte: Mos bananene, bland dem med det brune sukkeret og vaniljesukkeret. Rør sammen kakaopulver og melk, bland dette med bananene. Visp eggene lett og rør dem godt sammen med sjokolade-banan-blandingen. Bland mel, havrekli og bakepulver og rør det inn. Hell røren i smurt rund form og stek ved 180 grader i ca. 40 minutter, eller til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen i 10 minutter før den tas ut og avkjøles ferdig på rist. Sikt gjerne litt melis over kaken før servering. Bananboller 20 stk Ingredienser: 100 g smør 1 dl vann 1 dl melk 25 g gjær 500 g hvetemel 1 dl rosiner 1 ts kardemomme 2 bananer, moste Fremgangsmåte: Smelt smør og bland i væske. Varm opp til fingervarmt. Rør gjær ut i væsken. Tilsett hvetemel, kardemomme og rosiner. Arbeid deigen smidig. Bland i moste bananer. La deigen heve i 30 minutter. Form boller og etterhev i 30 minutter. Stekes på 200 grader i 15 minutter, midt i ovnen.
Thomasine Skrevet 21. april 2004 #6 Skrevet 21. april 2004 Bananvafler er kjempegodt!! Bare mos banene tilsett så egg, melk og mel til passe konsistens og røra er klar!! Disse blir så søte at det ikke er nødvendig med sukker i røra, ei heller oppå etterpå. Jo brunere bananene er jo søtere og bedre... (..det gjelder forvrig i banankake også. Kakene blir saftigere jo eldre bananene er. )
Gjest Mrs. Potter Skrevet 22. april 2004 #7 Skrevet 22. april 2004 Det er jo utrolig godt med frityrstekte bananer med is.Nam nam Mrs.Potter
Tusenogtredve Skrevet 22. april 2004 #8 Skrevet 22. april 2004 Her var det mye godt! *løper på butikken for å kjøpe bananer*
Grooo Skrevet 22. april 2004 #9 Skrevet 22. april 2004 Og nå som jeg for en gagns skyld ikke har en haug med gamle bananer liggende hjemme... hm.. jaja....
Gjest gjest1 Skrevet 22. april 2004 #10 Skrevet 22. april 2004 Hverdagsdessert hos mine foreldre er banan skåret i skiver med melk og sjokoladesaus. Det er en tråd inne på seksualitet, med forslag til hva man kan bruke banan til.........
Gjest Anonymous Skrevet 22. april 2004 #11 Skrevet 22. april 2004 Det er en tråd inne på seksualitet' date=' med forslag til hva man kan bruke banan til.........[/quote'] Det var det jeg også tenkte på . Gå inn der så får du noen andre ideer om hva du skal gjøre med bananene
Modesty Skrevet 22. april 2004 Forfatter #13 Skrevet 22. april 2004 Takk for mange gode tips Alt det bananer kan brukes til da...
-Fisken- Skrevet 22. april 2004 #14 Skrevet 22. april 2004 Har ikke fått prøvd denne oppskriften ennå, men skal gjøre det i nærmeste fremtid: Bananbrød (4 porsjoner) 2 modne bananer 1 dl brunt sukker 1 dl soyaolje 1 ts bakepulver 2 egg 4 dl hvetemel formfett 1.Del banenen opp i små biter. Bland sammen til det blir en løs deig. 2.Ha massen i smurte former (eller former med bakepapir i) og stek i ovn på 140 grader i ca 2 timer. Brødet er ferdig når man kan stikke en strikkepinne el igjennom, uten at det henger igjen deig på pinnen. 3.Brødet avkjøles på rist. Serveringstips: Brødet kan nytes alene, men det smaker også veldig godt til ost eller vaniljeis.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå