Gå til innhold

frossen høne - middagstips


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Har noen høner liggende i frysen..eller mulig at det var kylling.

Har noen tips til hva jeg kan gjøre med en høne til middag for to?

Ikke hønsefrikasse denne gang..men noe annet..hønsesuppe kanskje..tilbehør?..hm..

forslag mottas med takk :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hva med denne?

Høns stroganoff

Ingredienser:

Kjøtt av en kokt høne

1 løk

250 g sjampinjong

1 dl hønsekraft

1 ts salt

1/4 ts pepper

1liten boks tomatpure

2,5 dl seterrømme

persilledryss

Skjær løken i biter og stek den blank. Stek sjampinjong og tilsett kjøttet i biter, ha på kraft og smak til med krydder og tomatpure. Kok opp gryten med rømme og dryss persille over. Serveres med brød.

Skrevet

Mmmmm hønsefrikase

Kok høna, del den opp i biter, lag saus av krafta (Smelt smør, bland i hvetemel og spe med krafta) og server med kokte gulrøtter, blomkål og brokkoli. Og kokte poteter. Og smak til med salt og pepper.

Nydelig og erkenorsk. Samme oppskrifta kan brukes med fårekjøtt også til vanlig frikase. Det er sausen som gjør hele greia!

Gjest the imp
Skrevet

Hønsegryte med tomat og paprika

600 g hønsebryst eller 1 ung høne (1,6 kg)

Marinade:

3-4 løk

2 hvitløksbåter

2 dl sitronsaft

salt og hvit pepper

Dessuten:

4 tomater (evt hermetiske)

1 løk

30 g (2 ss) smør

1 ½ dl vann

salt pepper

1 grønn paprika

1 ss hvetemel

1 bunt persille

Gjør klar høna. Skrell og finhakk løken til marinaden. Skrell hvitløk og finhakk eller knus. Bland løk og hvitløk med sitronsaft. Krydre med salt og pepper. Hell sitronmarinaden over hønsekjøttet. La det ligge i marinaden minst 3-4 timer. Snu av og til på kjøttet så alt kommer i kontakt med marinaden.

La hermetiske tomater renne av. Skrell løken og skjær i ringer. Varm smøret gyllent i en gryte. Brun de godt avrente hønsestykkene. Tilsett løken og la den også få farge. Ha i tomatene og vannet og krydre dem med salt og pepper. La retten surre på svak varme i 30 min.

Fjern frø og stilk på paprikafrukten. Skjær den i tynne ringer. Ha dem i gryta og la retten surre i 10 min til. Rør melet glatt med litt kaldt vann. Jevn retten med det og la den koke et par minutter. Skyll, tørk og hakk persillen. Dryss over ved servering.

Skrevet

Coq au vin! Det tar litt tid, men det er verdt det. Har ikke oppskrift å legge ut akkurat her og nå, dessverre, men det finnes sikkert mange om du søker litt.

Amarone

Skrevet

Tin høna, og del den opp i fine biter (altås - skjær av alt kjøttet og del det opp).

Steik det i panna eller i wok'en sammen med masse grønsaker.

Fløtesaus i tillegg?

*nam*

Skrevet

Denne er veldig god :-)

Høns i karri

1 høne (deles i passende stykker)

2 løk (kuttes i små biter)

3 epler (kuttes også i små biter)

Masse margarin (til steking)

Karri (masse)

Smelt margarin i stekepannen og ha i karri. Jeg ville tatt i Ca. to spiseskjeer. Start med å steke hønestykkene og ha de deretter i en stor panne. Stek tilslutt eplene og løken. Jeg pleier å spe på med mer margarin og karri etter behov.

4 dl vann

1sp tomatpurre

Bland vann og tomatpurre sammen og ha det i pannenLa dette koke til hønen er mør. Ta ut hønsen fra pannen og lag en jevning av vann og mel. Ha i så mye at det blir en fyldig saus og la dette koke til melsmaken er borte. Smak til med salt og pepper. Den trenger en del salt.

Server med ris til *nam*

Håper den smaker

P.S Jeg pleier å doble oppskriften når jeg lager den. Den er helt fin å fryse ned

Gjest Anonymous
Skrevet

Tusen takk for tips alle sammen! Her var det mye godt ja.

Disse grytene skal prøves ut. Har seks høner i frysen :wink:

Kom over en høne oppskrift selv som hørtes god ut:

Andalusisk hønsesuppe

Ingredienser

1 kokt høne

2 løk

1 boks hermetiske tomater, (ca. 400 gram)

2-4 båter hvitløk

1 gulrot

1 persillerot

1 ss fersk hakket basilikum

1/4 ts safran (evt. litt gurkemeie)

1-2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Skjær gulrot, persillerot og løken i biter.

Kok dem såvidt møre i litt vann. Mos grønnsakene i en matprosessor

sammen med de hermetiske tomatene og hvitløk.

Hell grønnsaksmosen tilbake i kjelen og tilsett silt hønsekraft.

Smak til med sitronsaft, basilikum og safran. Fjern skinn og ben

på høna og skjær kjøttet i strimler. Ha kjøttet i suppen og gi den

et oppkok. Urtebrød med basilikum setter en ekstra spiss på det hele.

Ha en god helg :-)

Skrevet

*psst*

Legg oppskriftene deres ut i magasinet også da, så blir det enkelt å finne de igjen senere

:-)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...