Gå til innhold

Å steke i kokosolje?


Anbefalte innlegg

Gjest Nanne70
Skrevet (endret)

Har nylig lagt om til LCHF-kosthold og vurderer sterkt å gå til innkjøp av en nøytral kokosolje til bruk i matlaging, Cocosa Pure eller noe i den retning. Bruker foreløpig smør. Det jeg lurer på er om det går an å ha litt smør sammen med kokosolje hvis man ønsker litt smørsmak?

Endret av Nanne70
Videoannonse
Annonse
Skrevet

japp ,stek først i oljen og tilsett smøret helt på slutten.

AnonymBruker
Skrevet

Hvorfor ikke bare bruke smør, om du ønsker smørsmak? Smør er super (og lavkarbovennlig) mat.



Anonymous poster hash: e0a5e...02e
  • Liker 3
Skrevet

Mulig fordi kokkene selv sier at oljen svir /brenner seg ikke ved høy temp.,som smør kan gjøre ?

I alle fall hva jeg har hørt..OM det stemmer er jeg ikke dønn sikker på

Skrevet

Klarnet smør eller ghee er også et alternativ. Det brenner seg ikke slik som vanlig smør.

Når du velger nøytrale kokosoljer pass på at du får en som ikke er kjemisk ekstrahert eller uetisk. Velg gjerne de økologiske. De er presset, men uten at en passer på at det ikke blir for varmt.

Ingen oljer eller fett bør varmes opp for mye. Uansett hvilken diett man har bør man være bevisst på temperaturkontroll når man lager mat.

  • Liker 1
Gjest Nanne70
Skrevet

Klarnet smør eller ghee er også et alternativ. Det brenner seg ikke slik som vanlig smør.

Når du velger nøytrale kokosoljer pass på at du får en som ikke er kjemisk ekstrahert eller uetisk. Velg gjerne de økologiske. De er presset, men uten at en passer på at det ikke blir for varmt.

Ingen oljer eller fett bør varmes opp for mye. Uansett hvilken diett man har bør man være bevisst på temperaturkontroll når man lager mat.

Jeg har lest/hørt at kokosolje er ekstra bra for fettforbrenningen, det er en av grunnene til at jeg ønsker å prøve det. Og så ønsker jeg ikke smørsmaken på alt. Steker aldri på så høye temperaturer at smøret brenner seg uansett, så det er ikke noe problem :) Cocosa kokosolje har jeg hørt mye bra om, så vidt jeg kan se så er begge typene økologiske?

Skrevet

Jeg har lest/hørt at kokosolje er ekstra bra for fettforbrenningen, det er en av grunnene til at jeg ønsker å prøve det. Og så ønsker jeg ikke smørsmaken på alt. Steker aldri på så høye temperaturer at smøret brenner seg uansett, så det er ikke noe problem :) Cocosa kokosolje har jeg hørt mye bra om, så vidt jeg kan se så er begge typene økologiske?

Cocosa er økologisk og etisk fremstilt (sier de selv). De som markedsfører den i Norge er veldig aktive på Facebook og svarer på alle spørsmål kjapt. Dessverre er den veldig dyr.

Årsaken til at kokosfett hevdes å øke forbrenningen (som er en noe unyansert fremstilling) er fordi mesteparten av fettsyrene består av mellomlange kjeder. Disse kan ikke lagres i fettvev og må derfor brukes som energi eller skilles ut. Et høyt plutselig inntak av kokosfett fører som oftest til at mesteparten kommer ut igjen ufordøyd i andre enden.

Det som blir tatt opp blir av leveren omdannet til såkalte ketonlegemer og brukt som energi på lik linje med glukose. Å spise et kosthold med lite karbohydrater og mye MCT (medium chain triglycerides) er den raskeste veien til ketose. (Som du vet fra et tidligere innlegg er en gunstig metabolsk energivei, men garanterer ikke negativ "fettfluks")

Skrevet

Den røde er nøytral.

ah ja

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...