Gå til innhold

Jøss, her var det litt å spare gitt! Jeg spiste meg ut av huset..


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Ja, denne måneden hadde jeg bestemt meg for å spare inn litt penger. Jeg tenkte derfor "å spise meg ut av huset" det vil si at jeg ikke handlet mat, men brukte alt av det jeg kunne finne i frys, skuffer og skap. Ikke bare ble det billig, men ganske ryddig også, samt godt for samvittigheten. Tror jeg brukte ca 100 kr på frukt bare, grønnsaker og alt mulig annet hadde jeg i fryser og skap. Samtidig måtte jeg jo være litt kreativ for å få ordentlige måltider med kun det jeg hadde liggende :)

Jeg oppfordrer andre som trenger en slant ekstra en måned til å gjøre det samme! :)



Anonymous poster hash: 3b9e3...395
  • Liker 17
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Pleier å gjøre det der en gang i året, så unngår jeg å kaste eller ende med gammelt krydder i skapene osv.

Gjest Galactica
Skrevet

Det der er superlurt og absolutt noe å gjøre et par ganger i året. Selv tørrvarer går ut på dato en gang og maten i fryseren har en tendens til å bli liggende lenger enn planlagt. Har akkurat gjort det samme med min fryser, og fikk rimet den av også. Kjekk bonus.

Anbefales!

  • Liker 1
Skrevet

Jeg er også inne i en "spise meg ut av frysen"periode - bedre enn å kaste, uten tvil.

:heks:

  • Liker 1
Skrevet

Har prøvd det der eit par ganger, det funker som bare det. Mykje penger å spare, og bra måte å rydde på. Og som du skriv så blir det mykje kreative oppskrifter etterkvart! :)

Nokre ganger har eg gått grundig til verks og notert kva mat som er i fryser og skap, for så å finne ut korleis eg best kan kombinere f.eks. kjøtt og grønnsaker.

Gjest pærecider
Skrevet

Oj, tusen takk for inspirasjon, etter at jeg leste tråden vasket jeg kjøleskapet og aviste fryseren. Har bestemt meg for å kun ta av det jeg allerede har i huset for å spare penger. Plukket ripsen ute i hagen og kjøpte bare inn det aller nødvendigste, som ost, egg, melk og kaffe. Kan jo fortelle senere hvor mye jeg brukte på mat i august mens jeg 'spiser meg ut av huset'

AnonymBruker
Skrevet

Jeg gjorde dette en gang. Men jeg har kjempelite liggende, er gniten når det kommer til å bruke penger på ting med mindre jeg virkelig får noe ut av det (noe som har ført til et abnormt høyt forbruk av linser, brokkoli og egg...) så det gikk ikke så veldig bra. :fnise:

Et sparetips fra meg er forøvrig å bruke den flotte naturen for det den er verdt. Bare å sette seg litt inn i sakene sine, så finner man masse sopp og urter som kan være et supert tilskudd til en ellers ganske platt hverdag! Gratis er det også.



Anonymous poster hash: d33c8...0a8
Gjest Galactica
Skrevet

Åh, enda et godt råd! Det finnes SÅ mye spiselig ute i naturen!

Gjest Galactica
Skrevet

Du kjenner sannsynligvis noen som har et plommetre, en ripsbusk, solbærbusk e.l. som GJERNE skulle ha fått tømt nevnte tre/busk. Bruk nettverket!

Skrevet

Ut i skogen og plukke blåbær!!! :bond:

Det er mykje som finnes både i hager og i naturen, og alt kan saftes, syltes eller bare fryses. Om ein ikkje spiser det opp før ein kjem så langt då :fnise:

Sesongen er nok over for denne gang, men ellers er ramsløk supert å plukke og kan brukes til mykje.

Gjest Funky Punk
Skrevet (endret)

Pleier å la være å kjøpe kjøtt og andre varer jeg pleier å fryse når vi kommer til august. Da får vi spist tom fryseren før vi tar en storjulehandelen i slutten av november

Kjøper jo ferskvarer som smør, grønnsaker og diverse i løpet av den tiden.

Pleier alltid bli skikkelig lei av enkelte varer da, som når man har spist kyllingfilet for 5. dag på rad :fnise:

Endret av Funky Punk
AnonymBruker
Skrevet

Brennesler er også undervurdert som tilskudd i kosten. Brenneslete er godt, og jeg bruker det fra tid til annen også i supper og sauser og lignende. Pass bare på å koke det godt, ikke bare varme neslene - hvis ikke gjør det vondt! Been there, done that, dessverre :fnise:



Anonymous poster hash: d33c8...0a8
Skrevet (endret)

Ååå! Supert råd! Skal sjekke litt hva jeg har, og så følge rådet:-) kan også komme tilbake og fortelle hvor mye jeg har brukt på mat i slutten av August :smil:

Regner med å bruke mest penger på hakkede tomater, ris/pasta, grønt/frukt, melk og egg.

Er det noen som vet når sesongen for blåbær, tyttebær og champingnon er?

Endret av Wonderbitch
  • Liker 1
Gjest Galactica
Skrevet

Blåbær er NÅ! Kom deg ut i skogen!

  • Liker 1
Gjest Cevita
Skrevet (endret)

Jeg er i gang! Startet i går. Da fant jeg en liter frossen melk og en pakke kjøttdeig som sammen med litt egg, mel, løk, ketchup, gulrot, krydder og ost ble forvandlet til pannekaker med kjøttdeigfyll gratinert i oven... med pannekaker med syltetøy til dessert.

I dag tok jeg opp en pakke laks, og det blir god gammeldags laks med kokte poteter og grønnsaker fra grønnsaksskuffen.. med rips fra hagen til dessert.

Ser for meg at det blir litt utfordrende etterhvert. tok meg nemlig en tur ned i fryseren i sta, og der fant jeg en pakke kjøttdeig og resten laks (sikkert 20 kg i forskjellige oppdelinger og størrelser) så er mulig jeg kommer til å bli litt lei av sistnevnte etterhvert...

Håper dere andre som holder på legger ut litt om hva dere lager underveis, til inspirasjon for meg og andre. Også håper jeg kanskje det er greit at jeg slenger inn noen ingredienser her, sånn at dere kan komme med tips til hva det kan brukes til :)

Endret av Siennna
  • Liker 2
Gjest Galactica
Skrevet

Dette kan bli en super tråd! :jepp:

  • Liker 1
Skrevet

Spennende - tror jeg burde egentlig også ta en runde på dette jeg! :)

Skrevet

Igår ble det indisk:-) ris med safran og masala med siste rest av kyllingfilet, "amerikanske grønnsaker", masse chili, løk hvitløk og paprika. Brukte kokosmelk, hakkede tomater, tomatpuré og buljong. Hadde også et nan i fryseren.:smil

Smakte litt for mye tomat, men var ellers god.

Takk for tips om blåbær- da blir det å finne en skog og ut på tur:-D

AnonymBruker
Skrevet

Så gøy å se at flere slenger seg på! Husk å holde oversikt over hvor mye dere evt. bruker på mat, eller sparer slik at vi kan å rapport i slutten av måneden ;)



Anonymous poster hash: 04e2b...b53
Gjest pærecider
Skrevet

Idag ble det medisterkaker fra frysen, og jeg fikk brukt opp de to halve posene med potetbåter. Samt peppersaus fra tørrvaresamlinga mi. Kostet ikke en øre! På torsdag skal jeg ha kyllingfilet, ris og sataysaus. Er flaut hvor mye god mat jeg har hatt liggende i frys og i tørrvareskapet.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...