Gå til innhold

Svinestek med en vri


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det noen som har oppskrift/forslag til det? Jeg tenker kanskje at jeg kan marinere den og få en annen smak enn den vanlige brun saus typen. Er ikke spesielt glad i asiatiske smaker, særlig koriander eller honning. Noen som har forslag til hva jeg kan gjøre da?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ingen som gjør noe annet enn å steke den på vanlig måte?

Skrevet

Dette lurer jeg også på! Kunne også tenke med oppskrifter på gode gryteretter med svinkjøtt:-)

Skrevet

Jeg lager en gryterett med svin som er god og billig. Bruker alltid jerngryte.

Kjøper det kjøttet som er på tilbud og som egner seg til stek/kok. Være seg stek, kotelettkam, koteletter eller bog.

Skjærer kjøttet i terninger på ca 2 cm.

Rikelig med løk i store teninger og så gulrøtter i 1/2 cm tykke skiver.

Freser kjøttet godt først salter og peprer. Har så løk og gulrøtter i gryta. Blanker begge deler. Har så på kraft hvis jeg har det eller vann til det dekker kjøtt/grønnsaksblandingen. Hvis jeg ikke har kraft bruker jeg buljong. Lar det koke til kjøttet begynner å bli mørt. Så "siler" jeg blandingen. Har kraften tilbake i gryta og rister meljevning og lager sausen. Når den er ferdig har jeg kjøtt/grønnsaksblandingen tilbake i gryta og lar det få et godt oppkok så jeg er sikker på kjøttet er mørt.

Serverer med poteter.



Anonymous poster hash: f192c...a0c
Skrevet

Takk for tips:-)

Er det forresten noen som vet om det er mulig å lage pulled pork med vanlig svinestek, eller trenger en svinekam til dette?

Skrevet

Du kan lage pulled pork, men svinesteka har mye mindre isprengt fett enn nakken, så du vil få et litt annet resultat.

Svin kan smaksettes nesten som du vil, gni inn med rub a dub + sennep, eller legg i en marinade med masse godsaker i :) det trenger ikke smake tradisjonell svinestek for å bli godt

Skrevet

Tusen takk for svar, da tror jeg at jeg skal prøve meg på pulled pork:-)

Skrevet

Prøv å smøre steken inn med Dijon sennep. Stek den i langpanne i ovnen. Legg i litt grønnsaker f.eks løk, paprika,gulrot etc. (Appelsin, eple og druer kan også brukes). Ha i langpannen litt melange og litt vann. Når steken er ferdig bruker sjyen i langpannen til å lage saus, tilsett f.eks fløte, en vinskvett el. lignende. . Det er også godt å bruke sjyen som den er.

Skrevet

Nam! Men hvor mye sennep bruker du?

  • 1 måned senere...
Skrevet

smører et lag rundt hele steken, kanskje 2-3 mm tykt?!!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...