Gå til innhold

Bruk av sennepsfrø


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Fikk forleden servert breiflabb i nydelig saus med masse sennepsfrø i. Kjøpte derfor en pose med sennepsfrø i går (etter å ha lett i mange butikker) og har nå tenkt å prøve det i min egen matlaging. Er det noen som har gode forslag til oppskrifter med sennepsfrø i?

Videoannonse
Annonse
Gjest gjest1
Skrevet

Er det gule svarte eller brune sennepsfrø du ha kjøpt?

Har lagd min egen sennep med en blanding av svarte og gule frø.

Moste dem i en morter med litt vann og eddik. Ble en helt nydelig sennep , men den trenger å stå å modnes i et par uker.

Bruker og sernnepsfør i wok og gryteretter(karrier) lar dem da poppe i litt ollje først før jeg har i de andre ingrediensene etter oppskriften.

Gjest Anonymous
Skrevet
Er det gule svarte eller brune sennepsfrø du ha kjøpt?

Jeg har kjøpt svarte frø. Takk for forslag!

Gjest gjest1
Skrevet

De svarte frøene popper lettest og er oftest brukt i gryteretter og sauser.

I tillegg smaker de sterkere hvis du lager din egen sennep.

Skrevet

Bruk dem i alle slags karriretter. Disse nøttene er også gode.

Indiske krydrede nøtter

2 ss solsikkeolje

1 ts sorte sennepsfrø

1 ts spisskummenfrø

10 karriblader

300 g cashewnøtter

½ ts malt gurkemeie

½ ts cayennepepper

1 ts malt koriander

1 ts salt

1 ts sitronsaft

Varm oljen, tilsett sennepsfrø, spisskummenfrø og karriblader. Når frøene begynner å poppe, tilsett nøtter og de andre krydrene. Rør til alt er godt blandet og nøttene er gylne. Tilsett sitronsaft og fordel i en bolle. Pynt med korianderblader og server varm med drinker (ikke spis karribladene).

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...