Gjest gjest1 Skrevet 21. april 2004 #1 Skrevet 21. april 2004 Vi har suppe til middag en dag i uken. Nå føler vi at vi har kjørt oss litt fast. Det går en salig runddans med sjampinjongsuppe, tomatsuppe, grønnsaksuppe, aspargessuppe, blomkålsuppe og bergenskfiskesuppe. Vi er blitt llitt lei, og vil prøve noe nytt. Hva er din beste suppeoppskrift. Den bør ikke ta mer enn 20 min å lage.
Grooo Skrevet 21. april 2004 #2 Skrevet 21. april 2004 Har ikke forslag til nye supper, men bare lurte på om du har prøvd rømme og revet ost i tomatsuppa? Vi er vant til det, men da vi serverte det til noen venner i forrige uke fikk de helt sjokk... Hehe...
Gjest 1111 Skrevet 21. april 2004 #3 Skrevet 21. april 2004 Enkel japansk kyllingsuppe 4 personer Ingredienser: 300 g kyllingbryst 1 ½ liter kyllingbuljong 100 g risnudler 150 g sjampinjonger 3 ss soyasaus Fremgangsmåte: Del kyllingbryst i veldig tynne skiver. Kok opp kylling buljongen. Tilsett nudler og kok i fem minutter. Skjær soppen i tynne skiver, ha det i suppen og kok på svak varme i fem minutter. Tilsett soyasaus like før du serverer.
Gjest Anonymous Skrevet 21. april 2004 #4 Skrevet 21. april 2004 Liker du asiatisk mat? Hvis du gjør det send meg en PM * en meget hemmlighetsfylt Alex *
Arkana Skrevet 21. april 2004 #5 Skrevet 21. april 2004 Afrikansk kyllingsuppe (3 pers.) 1 grillet kylling 2 løk 1½ ts karri 8 dl kyllingkraft/hønsebuljong 4 modne tomater eller 1 boks hermetiske 4 poteter 1 ts salt ½ ts pepper 1,5 dl frosne erter Rens kyllingen for skinn og ben og skjær kjøttet i strimler. Finhakk løk og surr den i smør med karri. Tilsett kyllingkraft med tomater (silte hermetiske) og poteter i terninger. Kok til alt er mørt. Mos det i foodprocessor og hell tilbake i kjelen. Ha i salt og pepper og la suppen småkoke noen minutter. Tilsett erter og kylling rett før servering. På afrikansk vis serveres suppen kald, men den er svært god varm. Fisk- og søtpotetsuppe (4 pers.) 1 ss olivenolje 1 grovhakket løk 1 (ca 400 g) søtpotet, skåret i 2 cm biter 1 grovhakket gulrot 1,5 liter fiskebuljong 200 g hvit fiskefilet, skåret i 2 cm biter 1 ts finhakket oregano, evt ½ ts tørket ½ ts revet muskat 1,25 dl matfløte Fres løken myk i olje. Tilsett potet og gulrot og fres videre 2 minutter. Hell i buljong og la småkoke under lokk i ca 20 minutter. Kjør alt glatt i foodprocessor. Hell tilbake i kjelen, tilsett fisk, oregano og muskat. Kok opp og la småkoke under lokk i 5 minutter. Rør inn fløte og la varmes opp, uten å koke. Server gjerne med et dryss av hakket koriander. Kremet ost- og urtesuppe (4 pers.) 2 ss smør 2 hakkede løk 9 dl grønnsaksbuljong 30 g grovhakkede forskjellige urter, persille, gressløk, timian, basilikum og oregano 200 g kremost 1 ss maisenna 1 ss melk hakket gressløk til pynt Fres løken i smør 2 minutter, legg på lokk og la steke på svak varme i 5 minutter til. Tilsett buljong og urter, kok opp og la småkoke under lokk 20 minutter. Ta av kjelen og kjør suppen glatt med stavmikser eller i foodprocessor. Visp inn kremosten. Bland maisenna med melk og rør inn i suppen. Varm opp under omrøring til suppen tykner. Server varm med litt ekstra kremost oppå og hakket gressløk. Også god kald, om sommeren. Tomat- og soppsuppe (4 pers.) 200 g lettsaltet flesk eller bacon 200 g småløk 2 hvitløksbåter 3 bokser hermetiske tomater (to knuste, en med biter) salt/pepper 400 g frisk sopp 200 g cherrytomater ½ bunt persille 50 g revet parmesan Skjær flesk/bacon i terninger og småløk i ringer. Fres flesk i litt olje og tilsett løk og hakket hvitløk. Tilsett tomatene og smak til med salt og pepper. La putre ca 20 minutter. Skjær sopp i skiver, del cherrytomatene og grovhakk persille. Stek soppen gyllen i litt smør og ha i suppen sammen med cherrytomatene og persille når det gjenstår 5 minutter av koketiden. Stenk over litt god olivenolje og dryss over revet parmesan.
Gjest gjest1 Skrevet 21. april 2004 #6 Skrevet 21. april 2004 Linsesuppe er godt og mettende! Jeg lager min slik: 1 hakket løk 1 hakket gulrot (stor) 1 stangselleri hakket hvitløk chili 250 gr linser (grønne eller røde) 1 boks hakket tomat 1 liter kraft krydder (pepper karri garam masala etc) salt hakkede krydderurter, persille eller koriander Surrer grønnsaker og krydder i olje til det er blankt, har i linsene + krydder og surrer litt til. Har på tomater + kraft og lar koke til linsene er møre. Kjører suppa med stavmikser til den blir tykk og glatt, og smaker til med salt, krydder og friske krydderurter.
Gjest Anonymous Skrevet 21. april 2004 #7 Skrevet 21. april 2004 Brokkoli- og skinkesuppe En stor løk Et fedd hvitløk Stellini eller annen minipasta Litt brokkoli (ca 1/3 brokkolihode) Skinkebiter (en sånn boks med ferdig oppskjært skinke er passe) Hønsebuljong (2 biter) Olje Skjær løken i strimler og fres den og den knuste hvitløken i panna på svak varme sammen med litt olje. Ha i skinkebitene og stek i 3-4 minutter. Ha i 1 liter hønsebuljong (jeg pleier å lage den ved siden av mens jeg steker løken, men det går sikkert an å ha vann og buljong rett oppi.) Kok i ca 10 minutter. Legg i litt stellini (max 1 dl) og brokkolien. La koke i to til tre minutter til. SUPERGOD suppe! NB: Hvis du lar brokkolien koke mer enn et par minutter, blir den ikke særlig god. Den skal være frisk og grønn i fargen.
Gjest the imp Skrevet 22. april 2004 #8 Skrevet 22. april 2004 Hvitløkssuppe Til 2 personer: 8 hvitløksbåter, grovhakket 1 gulrot i skiver 1 ss sellerirot, finhakket 1 tomat i skiver (bør skrelles) 1 ss matolje ½ l grønnsaksbuljong 1 ts basilikum ½ ts timian 1 laurbærblad 2 egg 2 ss hvitvinseddik Frisk persille, grovhakket Slik gjør du: Varm oljen i en gryte og stek hvitløken og de øvrige grønnsakene over svak varme til de blir gylne. Tilsett buljong, basilikum, timian og laurbærblad, og la det småkoke i ca 10 minutter. Skill eggeplommene og eggehvittene og rør inn hvitvinseddik i eggeplommene. På slutten av koketiden mens suppen koker, piskes eggehvittene i. Nå må suppen ikke koke, for da vil den skille seg. Serveres med masse frisk persille og stekte brødterninger. Mormors potetsuppe Ingredienser 3/4 kg rå poteter 1-2 løk 1 1/2 purre ca. 1 1/2 l lys buljong 1/2 l melk salt 2 fedd hvitløk tørket eller frisk oregano eller timian ca. 1 dl kremfløte purreringer gressløk evt. bacon Fremgangsmåte Skjær poteter, løk og purre smått opp. Kokes mørt i buljongen sammen med hvitløk og urter. Presses gjennom sikt eller bruk foodprosessor og has tilbake i kjelen. Tilsett melken og kok opp. Smak til med salt og pepper og rund av med fløte. Server suppen med rå eller smørfreste purreringer, finklippet gressløk og sprøstekte baconterninger. Deilig måltid med grove rundstykker til.
Gjest Dalwhinnie Skrevet 22. april 2004 #9 Skrevet 22. april 2004 Jeg lager av og til en fantastisk god suppe laget av grønne erter og ovnsbakt hvitløk etter opprinnelig oppskrift fra Nigel Slater: Sjær toppen av en hel hvitløk, litt olje over toppen, pakk inn i folie og la bake i stekeovnen rundt 40 minutter. Kok opp ca en liter kyllingkraft (evt vann + buljongterning) og kok opp en pakke frosne erter i et par minutter. Klem ut innmaten av hvitløken, ha i, og kjør i foodprosessor eller bruk stavmikser til suppa er jevn. Smak til med salt, pepper, revet parmesan (etter smak, jeg bruker ganske mye) og evt en skvett fløte eller rømme. Suppa bli nydelig! Fyldig og fin med en mild nøtteaktig smak av den bakte hvitløken og et hint av parmesan.
Amarone Skrevet 25. april 2004 #10 Skrevet 25. april 2004 Gratinert løksuppe : 1 stor løk (passe til 2) skjæres opp og freses i olje/smør. Hell over 8 dl med buljong (kylling/kjøtt/grønnsak - hva man liker). Kok i ca 15-20 m, og smak til med salt og pepper (liker også godt timian i). Skjær opp en brødskive til hver, legg ost på dem, hell suppen opp i ildfaste suppetallerkener, og gratiner i ovnen på 250 g til osten er smeltet. Også godt med f.eks frisk persille på o.l. Voila! Klar fiskesuppe: Til 2: Kok opp 8 dl med fiskebuljong. Skrell og skjær opp 2 poteter og to gulrøtter, en løk, 1 purre, litt sellerirot og ha opp i gryten. Koke ca 15-20 m. Smak til med salt og pepper, evnt også persille/timian. Skjær opp passe mengde sei ( vi bruker 2 - 3 frossenfileter), ta gryten av platen og legg i fisken. La fisken trekke noen minutter, og ha i en klatt smør (ordentlig smør!!!) før servering. Amarone
Gjest gjest1 Skrevet 26. april 2004 #11 Skrevet 26. april 2004 Takk, for mange fine oppskrifter. Skal prøve en del av dem i tiden fremover. Gleder meg til å prøve nye ting.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå