Nemmera Skrevet 17. juli 2013 #1 Skrevet 17. juli 2013 Er det noen som har forslag til andre kaker som kan lages med sukkerbrød ? Ikke krem (vaniljekrem er ok) eller marsipan.
Gjest winston Skrevet 17. juli 2013 #2 Skrevet 17. juli 2013 Vaniljekrem som fyll og sjokoladeglasur. Må dynke lagene med masse melk, så den ikke blir tørr. Eller vaniljekrem og masse bær. Det er det jo litt mer fest over. Dynkes da med juice.
charactouy Skrevet 17. juli 2013 #3 Skrevet 17. juli 2013 Jeg brukte aprikoskompott inni og sjokoladesmørkrem oppå sist, det ble ganske bra.
Gjest Offensive Pie Skrevet 17. juli 2013 #4 Skrevet 17. juli 2013 Jeg lager to-lags sukkerbrødkake med vaniljekremfyll, frukt mellom lagene og på toppen, og dekker frukten på toppen med gele. Bruker du hermetisk mandarin, kan øverste lag godt dynkes med dette - det underste holder seg godt, spesielt om man i utgangspunktet bruker frosne bær.
AnonymBruker Skrevet 17. juli 2013 #5 Skrevet 17. juli 2013 Fruktmousse på sukkerbrød er ganske godt Anonymous poster hash: c206e...cf1
Nemmera Skrevet 18. juli 2013 Forfatter #6 Skrevet 18. juli 2013 Hm... her var det mye momsemoms Vaniljekremen må med ser jeg ;-) Bær er ikke dumt. Da får vi se hva det blir etter hvert ;-)
Gjest Tirkes Skrevet 18. juli 2013 #7 Skrevet 18. juli 2013 (endret) Jeg lager to varianter med sukkerbrød uten krem eller marsipan. Ene varianten er med sitronfromage (fås kjøpt samme sted som geleer), og det er riktignok krem I sitronformage, men.. Ungene elsker den. Pleier å bruke fruktkompott eller "tropisk blanding" på boks og legge mellom skivene på sukkerbrødet, hjelper å holde lagene jevnhøye så den ikke "kollapser" under seg selv og klemmer sitronfromagen ut som jeg bruker mellom lagene. Dekker kaka med sitronfromage på topp og sider. Lager den i en springform som er større enn den jeg brukte til sukkerbrødene, og lar den stivne i formen. Den andre varianten, også elsket av tantebarna mine, er gele-kake. Dette er sølete. Her lager jeg kaken i springformen som jeg bakte sukkerbrødene i, men jeg "filer av" noen millimeter rundt sukkerbrødet for å få plass til tynn gele-forsegling på sidene også. Jeg pynter på med druer, bananer, eller hermetisk klemetin/fersken/pære. Vaniljekrem som fyll. Så bruker jeg en gelé som er kald, seig og har nesten begynt å stivne når jeg heller den i. Sidene på springformen har jeg lagd høyere med aluminiumsfolie. Kan være mye søl her om geleen begynner å rømme ut av bunnen. Anbefaler å ha i bittelitt gele først, og la det stivne, som en forsegling. Nå skal jeg til med et forsøk på sukkerbrød + sjokolademouse til helgen. Jeg er ikke så flink til å bake, bruker mye falvfabrikata (ferdig vaniljekrem, gele fra pose, fromage fra pose), men det er morsomt likevel. Endret 18. juli 2013 av Tirkes
Nemmera Skrevet 18. juli 2013 Forfatter #8 Skrevet 18. juli 2013 Nå skal jeg til med et forsøk på sukkerbrød + sjokolademouse til helgen. Jeg er ikke så flink til å bake, bruker mye falvfabrikata (ferdig vaniljekrem, gele fra pose, fromage fra pose), men det er morsomt likevel. Vil gjerne høre om den med sjokolademousse blir en suksess også selv om de to andre høres gode ut ;-) Jeg skal ikke bake før neste helg igjen, så har tid til å vente ;-)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå