Gå til innhold

Lage guacamole dagen i forveien. Vil den holde seg?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Går det an å lage guacamole 1 dag før den skal spises?

Skviser litt limesaft i, om det har mye å si!

Bør den i så fall stå i kjøleskapet?



Anonymous poster hash: bcb12...f9b
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Den blir nok misfarget (mer svart/brun enn grønn), og smaker litt rart. så jeg ville ikke gjort det.



Anonymous poster hash: 9caad...cf3
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Guacamole er definitivt en av de rettene man må lage i siste øyeblikk - den blir misfarget og får dårligere smak av å stå kun en liten stund.



Anonymous poster hash: cf8e2...a5b
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Dekk i så fall guacamolen tett med plastfolie. Luft er avokadoens fiende.



Anonymous poster hash: 1a3f0...ad6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Jeg finner aldri en oppskrift jeg liker.

Avokado, salt, pepper og en skvett lime er den beste oppskriften.

Anonymous poster hash: 1a3f0...ad6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest

Avokado, salt, pepper og en skvett lime er den beste oppskriften.

Anonymous poster hash: 1a3f0...ad6

Hva med litt chilli opp i der?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Hva med litt chilli opp i der?

Joda, jeg bruker cayennepepper til tider. :) Jeg lager vanligvis resten av maten ganske sterk slik at guacamolen mildner.

Anonymous poster hash: 1a3f0...ad6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Avokado, litt rømme, hvitløk, chili, lime salt og pepper, nam! men blir brun fort så jeg ville ikke lagd den dagen før

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest

Joda, jeg bruker cayennepepper til tider. :) Jeg lager vanligvis resten av maten ganske sterk slik at guacamolen mildner.

Anonymous poster hash: 1a3f0...ad6

Forstår. Smart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Funky Punk

Jeg pleier å ha det over på rent glass med lokk. Da har det holdt seg ganske bra i et døgn.

Men det er jo kjempeenkelt å lage så det er jo ikke noe problem å lage det rett før servering

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg finner aldri en oppskrift jeg liker.

Jeg bruker å tilsette en spiseskje med rømme pr. avokado. Også smaker jeg til med pepper og salt. Hakker/presser også en båt hvitløk (evt. flere, avhenig av hvor stor porsjon). Og en skvis lime/sitron. Av og til kutter jeg opp rødløk og små biter av paprika og tomat! :) Det er godt, og gjør den ikke så kjedelig!

Men det er sikkert godt med litt chilli oppi om du liker det litt mer krydret/sterkt :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Gjest

Jeg bruker å tilsette en spiseskje med rømme pr. avokado. Også smaker jeg til med pepper og salt. Hakker/presser også en båt hvitløk (evt. flere, avhenig av hvor stor porsjon). Og en skvis lime/sitron. Av og til kutter jeg opp rødløk og små biter av paprika og tomat! :) Det er godt, og gjør den ikke så kjedelig!

Men det er sikkert godt med litt chilli oppi om du liker det litt mer krydret/sterkt :)

Takk for oppskrift, vennen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kom også på et tips. Jeg pleier å mose avokadoen med sånn man moser kolrabi/kålrotstappe med. Synes det er noe herk å bruke gaffel, og bruke heller ikke noe elektrisk til mosing.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker

For å være sikker, burde du lage den samme dag som du skal spise så det er sikkert at den ikke bli misfarget. Noen ganger når jeg har laget guacamole har den holdt seg fin i cirka en uke, mens andre ganger har den blitt misfarget bare noen timer etterpå. Sitronsaft skal visstnok gjøre at den ikke blir misfarget, men jeg tror det avhenger av avokadoen.

Jeg bruker aldri oppskrift når jeg lager guacamole, men smaker meg fram. Jeg bruker avocdado, litt chili, hvitløk, løk, salt, pepper og sitronsaft.



Anonymous poster hash: 70bcc...48b
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...