AnonymBruker Skrevet 15. juli 2013 #1 Skrevet 15. juli 2013 Jeg har laget roastbiff i dag, skal bruke den til pålegg. Den har ligget i kjøleskapet litt over en uke/to eller noe. Best før datoen er 27.07, altså en stund til. Den ser helt fin ut, men når jeg tok den ut av vakumposen, luktet den ordentlig fysj! Jeg har stekt den til 60 grader i kjernetemperatur. Men jeg syntes den fremdeled lukter litt rart, og når jeg kjenner den lukta, syntes jeg den smaker slik og. :-/ Er det trygt selv om den har ligget en stund i kjøleskap, men ikke gått over best før dato? Er det normalt at roastbiff som er vakumpaklet lukter litt sånn? Jeg skal skjære den i tynne skiver når den har kjølt seg litt.Anonymous poster hash: 7368a...4b1
fuksia Skrevet 15. juli 2013 #3 Skrevet 15. juli 2013 Få noen andre til å smake på den, den er mest sannsynlig helt fin. Mat som er vakuumpakker lukter alltid litt rart rett etter at den er åpnet, uten at det er noe som helst i veien med maten. Jeg har erfart at om jeg er usikker på om noe lukter eller ikke, så er det vannskelig å bli sikker, man synest liksom hele tiden at det kanskje lukter litt rart alikevell. Om kjøttet hadde vert dårlig hadde du sannsynligvis ikke vert i tvil overhode, det er virkelig ikke noen god lukt. 1
AnonymBruker Skrevet 15. juli 2013 #4 Skrevet 15. juli 2013 Jeg har laget roastbiff i dag, skal bruke den til pålegg. Den har ligget i kjøleskapet litt over en uke/to eller noe. Best før datoen er 27.07, altså en stund til. Den ser helt fin ut, men når jeg tok den ut av vakumposen, luktet den ordentlig fysj! Jeg har stekt den til 60 grader i kjernetemperatur. Men jeg syntes den fremdeled lukter litt rart, og når jeg kjenner den lukta, syntes jeg den smaker slik og. :-/ Er det trygt selv om den har ligget en stund i kjøleskap, men ikke gått over best før dato? Er det normalt at roastbiff som er vakumpaklet lukter litt sånn? Jeg skal skjære den i tynne skiver når den har kjølt seg litt.Anonymous poster hash: 7368a...4b1 Det er helt normalt at vakuumpakket kjøtt lukter fælt. Det er vakumet, ikke kjøttet. Om du må lukte på neste gang så la det lufte seg noen minutter. At du kjenner/smaker lukta nå er nok bare slikt som "sitter igjen" - selv om kjøttet mot all logikk skulle være bedervet er det liten sjanse for å smake dette av ferdig stekt, krydret kjøtt. Så lenge det er oksekjøtt så gjør det heller ingenting om kjøttet ligger (vakumert) godt over datomerking. Anonymous poster hash: 913c3...5e2 1
AnonymBruker Skrevet 15. juli 2013 #5 Skrevet 15. juli 2013 Takk for svar begge to! Fikk mannen til å smake, han syntes det smakte veldig godt, og etter at det fikk luftet seg litt, ble lukten mindre. Takk igjen! Anonymous poster hash: 7368a...4b1
Gjest Rossin Skrevet 17. juli 2013 #6 Skrevet 17. juli 2013 (endret) Så lenge det er oksekjøtt så gjør det heller ingenting om kjøttet ligger (vakumert) godt over datomerking. Anonymous poster hash: 913c3...5e2 Det spørs helt. Det forutsetter at kjøleskapet er ordentlig kaldt og at du har en vakuumpakke som er tett nok. Det gjelder uansett på rått og ferskt storfekjøtt (for mørningens skyld) - med andre ord ikke i tilfellet roastbiff. Det er ingen som vil hevde at en roastbiff blir bedre av å ligge i kjøleskapet. Hvis den er hjemmevakuumert, ville jeg ikke venta så fryktelig lenge. Endret 17. juli 2013 av Rossin
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå