Gå til innhold

Trenger oppskrifter på "nye" supper


Anbefalte innlegg

Gjest gjest1
Skrevet

Vi har suppe til middag en dag i uken. Nå føler vi at vi har kjørt oss litt fast.

Det går en salig runddans med sjampinjongsuppe, tomatsuppe, grønnsaksuppe, aspargessuppe, blomkålsuppe og bergenskfiskesuppe.

Vi er blitt llitt lei, og vil prøve noe nytt.

Hva er din beste suppeoppskrift.

Den bør ikke ta mer enn 20 min å lage.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Har ikke forslag til nye supper, men bare lurte på om du har prøvd rømme og revet ost i tomatsuppa? Vi er vant til det, men da vi serverte det til noen venner i forrige uke fikk de helt sjokk... Hehe...

Skrevet

Enkel japansk kyllingsuppe

4 personer

Ingredienser:

300 g kyllingbryst

1 ½ liter kyllingbuljong

100 g risnudler

150 g sjampinjonger

3 ss soyasaus

Fremgangsmåte:

Del kyllingbryst i veldig tynne skiver. Kok opp kylling buljongen. Tilsett nudler og kok i fem minutter. Skjær soppen i tynne skiver, ha det i suppen og kok på svak varme i fem minutter. Tilsett soyasaus like før du serverer.

Gjest Anonymous
Skrevet

Liker du asiatisk mat?

Hvis du gjør det send meg en PM

* en meget hemmlighetsfylt Alex :wink: *

Skrevet

Afrikansk kyllingsuppe (3 pers.)

1 grillet kylling

2 løk

1½ ts karri

8 dl kyllingkraft/hønsebuljong

4 modne tomater eller 1 boks hermetiske

4 poteter

1 ts salt

½ ts pepper

1,5 dl frosne erter

Rens kyllingen for skinn og ben og skjær kjøttet i strimler. Finhakk løk og surr den i smør med karri. Tilsett kyllingkraft med tomater (silte hermetiske) og poteter i terninger. Kok til alt er mørt. Mos det i foodprocessor og hell tilbake i kjelen. Ha i salt og pepper og la suppen småkoke noen minutter. Tilsett erter og kylling rett før servering. På afrikansk vis serveres suppen kald, men den er svært god varm.

Fisk- og søtpotetsuppe (4 pers.)

1 ss olivenolje

1 grovhakket løk

1 (ca 400 g) søtpotet, skåret i 2 cm biter

1 grovhakket gulrot

1,5 liter fiskebuljong

200 g hvit fiskefilet, skåret i 2 cm biter

1 ts finhakket oregano, evt ½ ts tørket

½ ts revet muskat

1,25 dl matfløte

Fres løken myk i olje. Tilsett potet og gulrot og fres videre 2 minutter. Hell i buljong og la småkoke under lokk i ca 20 minutter. Kjør alt glatt i foodprocessor. Hell tilbake i kjelen, tilsett fisk, oregano og muskat. Kok opp og la småkoke under lokk i 5 minutter. Rør inn fløte og la varmes opp, uten å koke. Server gjerne med et dryss av hakket koriander.

Kremet ost- og urtesuppe (4 pers.)

2 ss smør

2 hakkede løk

9 dl grønnsaksbuljong

30 g grovhakkede forskjellige urter, persille, gressløk, timian, basilikum og oregano

200 g kremost

1 ss maisenna

1 ss melk

hakket gressløk til pynt

Fres løken i smør 2 minutter, legg på lokk og la steke på svak varme i 5 minutter til. Tilsett buljong og urter, kok opp og la småkoke under lokk 20 minutter. Ta av kjelen og kjør suppen glatt med stavmikser eller i foodprocessor. Visp inn kremosten. Bland maisenna med melk og rør inn i suppen. Varm opp under omrøring til suppen tykner. Server varm med litt ekstra kremost oppå og hakket gressløk. Også god kald, om sommeren.

Tomat- og soppsuppe (4 pers.)

200 g lettsaltet flesk eller bacon

200 g småløk

2 hvitløksbåter

3 bokser hermetiske tomater (to knuste, en med biter)

salt/pepper

400 g frisk sopp

200 g cherrytomater

½ bunt persille

50 g revet parmesan

Skjær flesk/bacon i terninger og småløk i ringer. Fres flesk i litt olje og tilsett løk og hakket hvitløk. Tilsett tomatene og smak til med salt og pepper. La putre ca 20 minutter. Skjær sopp i skiver, del cherrytomatene og grovhakk persille. Stek soppen gyllen i litt smør og ha i suppen sammen med cherrytomatene og persille når det gjenstår 5 minutter av koketiden. Stenk over litt god olivenolje og dryss over revet parmesan.

Gjest gjest1
Skrevet

Linsesuppe er godt og mettende! Jeg lager min slik:

1 hakket løk

1 hakket gulrot (stor)

1 stangselleri hakket

hvitløk

chili

250 gr linser (grønne eller røde)

1 boks hakket tomat

1 liter kraft

krydder (pepper karri garam masala etc)

salt

hakkede krydderurter, persille eller koriander

Surrer grønnsaker og krydder i olje til det er blankt, har i linsene + krydder og surrer litt til. Har på tomater + kraft og lar koke til linsene er møre. Kjører suppa med stavmikser til den blir tykk og glatt, og smaker til med salt, krydder og friske krydderurter.

Gjest Anonymous
Skrevet

Brokkoli- og skinkesuppe

En stor løk

Et fedd hvitløk

Stellini eller annen minipasta

Litt brokkoli (ca 1/3 brokkolihode)

Skinkebiter (en sånn boks med ferdig oppskjært skinke er passe)

Hønsebuljong (2 biter)

Olje

Skjær løken i strimler og fres den og den knuste hvitløken i panna på svak varme sammen med litt olje. Ha i skinkebitene og stek i 3-4 minutter.

Ha i 1 liter hønsebuljong (jeg pleier å lage den ved siden av mens jeg steker løken, men det går sikkert an å ha vann og buljong rett oppi.)

Kok i ca 10 minutter. Legg i litt stellini (max 1 dl) og brokkolien. La koke i to til tre minutter til.

SUPERGOD suppe!

NB: Hvis du lar brokkolien koke mer enn et par minutter, blir den ikke særlig god. Den skal være frisk og grønn i fargen.

Gjest the imp
Skrevet

Hvitløkssuppe

Til 2 personer:

8 hvitløksbåter, grovhakket

1 gulrot i skiver

1 ss sellerirot, finhakket

1 tomat i skiver (bør skrelles)

1 ss matolje

½ l grønnsaksbuljong

1 ts basilikum

½ ts timian

1 laurbærblad

2 egg

2 ss hvitvinseddik

Frisk persille, grovhakket

Slik gjør du:

Varm oljen i en gryte og stek hvitløken og de øvrige grønnsakene over svak varme til de blir gylne. Tilsett buljong, basilikum, timian og laurbærblad, og la det småkoke i ca 10 minutter. Skill eggeplommene og eggehvittene og rør inn hvitvinseddik i eggeplommene. På slutten av koketiden mens suppen koker, piskes eggehvittene i. Nå må suppen ikke koke, for da vil den skille seg. Serveres med masse frisk persille og stekte brødterninger.

Mormors potetsuppe

Ingredienser

3/4 kg rå poteter

1-2 løk

1 1/2 purre

ca. 1 1/2 l lys buljong

1/2 l melk

salt

2 fedd hvitløk

tørket eller frisk oregano eller timian

ca. 1 dl kremfløte

purreringer

gressløk

evt. bacon

Fremgangsmåte

Skjær poteter, løk og purre smått opp. Kokes mørt i buljongen sammen med hvitløk og urter. Presses gjennom sikt eller bruk foodprosessor og has tilbake i kjelen. Tilsett melken og kok opp. Smak til med salt og pepper og rund av med fløte.

Server suppen med rå eller smørfreste purreringer, finklippet gressløk og sprøstekte baconterninger. Deilig måltid med grove rundstykker til.

Gjest Dalwhinnie
Skrevet

Jeg lager av og til en fantastisk god suppe laget av grønne erter og ovnsbakt hvitløk etter opprinnelig oppskrift fra Nigel Slater:

Sjær toppen av en hel hvitløk, litt olje over toppen, pakk inn i folie og la bake i stekeovnen rundt 40 minutter. Kok opp ca en liter kyllingkraft (evt vann + buljongterning) og kok opp en pakke frosne erter i et par minutter. Klem ut innmaten av hvitløken, ha i, og kjør i foodprosessor eller bruk stavmikser til suppa er jevn. Smak til med salt, pepper, revet parmesan (etter smak, jeg bruker ganske mye) og evt en skvett fløte eller rømme.

Suppa bli nydelig! Fyldig og fin med en mild nøtteaktig smak av den bakte hvitløken og et hint av parmesan.

Skrevet

Gratinert løksuppe :

1 stor løk (passe til 2) skjæres opp og freses i olje/smør. Hell over 8 dl med buljong (kylling/kjøtt/grønnsak - hva man liker). Kok i ca 15-20 m, og smak til med salt og pepper (liker også godt timian i). Skjær opp en brødskive til hver, legg ost på dem, hell suppen opp i ildfaste suppetallerkener, og gratiner i ovnen på 250 g til osten er smeltet. Også godt med f.eks frisk persille på o.l. Voila!

Klar fiskesuppe:

Til 2: Kok opp 8 dl med fiskebuljong. Skrell og skjær opp 2 poteter og to gulrøtter, en løk, 1 purre, litt sellerirot og ha opp i gryten. Koke ca 15-20 m. Smak til med salt og pepper, evnt også persille/timian. Skjær opp passe mengde sei ( vi bruker 2 - 3 frossenfileter), ta gryten av platen og legg i fisken. La fisken trekke noen minutter, og ha i en klatt smør (ordentlig smør!!!) før servering.

Amarone

Gjest gjest1
Skrevet

Takk, for mange fine oppskrifter.

Skal prøve en del av dem i tiden fremover.

Gleder meg til å prøve nye ting. :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...