Gjest Anonymous Skrevet 19. april 2004 #1 Del Skrevet 19. april 2004 Mange mener dette er løsningen på lan i østen. Som f.eks Iran er det mulig for dem å oppnå demokrati som en isamsk republikk? Skille mellom stat og religion er noe vesten står for, men Norge har jo klart seg som en demokratisk stat til tross for kirken.. Hva er forskjellen på Norge og Iran da. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Poirot Skrevet 19. april 2004 #2 Del Skrevet 19. april 2004 Kirken og lovgivere holdes atskilt og kirken påvikrer ikke lover fra starten av. Kirken er rimelig adskilt fra resten av samfunnet, og det er ikke kirens folk som sitter på hverken storting eller regjernig. Ei heller jobber krikens folk som politi. Det er hellr ikke kirkens folk som dømmer folk straffer i hvenhold til hva Bibelen sier når man har gjort noe krimienlt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 21. april 2004 #3 Del Skrevet 21. april 2004 Iran er en muslimsk stat. Koranen er deres lovbok. En muslims liv er predestinert. Da har man ikke behov for å ta et valg. Alt er forutbestemt av Allah. Da er det ikke noe poeng å innføre demokrati. Her har Bush desverre ikke lært leksa. Det finner med ett untak intet muslimsk land med demokrati. Insh Allah er uttrykket som brukes før en muslim tar en avjørelse (hvis gud vil) Hvis man skal være korekt: Hvis gud har villet dette for meg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Poirot Skrevet 22. april 2004 #4 Del Skrevet 22. april 2004 Det finner med ett untak intet muslimsk land med demokrati. . Tyrkia Egypt Bosnia Men du har rett, det er ikke mange. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lurven Skrevet 1. mai 2004 #5 Del Skrevet 1. mai 2004 er ikke marokko også demokratisk? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 1. mai 2004 #6 Del Skrevet 1. mai 2004 Indonesia har muslimsk majoritet og er vel også demokratisk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Smila Skrevet 2. mai 2004 #7 Del Skrevet 2. mai 2004 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Stylish* Skrevet 4. mai 2004 #8 Del Skrevet 4. mai 2004 det høres riktig ut med skille mellom stat og relgion, og at det fremmer demokratiet er jeg ikke i tvil om. men sannsynligheten for at det i muslimske land skal bli mulighet for ett slikt skille, er så uendelig liten. Når flesteparten av menneskene i lendene dette er aktuellet i, ikke vil nærme seg en slik løsning. skal man da tvinge det inn? og i såfall, hva slags demokrati vil det være for de det gjelder? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 4. mai 2004 #9 Del Skrevet 4. mai 2004 Tyrkia Egypt Bosnia Men du har rett, det er ikke mange. Bosnia er ikke en muslimsk stat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Poirot Skrevet 5. mai 2004 #10 Del Skrevet 5. mai 2004 Bosnia er ikke en muslimsk stat. Hva er det da? Islam er den største religiøse gruppen i landet. http://www.lonelyplanet.com/destinations/e...ia_hercegovina/ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 5. mai 2004 #11 Del Skrevet 5. mai 2004 Det stemmer at muslimene utgjør en stor del av befolkningen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest pace Skrevet 5. mai 2004 #12 Del Skrevet 5. mai 2004 Når religiøse krefter avtar fra makt i samfunn og kultur, sånt som skille mellom religion og stat, heter det Sekularisering. Og de fleste muslimske stater skiller mellom religion og politikk(ifølge min VK2 Religion/Etikk bok fra 1996 ivertfall). Hvorav de spiller det religiøse liv for familien. Det er derimot masse konflikter om disse tingene om dagen i muslimske land. Iran er bosatt av Tolvsekten som er Shia muslimer, disse er mere åpen for nye tolkninger og inspirasjoner som kommer igjennom tiden. Men staten er likevel blitt ledet strengt av det relgiøse. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå