Gå til innhold

Lage snitter selv, hva slags pålegg?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei!

Jeg skal ha et homeparty og lurer på å lage snitter. Er det noen som har tips til hvilket pålegg man kan bruke? Håper på svar!

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Leverpostei i tykke skiver, gjerne med litt strimlet bacon oppå.

Kokt skinke med garityr (tomat/agurk e.l.)

Eggerøre med tynne skiver laks på.

Gulost med paprika.

Brie i tykke skiver med drue på.

Potetsalat med roastbeef.

Jeg synes ofte at det blir for mye av disse høye smørbrødene med dill og dall på. Setter pris på noen enkle med ost eller skinke også.

Skrevet

Også reker med majones :-)

Skrevet

I tillegg til det som er nevnt synes jeg dette er godt:

Fiskepudding (fra en delikatesseforretning??) og reker

Kokt egg og reker (og evt litt majones...)

Karbonader og løk

Eggerøre og spekeskinke

Ost og spekeskinke (gjerne gauda el)

Skinkestek og surkål

Pyntet med agurk og tomat (litt sitron til fisk kansje...)

...tja...det var vel stort sett det jeg foretrekker...

Mamman min lager gjerne også med fiskepinner eller fiskekaker til kveldsmat ol med sine venninner til syklubben - det forsvinner vistnok først...

Skrevet

dette er et "must" for meg;

- reker med salat, majones (obs ikke for mye), avokado, lime

- karbonader med salat, løk

- kalkun (skivet) med salat (ev waldorfsalat) og pynt

og ellers laks, egg, eggrøre, skinke...

Og til sist et lite tips - husk å ikke smøre tykt lag med smør, men så lite som mulig. Mange liker ikke smør engang og bare det kan ødelegge hele smørbrødet! Men et lite lag under masse pålegg vil ikke merkes på samme måte som et tykt lag. dessverre er det altfor mange som smører tykt på :fy:

Gjest Tristessa
Skrevet

Karbonade med løk på grovt brød er alltid en sikker gjest i min mage i snittesammenhenger, så ja! Ikke glem karbisen!

Skrevet

Her var det mange gode tips, tusen takk jenter! Hvor mange snitter bør jeg beregne per person?

Skrevet

Nå har jeg registrert meg. :-) Jeg lurer også på hva slags type brød jeg bør bruke? Spiralloff f.eks?

Skrevet

Det er vel litt avhengig av hvor mye du har på snittene.

Men ca 3?

Skrevet

Toast loff er glimrende å bruke, skjæres i trekanter, husk salatblad under pålegget, det pynter.

Videre er det godet med en muggost type m/ pæreskive på toppen.

Appelsinost m/ tørket frukt på ( fåes kjøpt i løsvekt)

Rosatbiff med remulade, rå løk og sylteagurk

Svinestek skiver m/ svisker og sennep

Lykke til.

Gjest Anonymous
Skrevet

Du beregner 4 snitter pr.person. Formloff er det vanligste vi bruker.

Om du går til slakter så si at du skal ha pålegget skjært tynt. Lettere å forme. Til snitter "sparer" man slik på pålegget, men ikke på pynten.

tips er å bruke andre fargerike salattyper enn den vanlige bladsalaten.

du kan bruke asparges, kivi,mandariner,stjernefrukt til pynt. Bare fantasien som skal til.

Skrevet

Er det noen som vet om det finnes linker til bilder av snitter? Sliter litt med kreativiteten!

Skrevet

jeg synes det er godt med noe salat på noen av snittene.

Skalldyrsalat, kyllingsalat eller noe, Helst hjemmelaget såklart

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...